Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΚΙ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΚΙ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ


     Κάποτε ένα Στέλεχος της Ομάδος μας είχε μία σχέση με μία εξαιρετική κοπέλα, ευγενέστατη και μορφωμένη, την οποία, σε κάποια στιγμή, την άκουσε έκπληκτος να του λέει: «Είσαι από κάθε πλευρά τέλειος, ως χαρακτήρας, ως εμφάνιση, ως σχέση, από παντού είσαι τέλειος, δυστυχώς όμως, εγώ δεν μπορώ να διαχειριστώ την …τελειότητά σου κι αποφάσισα να …χωρίσουμε!» Κι εχώρισαν…

     Αντιθέτως, στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» η διαρκής τελειότητα των σχέσεων και του αποτελέσματος των εκπαιδευτικών ημερίδων όχι μόνον δεν μας δημιουργεί …διαχειριστικό πρόβλημα, αλλά μας εμπνέει να την διατηρήσουμε ως «κόρην οφθαλμού» όσο έχουμε το προνόμιο να βρισκόμαστε στον Σταύλο ή στη Γραμμή Βολής και να χαιρόμαστε μια ποιοτική συναναστροφή η οποία πάντοτε καταλήγει στην ισορροπία πνεύματος και σώματος, έστω και υπό συνθήκες "περιβαλλοντικού" κοινωνικού ψύχους. 

      Ίσως γιατί, εδώ, υπάρχει πάντα ανοιχτή μια αγκαλιά για ένα αδέσποτο μαζύ με ένα απλό σακίδιο που ανοίγει καλόκαρδα για να του προσφέρει κάποιο φαγώσιμο εν μέσω εγκάρδιων ανθρώπινων ομιλιών οι οποίες, ευγενικά, "ξεδιπλώνουν" κοινές ανησυχίες, επιεικώς, αθλίας περιρρέουσας...επικαιρότητος!

     Κι αυτή την ποιοτική συναναστροφή απολαύσαμε και σήμερα οκτώ Συνασκούμενοι, ένας Ίππος και κάποια …αδέσποτα της περιοχής, ιππεύοντας, τοξεύοντας και συζητώντας (κυρίως…) …ανθρώπινα και προ παντός ευγενικά, περιβαλλόμενοι από μια, θύραθεν, ατμόσφαιρα μαζικής απανθρωπιάς και πάνδημης χυδαιότητος! Διότι, εμείς μπορούμε να διαχειριζόμαστε την …τελειότητα κι αυτό μαθαίνουμε στους «Έλληνες Κενταύρους»!

     Σ'  αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα επικεντρωθήκαμε σε τροχαστικές προσομοιώσεις τοξεύσεων προετοιμαζόμενοι ολοταχώς για ανάδειξη ...Εφιπποτοξοτών/-τριών. Απαιτητικό το προπονητικό ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο ώστε σε ελάχιστο χρόνο (προς αποφυγή κοπώσεως) να "γευτούμε" απτό αποτέλεσμα. Και τα καταφέραμε!

     Παρατηρώντας την Συνασκούμενη Φοίβη, άθελά μας το μυαλό πήγε στην αξιοπρόσεκτη πρόοδό της και στην καταλυτική υπέρβαση σοβαρών φόβων που είχε για την Ιππασία μέχρι πρό τινος, βλέποντάς την να τροχάζει και να προσομοιώνει τροχαστικές τοξεύσεις με αυτοκυριαρχία και ακρίβεια.

     Και είναι πολλαπλή η εκτίμησή μας για το αποτέλεσμα των προσπαθειών της όταν αναλογιζόμαστε ότι αυτή η πανεπιστημιακή καθηγήτρια, που τρέχει από διδασκαλίες σε σεμινάρια και διαλέξεις, φροντίζοντας οικογένεια και βρέφος, καταφέρνει όχι μόνον να προοδεύει στην εφιπποτοξοτικήν εκπαίδευσή της αλλά και να προσφέρει αφιλοκερδώς και μία συνεδρία εβδομαδιαίως, της επιστημονικής της αρμοδιότητος, ως αλληλέγγυα ανθρωπιστική συνεισφορά υπέρ Μελών της Ομάδος μας!  

     Κάπως έτσι, η Φοίβη δεν διδάσκει μόνον στους πανεπιστημιακούς μαθητές της την σπουδαία ανθρωπιστικήν επιστήμη της αλλά και σε όλους εμάς τους Συνασκουμένους της και, επίσης, μαθητές του παραδείγματός της!

     Η Σοφία μας απέφυγε, ως αρχαριότατη τις προσομοιώσεις, αλλά βελτίωσε τον τροχασμό της αρκετά.

     Το σημαντικότερο, παρέτεινε τον ωφέλιμο χρόνο ασκήσεώς της μεταθέτοντας αισθητά το σημείο αφιππεύσεώς της και καταφέρνοντας να ολοκληρώσει με, ασφαλή, ελεγχόμενη αφίππευση.

     Η νεαρή Χαρά μας γίνεται συνεχώς η δική μας χαρά παρακολουθώντας την να αναπτύσσει συνεχώς την ιππική της δεξιότητα που φαίνεται ότι και διαθέτει και επιδιώκει να την καλλιεργεί συστηματικότατα!

     Πειθαρχημένη, παρά το νεαρό της ηλικίας της και, κυρίως, σκεπτόμενη, επιμένει στην εκτέλεση του ασκησιολογίου της και εκπλήσσει με την προσήλωσή της στην επίτευξη σωστού αποτελέσματος.

     Με σταθερό ασφαλές και καλό κάθισμα, πολύ καλή τεχνική και άριστη ψυχολογία, προετοιμάζεται ολοταχώς για τα ...καλύτερα!

     Στη συνέχεια, ο αγαπημένος Πατέρας της Χαράς μας, Βασίλης (και εκτιμούμε πολύ την οικογενειακή συμμετοχή στην Ομάδα μας!) ίππευσε στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τρόχασε και προσομοίασε τοξεύσεις.

     Παρατηρώντας τον Βασίλη να ιππεύει συμπεράναμε για άλλη μια φορά την ωφελιμότητα της σελλίσκης στα μαθήματα, ευγνώμονες προς τον Αντώνη μας που, ευγενώς, μας την προσέφερε.

     Εξίσου επιτυχής και η ίππευση της Αγλαίας η οποία, πλέον, διευθύνει τον Ίππο της με την ίδιαν αποτελεσματικότητα που άλλοτε διηύθυνε την ...τράπεζά της!

     Παρά το ότι είναι πάντα συγκρατημένη, η Αγλαία μας, ίππευσε και προσομοίωσε τροχαστικά με αρκετό δυναμισμό, ενώ εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η ίδια δεν το ...κατάλαβε! 

     Πάντα το οπτικοακουστικό υλικό μας αποκαλύπτει στοιχεία τα οποία δεν προσέχει ούτε το "μάτι", ούτε οι υπόλοιπες αισθήσεις κατά την εξάσκηση. 

     Η Ρία μας, έχοντας προχωρήσει αρκετά, ξεκίνησε το προπονητικό πρόγραμμά της με προσομοιωτικούς τροχασμούς όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

     Ενώ η Ρία είναι σε θέση και να καλπάσει και να τοξεύσει, ο Εκπαιδευτής την κρατά στο επίπεδο του τροχασμού διότι είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη αξία ενός κτίσματος έγκειται στα θεμέλιά του.

     Αφού, λοιπόν, σήμερα, η Ρία τρόχασε και προσομοίωσε αρκετά, συνέχισε με πραγματικές τροχαστικές τοξεύσεις.

     Ήδη ενημερώθηκε να προετοιμάζεται για το ωραίο ...άλμα για το οποίο, άλλωστε και μας έκανε την χαρά της παρουσίας της στην Ομάδα μας.

     Υποδεχόμενοι τον Μάνο και αυτή την φορά, ήταν σαν να ξανασυναντούσαμε έναν παλιό φίλο που ήρθε μετά από ένα μακρινό ταξίδι αφου είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι προσέρχονται σε τούτη την ομάδα  δείχνουν, ήδη, να ...προέρχονται από αυτήν.

     Προσωπικότητα αυτοπειθαρχημένη και με ιδιαίτερη συγκρότηση, ο νέος Συνασκούμενός μας έδειξε εξ αρχής την σχέση του με τον Ίππο, λόγος για τον οποίο ο Εκπαιδευτής τον ανέθεσε εξ αρχής στη Ρία ώστε να τον προετοιμάσει στην Τοξοβολία ενώ οι υπόλοιποι Συνασκούμενοι εκπαιδεύονταν σε μαθήματα Ιππευτηρίου προκειμένου ο Μάνος, ως τελευταίος ιππεύων να γνωρίζει τα του Τόξου και να εκτελέσει βαδιστικές τοξεύσεις. Οι ικανότητές του, όμως, κατέληξαν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ...ταχύτητος!

     Εξ αρχής ο Μάνος έδειξε ότι ανήκει στην προνομιούχο κατηγορία εκείνων που εκτελούν αμέσως με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στον ...παραγγέλλοντα, προϋπόθεση που οδηγεί στο καλύτερο και ταχύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

     Έτσι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή της ιππεύσεώς του ο Μάνος διεκπεραίωσε όλο το βασικό ασκησιολόγιο. Χρονομετρημένα (με το χρονόμετρο της κάμερας) η εισαγωγική του εκπαίδευση από τον Κύκλο Προσεγγίσεως μέχρι την έφιππη τόξευση σε  τ ρ ο χ α σ μ ό  διήρκεσε ...δώδεκα λεπτά!

     Αδιατάρακτη αυτοσυγκέντρωση, συνεχής αυτοέλεγχος και αυτοπειθαρχία, πλήρης ετοιμότητα και ελάχιστος χρόνος μέχρι την ...υπέρβαση κάθε προσδοκίας! 

     Οι καθιερωμένες διατατικές ασκήσεις φάνηκαν ...άχρηστες για τον Μάνο, τον καλογυμνασμένο τέως καταδρομέα και νυν μαχόμενο δικηγόρο του οποίου η απλότητα μεγεθύνει την επιστημονική προσωπικότητά του και το μόνο απαραίτητο για την περίπτωσή του κρίθηκε ένα μελλοντικό ασκησιολόγιο χαλαρώσεως κάποιων εντάσεων που η σκληρή στρατιωτική εκγύμνασή του άφησαν πάνω του.

     Επιστρέφοντας έφιππος στον Σταύλο και διερχόμενος δια δυσβάτου, ο Μάνος έδειξε έναν ήδη ικανό χειριστή του Ίππου διατηρώντας μιαν άψογη στάση και κάνοντας τυπική την παρουσία κοντά του της Ρίας η οποία παρέμενε για λόγους ενδεχομένης παροχής βοηθείας, κάτι που δεν χρειάστηκε!Καλωσήλθες Συνασκούμενε, σε υποδεχόμαστε ωε έναν εξ ...ημών!  


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.