Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Στο περιθώριο του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που του επιτρέπουν οι υπηρεσιακές, οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις του, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εφιπποτοξότης Αθανάσιος Ψωρομύτης εκπαιδεύει τους δύο Ίππους της Σχολής του και, μάλιστα, όρισε και τακτικές εβδομαδιαίες Προπονήσεις για τα Μέλη της Σχολής του. Σημειωτέον ότι οι δύο εκπαιδευόμενοι Ίπποι είναι δυσκολότατοι ως "ελευθέρας βοσκής" και οι δύο, με τον ένα και ...επιβήτορα! Στην Αναφορά του, σημειώνει:

      "Ο Ίππος πλησίασε μόνος του και του περάστηκε σχοινί με την προσφορά μικρού δελεάσματος (λίγο μήλο και λίγο καρότο) και στην συνέχεια φορβειά.

     Έγινε διεξοδική εκπαίδευση στην ρυταγώγηση με έμφαση στην λεπτομέρεια και την ακρίβεια των παραγγελμάτων αλλά και στην σωστή απόκριση από τον Ίππο.

     Μετά την επιτυχή εφαρμογή επιχειρήθηκε η πρώτη συραγώγηση του Ίππου. Η συραγώγηση έγινε άνευ μάστιγος και στόχος η κίνηση και προς τις δύο φορές σε βάδην. Του πήρε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να κατανοήσει το ζητούμενο και έπειτα ανταποκρινόταν επαρκώς. Χρειάζεται δουλειά στην υποστροφή.

     Κατόπιν έγιναν ασκήσεις απενοχοποίησης του κλεισίματος των ματιών με το μπουφάν μου αλλά απενοχοποίησης της πλαστικής σακούλας η οποία αν και αποτελεί θετικό ερέθισμα ως ένδειξη ύπαρξης τροφής εν τούτοις έδειξε να τον ενοχλεί η επαφή της στο σώμα  του.

     Για τέλος επέλεξα εν στάση να ξεκουραστώ «απλωμένος» εγκάρσια στην ράχη του ώστε να εξοικειωθεί με την επαφή αλλά και το σχετικό βάρος. Αυτό διήρκησε περίπου 20 λεπτά χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις γεγονός που με κάνει να σκέφτομαι συντομότερα την ίππευση.

     Έγινε επίσης ρυταγώγηση της φοράδας Αστερόεσσας αλλά και συραγώγηση άνευ μάστιγος στην οποία ανταπεξήλθε πολύ καλά και με πολύ καλές υποστροφές για πρώτη φορά."


     Έχοντας επιδείξει ιδιαίτερην ικανότητα στην εκπαίδευση νεολέκτου Ίππου, είναι βέβαιο ότι ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", ακολουθώντας τις δικές του προσεγγίσεις, σύντομα θα έχει για τους μαθητές του δύο, ακόμη, αξιόπιστους Ίππους Σχολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.