Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΜΕ ΟΠΛΟΜΑΧΗΤΙΚΗ ...ΠΡΟΟΔΟ!























     Η πολυπρισματική εκπαίδευση ενός Πολεμιστή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση μιας μάχιμης προσωπικότητος και αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητό από τους "Έλληνες Κενταύρους".

     Όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκινούσε η Ι' Προπονητική Περίοδος και ανακοινώθηκε ότι, πλέον, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" απαιτεί την ανάπτυξη των προσωπικοτήτων των μαθητών της με διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων αλλά και την επέκταση των τομέων εκπαιδεύσεώς τους, κάποιοι "τρόμαξαν" όμως, σήμερα γίνεται κατανοητό το πόσο απαραίτητες όσο και αυτονόητες είναι αυτές οι καλοπροαίρετες και ψυχωφελείς "ντιρεκτίβες". 

    Έτσι, σήμερα, δύο Στελέχη των "Ελλήνων Κενταύρων" επέλεξαν να ασχοληθούν συστηματικώς με την Σπαθασκία ως φυσικό συμπλήρωμα της πολεμικής τέχνης της Έφιππης Τοξοβολίας στην οποία με επιτυχία επιδίδονται. 

     Πρόκειται περί του Εφιπποτοξότη Εκπαιδευτή και Αρχηγού των Παρατημάτων Χαλκίδος και Σχηματαρίου Γ. Σταυριανόπουλου - Ιφικράτη και του Εφιπποτοξότη και Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Μηνά Τσομπανιάν οι οποίοι προχωρούν στον μαχητικό τομέα της Μεσαιωνικής Σπαθασκίας.

     Ο Ιφικράτης ασκείται στο Βουκουρέστι, όπου διαμένει μονίμως για επαγγελματικούς λόγους, σε έγκριτη Σχολή ενώ ο Μηνάς είναι μαθητής του κορυφαίου Έλληνος Δασκάλου Οπλομαχητικής Γεωργίου Ζαχαρόπουλου .

      Επιμένουμε στην ενθάρρυνση των "Ελλήνων Κενταύρων" να διευρύνουν θετικώς τους πνευματικούς ορίζοντές τους αλλά και να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και προς άλλους μαχητικούς τομείς εκπαιδευόμενοι διαρκώς. Διότι το "ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει, πρωτίστως, τον Έλληνα και, ως εκ τούτου και τους "Έλληνες Κενταύρους"!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.