Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


     Δεν νοείται "πολεμική τέχνη" η οποία να στερείται φιλοσοφικού υποβάθρου και γνώσεως της ιστορίας της κοινωνίας μέσα στην οποία η πολεμική τέχνη ασκείται. Διότι, η μεν φιλοσοφία προάγει την σκέψη η δε ιστορία και η γνώση της προάγει την καλύτερη σχεδίαση του μέλλοντος των κοινωνιών μέσα στο οποίο κάθε πολεμική τέχνη είναι πεπρωμένο να διανύσει τον χρόνο ανελίσσοντας το επίπεδο των ενασχολουμένων με αυτήν. Και στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" εμβαθύνουμε και στην φιλοσοφία της Έφιππης Τοξοβολίας ως πολεμικής τέχνης αλλά και μελετούμε την ιστορία της Φυλής μας όχι μέσω λαθροβίων "ιστοτόπων" του διαδικτύου ή της παραπλανητικής "wiki" αλλά προσφεύγοντας στην πολύτιμη Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας για να αντλήσουμε έγκυρη γνώση και να μορφώσουμε και πολιτικό ήθος υπείκοντες στην αριστοτελική ρήση ότι όλοι είμεθα και πρέπει να είμεθα πολιτικά όντα.


     Σήμερα σε μία "Ελλάδα" η οποία προ αιώνων έπαυσε υπάρχουσα και με την ψευδαίσθηση της υπάρξεώς της να οδηγεί σε οδυνηρούς συγκριτικούς συνειρμούς το άκουσμα της λέξεως, αναζητούμε απαντήσεις περί του αφανισμού αυτής της άλλοτε κραταιάς χώρας και, εν σπέρματι, τις ανακαλύπτουμε σε σελίδες σητόβρωτες, φθαρμένες από τον χρόνο, μέσα σε βιβλία τα οποία όχι μόνον δεν βρίσκονται -έστω και σε ανατυπώσεις- στα ράφια των συγχρόνων ελεγχομένων και χειραγωγούμενων βιβλιοπωλείων αλλά και διώκονται μεθοδικώς εκτός αυτών. Ένα από αυτά τα βιβλία τα οποία βρίσκονται στην Βιβλιοθήκη των "Ελλήνων Κενταύρων" και το "Φιλοσοφικόν Δοκίμιον περί της Προόδου και της Πτώσεως της Παλαιάς Ελλάδος" του ευγενούς Συνέλληνος Γεωργίου Γ, Κωζάκη Τυπάλδου, που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1839 αφιερωμένο στην Ελληνική Νεολαία μιας περιόδου κατά την οποία ο αείμνηστος Βασιλέας Όθων Α' επιχειρούσε την ιερή ανασύνταξη του Ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση και τις αποτυχημένες προσπάθειες του πρώτου, ατυχούς, Έλληνος Κυβερνήτη Ιωάννου Καποδιστρίου ο οποίος δολοφονήθηε από ανάξιους γραικύλους. 


     Πόσο σημαντικό αυτό το ιστορικό βιβλίο που φιλοσοφεί την Ιστορία και ιστορεί με σοφία την ακμή και την παρακμή της Ελλάδος και πόσο απαραίτητη είναι η μελέτη του από κάθε Έλληνα. Πόσες αλήθειες κρύβει μέσα στις κιτρινισμένες σελίδες του που θα έπρεπε να τις στοχαστούν όχι μόνον οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι λαοί που θέλουν να επιζήσουν σε αντίξοους και δεινούς χρόνους.Πόσο βαθιά θα πρέπει να εννοήσουμε αυτό το μικρό απόσπασμα από τις πρώτες σελίδες του που μας λέει: "Άφοβα και με ασφάλεια οι έμπειροι ναύτες θαλασσοπορούν όταν από μακριά γνωρίζουν τους σκοπέλουςκαι τον κίνδυνο. Και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει δεινά που τον απειλούν στο παρόν ή στο μέλλον αν δεν παρατηρήσει προσεκτικά τα όσα τον απείλησαν στο παρελθόν. Και η παλιότερη διδαχή της Ιστορίας είναι ότι τα έθνη αποκτούν, μεν, ευκολότερα την ελευθερία τους, δυσκολότερα, δε, την διατηρούν"! Και, αν αντί να ζητωπανηγυρίζουμε είχαμε κατά νου αυτό το απόσπασμα εδώ και δύο αιώνες θα είχαμε αφοσιωθεί στο δυσκολότατο εγχείρημα της διαφυλάξεως της αποκτηθείσης (από τους προγενεστέρους) ελευθερίας μας αντί να αρκούμεθα σε απλούς πανηγυρισμούς του δικού τους, μεγάλου, επιτεύγματος της ελευθερίας!


     Δυστυχώς, από πολλού χρόνου η ανελλήνιστη "μεταπολιτευτική" Α-Παιδεία φρόντισε να αποκόψει κάθε σύνδεσμο των νεωτέρων κατοίκων αυτής της γεωγραφικής περιοχής με τις ρίζες της Ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να τους απομακρύνει βιαίως από την αρχαίαν Ελληνική γραμματεία,  να τους αφελληνίσει και να μπορεί να τους κρατά ως υποχείρια των ξένων κέντρων εξουσίας τα οποία υπηρετούν όλες ανεξαιρέτως οι "μεταπολιτευτικές" ελλαδικές "κυβερνήσεις"! παρά ταύτα και παρά την δυσχέρεια κατανοήσεως, λόγω γλώσσας, παραθέτουμε τον επίλογο του ως άνω βιβλίου στον οποίο διαλαμβάνεται μία περιεκτική σύναψη της "τροχιάς" προόδου και πτώσεως της Ελλάδος. Για την ευκολότερην ανάγνωση των σελίδων μεγεθύνετέ τις.  
     Είναι συγκλονιστική η γνώση αυτής της ιστορικής "τροχιάς" προόδου και πτώσεως μιας χώρας όπως η Ελλάδα διότι εκ της γνώσεως αυτής παρέχεται η προσδοκία θέσεώς της σε "τροχιά" επανα-προόδου. Και αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε Έλληνα και, ειδικώς, για εμάς τους "Έλληνες Κενταύρους"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.