Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
5/ΧΙ/2016


     Ακόμη μία λαμπρή εβδομαδιαία εκπαιδευτική ημερίδαγεμάτη δράσεις και με ευρύτατη συμμετοχή ήρθε να προστεθεί στην ενδεκάχρονη συνεχή δραστηριότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Υπό την επιτυχή διεύθυνση του αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος Μηνά Α. Τσομπανιάν και αυτή την εβδομάδα νέοι μαθητές ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους στην Έφιππη Τοξοβολία, στη Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και στη Σπαθασκία ενώ, άλλοι προόδευσαν σ' αυτές τις παραδοσιακές ιστορικές τέχνες στο Ιππευτήριο αλλά και στο ορεινό φυσικό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας όπου συνδυάζουμε την εκπαίδευσή μας.

ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ


     Χαρήκαμε τον Ανδρόνικο που σήμερα ξεκίνησε μαζύ μας το "μονοπάτι" της Ιππικής του εμπειρίας, ολοκληρώνοντας με τους καλύτερους οιωνούς το πρώτο του μάθημα.


     Συνηθίζουμε να λέμε στους μαθητές μας ότι στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν μας ενδιαφέρει τόσο να εγγράφουμε νέους μαθητές όσο να βοηθάμε όσους δε ταιριάζουν με το πνεύμα της Ομάδος μας να βρίσκουν αλλού τους δρόμους τους... Όμως και ο Ανδρόνικος έδειξε ότι η επιλογή του να ασκηθεί μαζύ μας ήταν πολύ ορθή.


     Είμαστε ικανοποιημένοι διότι, πλέον, όλοι όσοι μας τιμούν με την προσέλευσή τους στη Σχολή μας, είναι ήδη πληροφορημένοι από τις αναρτήσεις και τις εκδηλώσεις μας για το 'πνεύμα" και τη "φιλοσοφία" της διδασκαλίας μας και ο Ανδρόνικος έδειξε ήδη να τα έχει αποδεχθεί, με αποτέλεσμα το πρώτο του μάθημα να μην ήταν, απλώς, για τον ίδιο ωφέλιμο αλλά και ευχάριστο για εμάς.


     αίζοντας" με έναν ιδανικό Ίππο Σχολείου, ο Ανδρόνικος και ο Εκπαιδευτής του Μηνάς κατάφεραν μέσα στο πρώτο αυτό μάθημα να "χτίσουν" μία σχέση αλληλο-εμπιστοσύνης και να ενισχυθεί η ισορροπιστική κιναισθησία του μαθητή ώστε να είναι ακόμη ικανότερος στα επόμενα μαθήματα. 


     Χαρήκαμε τον Δημήτρη, στο δεύτερο μάθημά του, να εκτελεί σύνθετες ασκήσεις με άνεση και εμφανή αυτοεμπιστοσύνη.


       Και τον χαρήκαμε και, στο τέλος αυτού του μαθήματος, να κάνει και τις πρώτες έφιππες κινητικές τοξεύσεις του που προοιωνίζουν πολύ σύντομη πρόοδο στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Χαρήκαμε τον Γεώργιο, στην πρώτη του έξοδο σε ανοιχτό πεδίο να χειρίζεται άψογα και υπό δύσκολες συνθήκες τον Ίππο του επάνω σε ένα ορεινό έδαφος.


     Η απαιτητική εκπαίδευση του Πολεμιστή Εφιπποτοξότη δε δυσκόλεψε καθόλου τον Γεώργιο να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και είναι γεγονός ότι οι Εκπαιδευτές αυτής της Σχολής κάθε άλλο παρά ...ολιγαρκείς είναι από τους μαθητές τους.

     Έτσι, ο Γεώργιος, σήμερα, έκανε τους πρώτους του απολύτως ελεγχόμενους ανοικτούς καλπασμούς, διατηρώντας το άριστο κάθισμά του και τον λεπτό έλεγχο του Ίππου του.


     Η επιτυχής κατάληξη αυτού του μαθήματός του, βρήκε τον Γεώργιο να εκτελεί έφιππες κινητικές τοξεύσεις σε ένα έδαφος στο οποίο θα σκέφτονταν ακόμη και να βαδίσει κάποιος.


     Χαρήκαμε και την Κάλη, στο δεύτερο, επίσης, μάθημά της να δίνει, κυριολεκτικώς, "ρέστα" αυτοπειθαρχίας, αυτοσυγκεντρώσεως και τελικής επιτυχίας!


     Βεβαίως, από μία Εκπαιδεύτρια της Γιόγκα και, ταυτοχρόνως, έναν χαρακτήρα μαχητικό δεν θα περιμέναμε τίποτε λιγότερο, όμως το να τοξεύεις όρθιος πάνω σε έναν Ίππο δεν είναι και κάτι αναμενόμενο στο δεύτερο, μόλις, μάθημα κι αυτό, σήμερα, το κατάφερε η αγαπημένη μας Κάλη!


     Χαρήκαμε και τον Εκλπαιδευτή υπό επίβλεψη Μηνά να "ξεμουδιάζει στα μεσοδιαστήματα των μαθημάτων του με τους ωραίους καλπασμούς του. Πάντα ο Μηνάς μας δίνει ωραίες "εικόνες" στο Ιππευτήριο κι εμείς τον απολαμβάνουμε.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΛΗΣ


     Μεγάλη και η προσέλευση σήμερα στη Γραμμή Βολής!


     Στον γνωστό ..."τόπο του εγκλήματος" κατέφθασαν με κάθε μέσο στην ώρα τους τα αγαπημένα ...χαμόγελα των Συνασκουμένων, όπως και κάθε Σάββατο σ'  αυτή την εβδομαδιαία ομαδική εκπαιδευτική "σύναξη".


     Αρκετοί Συνασκούμενοι οι οποίοι λόγω ατομικών επαγγελματικών υποχρεώσεων βρέθηκαν στην επαρχία, σήμερα, ξαναγύρισαν κοντά μας δίνοντάς μας τη χαρά της παρουσίας τους.


     Στη Γραμμή Βολής και οι δύο νεαροί μας, ο Μιχάλης μας και ο Αχιλλέας μας να παρακολουθούν τους ..."μεγάλους" χωρίς να υστερούν στο παραμικρό.


     Το προπονητικό περιεχόμενο το οποίο κατήρτισε ο Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς ήταν αρκούντως δυναμικό με αρκετές κινητικές ασκήσεις σε κεκλιμένο έδαφος όπως ήθελε ο αρχικός σχεδιασμός.


     Ολόκληρη η Γραμμή Βολής συντονίσθηκε αμέσως με τη "σφυρίχτρα" του Μηνά και το σώμα των Συνασκουμένων "ομογενοποιήθηκε" σε τοξεύσεις με γενικό ποσοστό επιτυχίας αρκετά ικανοποιητικό.


     Η υψηλή κινητικότητα σε πολλές των σημερινών ασκήσεων προσέδωσε μια ιδιαίτερη μαχητικότητα στο όλο πρόγραμμα και σε κάποιο σημείο κρίθηκε και απαρίτητη η παροχή μιας δυνατότητος τοξεύσεως επί μακρυτέρων αποστάσεων σε κάποιους από τους επί της Γραμμής Βολής, Συνασκουμένους οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερην ευστοχία.


     Αυτός ο διακριτικός διαχωρισμός για ελάχιστες τοξεύσεις έδειξε ότι καλό θα είναι, εφεξής, κάποιοι οι οποίοι επιδεικνύουν ..."ροπή" σε αύξηση της αποστάσεως τοξεύσεως να διαχωρίζονται έστω προς στιγμή και να τους παρέχεται η δυνατότητα "εκτονώσεως". 


     Και οι νεαροί μας Συνασκούμενοι, παρά την ηλικία τους, ανταπεξήλθαν αξιοπρεπέστατα στο σημερινό προπονητικό πρόγραμμα όλες τις "προκλήσεις" όπως ακριβώς και οι "μεγάλοι".


     Έτσι, ο στόχος στο τέλος κάθε "γύρου" μετετρέπετο σε ..."σκατζόχοιρο" δίνοντας σε όλους μας την ικανοποίηση ενός προαγωγικού αποτελέσματος και του σημερινού ομαδικού "ιδρώτος" μας.


     Σημειωτέον ότι η υπέροχη ομαδική "ατμόσφαιρα" αλλά και οι ιδανικές φυσικές συνθήκες του κατάφυτου ορεινού τοπίου έκαναν κάποιους να συνεχίζουν να τοξεύουν ακόμη και μετά την λήξη της προγραμματισμένης Προπονήσεως.


     Πέραν των άλλων, σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και ένα χειροποίητο, ιστορικό, Ελληνικό Τόξο το οποίο κατασκευάζει ένας Συνέλληνας στη Κρήτη και το οποίο έφερε μαζύ της η αγαπημένη μας Αμαλία.


     Το, συγκεκριμένο, Τόξο δεν το δοκιμάσαμε διεξοδικώς, αλλά με τρεις μόνον τοξεύσεις καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα αρκετά αξιόπιστο δημιούργημα το οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικώς σε προσεχή ανάρτηση του Ιστολογίου μας.

     ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ


     γριεμένος", μετά από μία επιτυχημένη συμμετοχή στη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, ο Πρωτεσίλαος, κατάφερε να προσφέρει στους μαθητές του μία ωφελιμότατη διαδραστική διδασκαλία Σπαθασκίας σε ένα έδαφος δυσκολότατο που γυμνάζει νου και σώμα. 


     Πολυάνθρωπη συμμετοχή, γρήγορη εξέλιξη του μαθήματος, πολλές ευκαιρίες μαχητικής προσεγγίσεως, ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της σπαθασκητικής ημερίδος.


     Οι μαθητές του Πρωτεσίλαου "αφομοιώθηκαν" πλήρως από το μάθημα και "παρασύρθηκαν" και σήμερα σε μία δυναμική εκτέλεση των ασκήσεων που άγγιζαν το επίπεδο και μιας αποτελεσματικής σωμασκίας.


     Ανεξαρτήτως φύλου και "μυικών" προσόντων, όλοι οι μαθητές απέδωσαν τον καλύτερο "εαυτό" τους και ανταποκρίθηκαν στις χειριστικές απαιτήσεις του προγράμματος.


      Το ίδιο απέδωσαν και οι μικρότεροι σε ηλικία, οι οποίοι δείχνουν ισάξια προσοχή στη διδασκαλία του Πρωτεσίλαου.


     Ενώ, μια ολόκληρη κοινωνία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο σκοτεινό "σπήλαιο" μιας κρίσεως Αξιών, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" καταφέρνουμε να βρίσκουμε διέξοδο από αυτό το "τούνελ" προς το φως ενός πολιτισμικού ήλιου. 


     Η "διέξοδος" προς το "φως" προσφέρεται για τον καθένα που ενδιαφέρεται να υπερβεί μια μοίρα "έξωθεν" επιβαλλόμενη και η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δείχνει το "δρόμο" της υπερβάσεως. Είθε να τον ανακαλύπτουν όσοι αυτοσεβόμενοι!


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.