Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ 
ΜΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


     Φαίνεται ότι είμαστε πολυαγαπημένοι του νεφεληγερέτη Διός ο οποίος μας πάει από ...ευλογία σε ευλογία και ως υέτιος μας καταβρέχει ...γενναία! Κι αυτή την ημερίδα την βγάλαμε με τη μπόρα να "πηγαινοέρχεται" πάνω απ΄τα κεφάλια μας και να μας απειλεί να μας μετατρέψει σε "παπιά" ενώ εμείς πασχίζαμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας με άψογο, μέσα στη βροχή, τον εντεκάχρονο Χάρη στην Έφιππη Τοξοβολία και στην υπερπήδηση εμποδίων, αψογότατο τον επιβήτορα Sepp ο οποίος, μάλιστα, σήμερα είχε ιδιαίτερα κέφια και ολίγον ...άτυχο τον Κωνσταντίνο ο οποίος μόλις που πρόλαβε να τοξεύσει για λίγο και να χαριεντισθεί ...επί πολύ με το εκφραστικότατο τετράποδό μας...


     Κάπως έτσι, σήμερα, ο ...συνωστισμός σημειώθηκε εσωτερικώς του Σταύλου σε μία κατάσταση "πατείς με πατώ σε" ενώ, ο κάθε άλλο παρά ...ρομαντικός όμβρος κροτάλιζε στην οροφή του κτηρίου.


     Τσαχπίνης ο Sepp μας περίμενε στην ...αυλόπορτα που η "άλλη" (Ρίτσος) "καθάριζε φρέσκα φασουλάκια..." κι έγινε ...ποιητής, για να μας δηλώσει ότι σήμερα είμαι τρελλαμένος για παιγνίδι κι όχι δουλειά! Το πιάσαμε το υπονοούμενα αλλά δεν...! Τον χαλινώσαμε, τον ποδέσαμε και γραμμή δια τα ...περαιτέρω στο Κυκλοτερές.


     Και την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ο επιβήτοράς μας ακολούθησε τον νεαρό Χάρη στον τόπο ...εργασίας όπου, όμως, ο άγριος αρσενικός πρόσεξε τις αποπλανητικές φορβάδες που γυμνάζονταν στο Βαδιστήριο και θυμήθηκε αυτά που είχε ανάμεσα στα ...σκέλια του, οπότε, ποιος είδε τον επιβήτορα και δεν ξέχασε την ...Ιππασία προς χάρη του κεντήματος! Όμως ο εντεκάχρονος είναι πιο αρσενικός από τον Sepp και του έδωσε το μάθημά του!


     Ο μικρός μας Χάρης, λοιπόν, σβέρκωσε τον φρουμασμένο επιβήτορα και τον "έζεψε" στον συραγωγέα θυμίζοντάς του ότι κουμανταδόρος ενός παντοδύναμου επιβήτορος μπορεί να είναι ακόμη κι ένα εντεκάχρονο παιδί όταν το μυαλό είναι το "όλο" του!


     Κι έτσι ο νεαρός Μακεδόνας Αλέξανδρος, συγγνώμη ο εντεκάχρονος Χάρης, δάμασε τον Βουκεφάλα του,, συγγνώμη, τον Sepp και ξεκινήσαμε το πρόγραμμα της ημέρας.ενώ ο υέτιος Ζευς μας ψιλοχοντρομούσκευε από τον επουράνιο θρόνο του! Ποιος όμως λογαριάζει τα ουράνια όταν στη γη ιππεύεις ένα πλάσμα όπως τον Sepp! 


     Ο Κωνσταντίνος σφυγμομέτρησε την σχέση του με το "υψηλό" μας τετράποδο ενώ ο Χάρης περίμενε ανυπόμονα την συνέχεια του προγράμματός του και, κάπως έτσι μπήκαμε στο "παρασύνθημα".


     Σήμερα ο Χάρης ο οποίος μπορεί να υπερπηδά υψηλά εμπόδια  αλλά πάντοτε με επίσαξη σέλλας και στομίδος, θα έπρεπε να εκτελέσει το δεύτερο μάθημά του επί ανεπίσακτου και ανενστόμιστου Ίππου, βαθαίνοντας το "κάθισμά" του όπως και τα κατάφερε με εισαγωγική άσκηση τα εν κινήσει "παλαμάκια"  που, θέλεις δεν θέλεις, σε "καθίζουν" ...υπέροχα!


     Κι εξασφαλίζοντας το βαθύ "κάθισμα" οι επακολουθήσασες τοξεύσεις βελών ήσαν άψογες με την χαρακτηριστική ευστοχία του νεαρού Ιππέως που δείχνει ότι αυτό το παιδάκι ξεκίνησε ΄να λαμπρό στάδιο και στην Έφιππη Τοξοβολία! Κι ενώ στο Βαδιστήριο οι φορβάδες πήδαγαν πάνω από τα διαχωριστικά προκαλώντας τον Sepp για τα ανομολόγητα, ο τετράποδός μας ήταν τόσο αφοσιωμένος στον αναβάτη του που ...πιο κύριος δεν θα γίνονταν! Αυτά μας κάνει ο εντεκάχρονος και δεν τον ...προσπερνάμε! 


     Όταν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του ο ευτυχέστατος Χάρης αφίππευσε με την προβλεπόμενη ταχύτητα και ζωηρότητα, οι φορβάδες συνέχιζαν να είναι ατακτότατες στο Βαδιστήριο ενώ ο Sepp ...υποδειγματικά συγκρατημένος! Όμως, ούτε ο Χάρης, ούτε ο Sepp είχαν ολοκληρώσει την ημερίδα τους διότι η συνέχεια ήταν στο κεντρικό Ιππευτήριο με υπερπήδηση εμποδίων υπό ...βροχή! Όχι, παίζουμε! 


      Ο Κωνσταντίνος, πάντως, "έπαιξε" επιτυχέστατα με το Τόξο του και με άριστη στάση όπως κατέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό  διατυπώνοντας, πάντως, εύλογες απορίες και απορώντας με τις απαντήσεις που λάβαινε. Έτσι είναι στην Τοξοβολία, οι απαντήσεις της είναι "μετά τα φυσικά" αλλά διόλου "μεταφυσικές"!... Σιγά-σιγά καταλαβαίνουμε την Φύση η οποία, τόσα πολλά μας διδάσκει όταν την "διαβάζουμε" προσεκτικά.

..

     Και μετά ο Κωνσταντίνος συνέχισε την επαφή του με τον Sepp στα ...ιδιαίτερα, πριν ξεκινήσει η υπερπήδηση εμποδίων στίβου και ...ζωής!


     Με κανονικήν επίσαξη στο δεύτερο μέρος της σημερινής ημερίδος ο Sepp και υπό την ρυταγώγηση του Χάρη, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα υπερπηδήσεως εμποδίων που θα διηύθυνε ο Πατέρας του νεαρού υπερπηδητή, Προπονητής Δημήτρης Κυριακίδης, σε διαδρομές υψηλών και συνθέτων εμποδίων.


     Εδώ, χωρίς ...παρακείμενες φορβάδες, ο επιβήτορας ήταν υποδειγματικής συμπεριφοράς και ο Χάρης τον πήγε "καρότσι" στα εμπόδια με την βροχή να έχει δυναμώσει  και στο έρημο κεντρικό Ιππευτήριο να κυριαρχεί ο εντεκάχρονος!


     Υψηλότατα τα εμπόδια, αλλά ούτε ο Χάρης, ούτε ο Sepp κάμπτονται από τα ..."ύψη"  δείχνοντας ότι μόνος τους φόβος είναι η τεμπελιά και η αδράνεια.


     Και όχι μόνον τα υψηλότατα, αλλά ούτε και τα ...συνθετότατα, ούτε τα oxer πτοούν αυτόν τον λιλιπούτειο Ιππέα ο οποίος τα ...κατασπαράζει αλύπητα. Διότι έτσι και μόνον έτσι, με πολύ και ποιοτική "δουλειά" μπορείς να χαρείς την Ιππική και την Ιππασία, μια "δουλειά" που δεν λογαριάζει ούτε κόπο, ούτε δυσκολία ούτε καν τη βροχή που κάνει μούσκεμα τα ρούχα σου και ολισθηρότατο το έδαφος του Ιππευτηρίου. Διότι αυτό είναι ΠΟΛΕΜΟΣ!, αυτό και κάνει την Ιππική ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ κι όχι "απασχόληση ελευθέρων ωρών". Και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" κινείται επάνω στον άξονα μιας ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, διόλου ..."τυχαία"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.