Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

 ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ!


    Οι "Έλληνες Κένταυροι" υπήρξαν η απαρχή της Έφιππης Τοξοβολίας και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Ελλάδα (2005) και η "δεξαμενή" μέσα από την οποία προέρχονται, αμέσως ή εμμέσως, όλοι όσοι υπηρετούν με σοβαρότητα αυτές τις δύο πολεμικές τέχνες, σήμερα, στη χώρα μας.

     Το αυστηρό πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής και της Ομάδος μας, όπως είναι φυσικό, εξανάγκασε κάποια από τα Μέλη μας να αποχωρήσουν από την Ομάδα μας και να αναπτύξουν δικές τους εστίες ΄Εφιππης Τοξοβολίας και Παραδοσιακής Τοξοβολίας "παίρνοντας" μαζύ τους, όμως, τις καλές διδαχές μας και, συχνά, εφαρμόζοντάς τις με επιτυχία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει συχνά, ακόμη και στον "μητρικό" μας Οργανισμό "Kassai" από τον οποίο κάποιοι, για τους ίδιους λόγους απεχώρησαν και συνέχισαν τους δικούς τους δρόμους!

     Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όσους πρώην Συνασκουμένους απεχώρησαν από την Ομάδα μας για να συνεχίσουν στα δικά τους μονοπάτια τα διδάγματα της Σχολής μας και τους χαιρόμαστε με αδελφικήν αγάπη, ευχόμενοι να ασκούνται στην κοινή πολεμική τέχνη, με ασφάλεια και πρόοδο, προτάσσοντας την ευημερία του Ίππου και τον σεβασμό προς το Τόξο, γενόμενοι "πολλώ κάρρονες" ημών, διότι αυτή είναι και η επιτυχία του διδάσκοντος, να αναδείξει καλύτερους εαυτού μαθητές!

      Και η εγκάρδια ευχή μας είναι όλοι μαζύ, απ΄ οπουδήποτε μάχεται καθένας από εμάς, να υλοποιούμε με σοβαρότητα την προτροπή του Δασκάλου των "Ελλήνων Κενταύρων" απ΄ όπου κι εσείς προέρχεστε, την προτροπή του μεγάλου Kassai Lajos: "Έφιππη Τοξοβολία μέχρι θανάτου"!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.