Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Η πολεμική τέχνη της Ενστικτώδους Τοξοβολίας δεν έχει καμία σχέση με το ψευδεπίγραφο σπορ της (δήθεν) "Ολυμπιακής Τοξοβολίας" και όπως ξέρουμε, ουδέποτε η Τοξοβολία στην αρχαιότητα ήταν ολυμπιακό άθλημα!

     Στην Ενστικτώδη Τοξοβολία το Τόξο αντιμετωπίζεται ως όπλο ενώ στην "Ολυμπιακή Τοξοβολία" ως αθλητικό "high tech" αξεσουάρ !

     Στην Ενστικτώδη Τοξοβολία δεν υπάρχουν στυλιζαρισμένες στάσεις απόλυτης ακινησίας, δεν υπάρχουν  "επαφές" και χαϊδολογήματα του λαιμού με το χέρι που άφησε τη χορδή, όπως υπάρχουν στην "Ολυμπιακή Τοξοβολία"! 

     Στην Ενστικτώδη Τοξοβολία δεν υπάρχουν σκοπευτικά και αντίβαρα, όπως υπάρχουν στην "Ολυμπιακή Τοξοβολία!

     Στην Ενστικτώδη Τοξοβολία τοξεύει το ανθρώπινο ένστικτο με ένα γυμνό ξύλο που παίρνει "ψυχή" από τον ίδιο τον ολοζώντανο Τοξότη και όχι η άψυχη τεχνολογία η οποία πρωταγωνιστεί στην "Ολυμπιακή Τοξοβολία" και τοξεύει αναλόγως των υλικών διαστημικής τεχνολογίας του εμπορίου.

     Στην Ενστικτώδη Τοξοβολία δεν υπάρχει "πρόσωπο-στόχος" όπως στην "Ολυμπιακή Τοξοβολία", αλλά το ...πρόσωπο είναι ο στόχος!

     Εδώ, στην Ενστικτώδη Τοξοβολία δεν ισχύουν "μικρομετρικοί" κανόνες διότι εδώ, προς χάρη της αποστολής, καταλύεται ακόμη και η βαρύτητα, όπως στη τελευταία τους Προπόνηση μας υπενθύμισαν οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας".

     Για όλα τα παραπάνω, στην Ενστικτώδη Τοξοβολία ο ρόλος του Εκπαιδευτή δεν μπορεί να χαριστεί ούτε στον καλύτερο Προπονητή "Ολυμπιακής Τοξοβολίας", αν βεβαίως κηδόμεθα της σοβαρότητός μας, όχι διότι ένας Προπονητής της "Ολυμπιακής Τοξοβολίας" δεν είναι άξιος σεβασμού αλλά διότι είναι απολύτως ξένος προς το αντικείμενο της Ενστικτώδους Τοξοβολίας! Άμποτες τα αυτονόητα να γίνονταν κατανοητά όπως τα διδάσκουν οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" με το περιεχόμενο του σημερινού τους προπονητικού ασκησιολογίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.