Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019


«ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ»

Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΕΣ

Γενική άποψη

     Η Ομάδα και η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» έχει το Ιππευτήριό της στα Καλύβια Θορικού Αττικής, συστεγαζόμενη στον ίδιο χώρο με τον Ιππικό Όμιλο “Saint George Καλυβίων”, όπως σημειώνεται στον χάρτη που ακολουθεί.

Χάρτης περιοχής


     Η εγκατάστασή μας που βρίσκεται σε φυσικό, δενδρόφυτο, χώρο αποτελείται από τα μέρη τα οποία επισημαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα και η Σχολή μας, προς το παρόν, υπηρετείται από τρεις Ίππους Σχολής, έναν επιβήτορα και δύο εκτομίες ενώ, παραλλήλως, εκπαιδεύονται και επιπλέον νεόλεκτοι Ίπποι προς εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών μας. Το Ιππευτήριό μας έχει διαστάσεις 100μ  επί 40μ.

1. Κεντρικό συγκρότημα Σταύλων
2. Ιππευτήριο
3. Δευτερεύον συγκρότημα Σταύλων
4. Κυκλοτερές, Βαδιστήριο, Προθερμαντήρια
5. Χώρος εστιάσεως
6. Ποιμνιοστάσιο

    Η σχεδίαση των εγκαταστάσεων έγινε με πρόταγμα την ευημερία του Ίππου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξοπλισμού αλλά και προβλέψεως μέχρι και ιδιωτικού προαυλίου για κάθε φάτνη σταυλιζομένου Ίππου κάτι ιδιαιτέρως σπάνιο για ελληνικό Σταύλο λόγω απαιτήσεων διπλασίου χώρου.


     Οι δραστηριότητές μας είναι (1) Έφιππη Τοξοβολία, (2) Παραδοσιακή Τοξοβολία, (3) Ιππικό Θέατρο, (4) Έφιππη Σπαθασκία (5) Εκπαίδευση τυφλών μαθητών στην Ιππασία και Τοξοβολία και, εν γένει, (6) Έφιππες Πολεμικές Τέχνες.

Το Ιππευτήριο.


     Βεβαίως, στην εκπαίδευσή μας συμπεριλαμβάνεται και η διδασκαλία Ιππασίας και Υπερπηδήσεως Εμποδίων μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης εξειδικευμένης ιππικής εκπαιδεύσεώς μας αλλά όχι υπό την μορφή μεμονωμένης διδασκαλίας, κάτι το οποίο δεν αναλαμβάνουμε.  Στον ίδιο χώρο για όποιον ενδιαφέρεται να εκπαιδευθεί, απλώς, στην Ιππασία και/ή στην Υπερπήδηση Εμποδίων διδάσκει ο διακεκριμένος Εκπαιδευτής κ. Δημήτριος Κυριακίδης (τ. 6993975382) με τον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί απευθείας.     Στην υπερσύγχρονη εγκατάστασή μας λειτουργεί άριστα οργανωμένος χώρος εστιάσεως αλλά και εκδηλώσεων με προσεγμένο και πλήρη εξοπλισμό (τ. 694 501 3006)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.