Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ + ΕΝΣΤΙΚΤΟ!

 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ + ΕΝΣΤΙΚΤΟ!


     Οι περισσότεροι αρκούνται στις πέντε αισθήσεις χωρίς να υποψιάζονται το βασικό "υποστύλωμά" τους που τις ολοκληρώνει, το ένστικτο! Στους "Έλληνες Κενταύρους", περί αυτού, είμαστε αρκετά υποψιασμένοι...

     Και η τελευταία μας Προπόνηση κινήθηκε επάνω σ΄ αυτό τον άξονα, του, περαιτέρω, ...υποψιασμού του ενστίκτου μας.

     Στο υπερώον διάζωμα η Ρία μύησε στην Τοξοβολία τον νεοείσακτο Σταύρο, βοηθούμενη κι η ίδια να επανεπιβεβαιώσει τις γνώσεις της.

     Ταυτοχρόνως, στο κάτω διάζωμα, ο Βασίλης ξεκίνησε τις δικές του τοξεύσεις με την ιδιαίτερη χαρά και αυτοσυγκέντρωση που δείχνει σε κάθε δράση των εκπαιδευτικών ημερίδων μας.

      Αν και η παρουσία του Σταύρου, για πρώτη φορά, στη Γραμμή Βολής, θα φαίνοντας αποτρεπτική για το "ρίξιμό" του στα ..."βαθιά", καλωσορίζοντάς τον στη Προπόνησή μας δεν διστάσαμε να το κάνουμε, έχοντας, άλλωστε, ως κανόνα μας το "όλοι ισότιμοι, όλοι διαφορετικοί" για να επαληθεύσουμε την ορθότητα της προσεγγίσεώς μας! Διότι, τελικώς, ο Σταύρος ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του πρωτοείσακτου, κανονικότατα!

          Και ως γυμναστής, ο Σταύρος, με ανάλογο σώμα, υιοθέτησε αμέσως την σωστή στάση "σταυρού" με την ανάλογη κίνηση χειρών κατορθώνοντας να τοξεύσει με πολύ καλή τεχνική αν και εντελώς αρχάριος, σ΄ αυτή την πρώτη του "επαφή" με την Τοξοβολία.

     Ο Βασίλης ήταν πραγματική έκπληξη καταφέρνοντας να εγκαθιδρύει τάχιστα την χαραγή του πυθμενίου στη χορδή με κλειστά μάτια.

     Κι έτσι, ο νεαρός Συνασκούμενος, συνειδητοποιώντας το ακριβές κράτημα του βέλους από το πυθμένιο κατάφερε σε όλη την διάρκεια της ασκήσεως των κλειστών ματιών να εναρμονίζει τις κινήσεις του δεξιοτεχνικότατα, καταλήγοντας σε επιτυχή εγκαθίδρυση, χειριζόμενος το βέλος σαν ...δοξάρι!

      Και οι τοξεύσεις του Βασίλη με κλειστά μάτια έδειξαν καλόν έλεγχο και αποτελεσματική "διαχείριση κρίσεως" που προξενεί η απώλεια οπτικής επαφής με το περιβάλλον.

     Η Ρία με αυξημένη κιναισθησία και σώμα που την βοηθά στα πάντα έκανε πολλά "βήματα μπροστά" ως προς την τεχνική της και δεν της απομένει παρά η επανάληψη της εξασκήσεως ώστε να αναπτύξει και την ευστοχία της κάτι που η υψηλότατη αντίληψή της θα την βοηθήσει να το καταφέρει σύντομα.

     Ο ενεργειακότατος δυναμισμός της Ρίας, άλλωστε, ως στοιχείο που κατευθύνει τη ζωή της, εξασφαλίζει την ψυχοσωματικήν υγεία της και την στηρίζει στην όλη εφιπποτοξοτική της "αναζήτηση" την οποία, άλλωστε, η ίδια εξ ενστίκτου ανεζήτησε προς ολοκλήρωση της "καθημερινότητός" της.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.