Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΠΑ:
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσκεψη Εκθέσεως


     Tην Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, στις 11:00 π.μ. η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" θα επισκεφθεί, με ελεύθερη είσοδο, στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, την έκθεση: «Η Μεγάλη Στέπα: Ιστορία και Πολιτισμός»

     Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Πολιτείας του Καζακστάν η οποία έχει ενταχθεί στο ευρύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η πορεία του Χρυσού Άνδρα στα Μουσεία του Κόσμου». Έχει ήδη παρουσιαστεί σε μουσεία πόλεων της Ασίας και η Αθήνα αποτελεί, για συμβολικούς λόγους, τον πρώτο σταθμό πριν την συνέχιση της περιοδείας της σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

     Στο πλαίσιο της έκθεσης, 245 έργα και σύνολα έργων από την προϊστορική περίοδο έως τον 20ό αιώνα σκιαγραφούν τη μακραίωνη πολιτισμική παράδοση των νομαδικών λαών της Στέπας, ανατολικά της Κασπίας, αποτυπώνοντας τις κοινωνικές πρακτικές, τις θρησκευτικές παραδόσεις και τις επαφές με άλλους λαούς μέσα από εντυπωσιακά εκθέματα. Ξεχωριστή θέση κατέχει η αναπαράσταση του Χρυσού Άνδρα, ενός ηγέτη πολεμιστή με πολυτελή αμφίεση και χρυσά επιράμματα που αποκαλύφθηκε στο εσωτερικό ταφικού ευρήματος με πλούσια κτερίσματα.

     Μαζί με τα μοναδικά εκθέματα, ένα ακριβές αντίγραφο παραδοσιακής σκηνής των νομάδων της Στέπας συμβάλλει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής μουσειακής εμπειρίας που καταξιώνει την εξωστρεφή κίνηση του Καζακστάν για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του αλλά ταυτόχρονα και την προβολή του σύγχρονου Καζακστάν.

      Τα Μέλη της Ομάδος μας καλούνται κατά την ως άνω ημέρα και ώρα να βρίσκονται στην είσοδο του Επιγραφικού Μουσείου Αθηνών [Τοσίτσα 1, Τ.Κ. 10682, Αθήνα] και ενημερώνονται ότι κατ΄ εκείνη την ημέρα δεν θα διεξαχθούν μαθήματα και Προπονήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.