Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Σε μια γραικία οικτρώς παρακμάζουσα, όπου οι ραγιάδες ξεσηκώνονται κατά του, οψιμότατου (...), αντικαπνιστικού νόμου επιμένοντας να πεθάνουν αντί να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, υπάρχουν, ευτυχώς και φωτεινές εξαιρέσεις όπως η "οικογένεια" των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία στελεχώνεται από Έλληνες όπως ο Αρχηγός του Παραρτήματος της Καλαμάτας, Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος, παρά τις βαρύτατες οικογενειακές και υπηρεσιακές του υποχρεώσεις παραμένει αφιερωμένος στην ευποιία των ψυχωφελών δράσεων της Σχολής που, ανιδιοτελώς, επί χρόνια διευθύνει!


     λέβοντας" χρόνο από την Σύζυγο και τα δύο βρέφη του, δεσμευόμενος συνεχώς και άνευ ωραρίων στην κοινωφελή υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο ανήκει και "βρίσκοντας" χρόνο και για την προώθηση της Έφιππης Τοξοβολίας, ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης κατάφερε και τούτη την εβδομάδα όχι μόνον να εκπαιδεύσει τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "ΜΠΟΥΓΑ" με το οποίο συνεργάζεται στην Τοξοβολία, αλλά και τους μαθητές της Σχολής του Παραρτήματός του όπως επίσης και τον νεόλεκτο Ίππο του οποίου την εκπαίδευση ανέλαβε.


     Προσπάθεια ηρωική της οποίας το "στίγμα" δείχνει ότι οι ήρωες δεν αναδεικνύονται μόνον εν καιρώ πολέμου αλλά, κυρίως, εν καιρώ ειρήνης όταν οι πλείστοι ανυποψίαστοι γραικύλοι, εξεγειρόμενοι μόνον εναντίον ο,τιδήποτε φυσικού και αυτονοήτου, ρουφάνε ξεδιάντροπα τον φραπέ τους με δύο ...καλαμάκια στις συνοικιακές καφετέριες τη συνοδεία ...ναργιλέ !


     Έτσι και αυτή την εβδομάδα, ο άοκνος, δικός μας, Αθανάσιος τον οποίο, προσφάτως, παρουσίασε και ο τοπικός ειδησεογραφικός δίαυλος "Messinia" της Καλαμάτας, διεκπεραίωσε με επιτυχία τόσο τις προγραμματισμένες Προπονήσεις Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", όσο και την εκπαίδευση του νεολέκτου Ίππου της Σχολής του ώστε οι μαθητές του να μπορέσουν να τον ιππεύσουν με ασφάλεια.


     Και όχι μόνον... Κατά την τελευταίαν εκπαιδευτικήν ημερίδα στο Σταύλο, ανέλαβε και την μύηση στην Ιππική και ενός ακόμη ανηλίκου μαθητή του ο οποίος, παρά την νεαρότατην ηλικία του, είχε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει σημαντικότατες αλήθειες για την ζωή μέσα από την σχέση του με τον Ίππο! 


     Ο νεόλεκτος Ίππος της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" στα χέρια του Αθανασίου γίνεται καθημερινώς ολοένα και πιο ιππεύσιμος και η σωφροσύνη αλλά και οι γνώσεις του Αρχηγού της Σχολής εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα. 


     Ο νεαρός επιβήτορας ο οποίος, μέχρι τώρα, διαβιούσε υπό σταυλικές συνθήκες πλήρους ελευθερίας, αποτελεί μία δυσκολότατη περίπτωση εκπαιδεύσεως αλλά η μεθοδικότητα του Αθανασίου, ήδη αποδίδει καρπούς.


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" υπερήφανη για το Ήθος, τις ικανότητες και την προσφορά όλων των Στελεχών της δηλώνει ευτυχής ως εστία Πολιτισμού εν μέσω πολιτισμικής ισοπεδωτικής "καταιγίδος" όπου οι δίποδοι τοξικο-εξαρτημένοι εξεγείρονται μόνον ωθούμενοι από τα στερητικά φαινόμενα και όταν τους περιορίζονται τα "δικαιώματα" αυτοεξευτελισμού από τις εξαρτησιογόνες ουσίες εν μέσω των οποίων κορυφαία θέση κατέχει το κάπνισμα! Και υπενθυμίζουμε στα Μέλη μας ότι, βάσει του του άρθρου 4 των "Οδηγιών προς Συνασκουμένους" των "Ελλήνων Κενταύρων" εμπεριέχεται ΡΗΤΗ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ καθ΄ όλες τις δραστηριότητές της, μία απαγόρευση η οποία προηγήθηκε κατά πολλά χρόνια προ του νόμου του κ. Κικίλια ο οποίος έπεται κατά 163 χρόνια του Διατάγματος του σεπτού Βασιλέως Όθωνος Α΄ περί "απαγορεύσεως του καπνίσματος"  στην Ελλάδα!  


     Έτσι, φυσιοκεντρικώς συντεταγμένοι, οι "Έλληνες Κένταυροι", χαρίζοντας στους παντοιοτρόπως εξαρτημένους το "δικαίωμα" της αυτοκαταστροφής θα συνεχίσουμε πορευόμενοι στην οδό της συνεισφοράς με τους νουνεχείς προς τον Ανθρώπινο Πολιτισμό, περιφρονώντας τους, αυτοκαταστροφικώς, ηλιθίους οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν καπνίζουν οι Άνθρωποι αλλά οι ...τσιμινιέρες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.