Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΧΩΣΙΑΡΙΟΙ ΣΕ ΧΩΣΙΑ


     Η καρστική γεωμορφολογία των εγγύς περιχώρων της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" φιλοξένησε την, εκ συμπτώσεως, τελευταία εκπαιδευτική δράση της Ομάδος μας.


     Ένα απόσπασμα Χωσιαρίων θα μπορούσε κάλλιστα να ακροβολιστεί σε αυτό το σημείο και να οργανώσει μια χωσιά με μεγάλη επιτυχία, ελέγχοντας μια περιοχή που απλώνονταν στα "πόδια" αυτού του υπερυψωμένου σημείου.


     Η χωσιά, πάντα σε απρόβλεπτο και αποκεκρυμμένο σημείο, κατά προτίμηση "σκιασμένο" από πυκνή φυσική βλάστηση, με εποπτεύουσα σε όλη τη περιοχή θέα, χωρίς όμως να θεάται το ίδιο και με πολλές οδούς διαφυγής των ενεδρευόντων Χωσιαρίων. Ούτε ...παραγγελία να το είχαμε και η Κοιλάδα μας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ιδανική για την εκπαίδευσή μας. 


     Έτσι, όταν η απρόσμενη σύμπτωση μας άναψε το "πράσινο φως" οπλίσαμε τα Τόξα μας κι ...ακροβολιστήκαμε.


     Αν και εντελώς απροσχεδίαστη αυτή η δράση, εν τούτοις, κατάφερε να συμπεριλάβει από Τοξοβολία εξ επαφής μέχρι ...εμπηκτικά πυρά, κάτι στο οποίο (δυστυχώς!) σπανίως προπονούμεθα.


     αίζοντας" με την παραμόρφωση του στόχου ο οποίος ήταν μέχρι αθέατος, καταφέραμε να πετύχουμε ρεαλιστικές συνθήκες επεκτείνοντας τη δράση μας σε επίπεδο πραγματικής χωσιάς.


     Ήταν τότε που οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν εάν όλοι βλέπουν τον στόχο και όλοι απήντησαν ότι δεν τον βλέπουν για να ακούσουν, έκπληκτοι, ένα ..."Πολύ ωραία, αρχίζουμε τη βολή!"


     Οι περίφημοι Χωσιάριοι, οι γεννήτορες των Ουσάρων, για λίγο ..."αναστήθηκαν" από κάποιους σύγχρονους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" οι οποίοι, όλως τυχαίως, βρέθηκαν με τα Τόξα τους κάπου στον Υμηττό.


     Εδώ που, συνήθως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εκπαιδεύονται σε μια περιοχή ολότελα δική τους!


     Αυτή, όμως, η δράση, αν και ήταν αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής, έδειξε ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να σχεδιασθεί μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση για την Ομάδα μας που θα μπορέσουν όλοι να απολαύσουν και όλοι να ωφεληθούν.


     Και οι "προπομποί" αυτής της σχεδιαζόμενης χωσιάς, ο Μηνάς, η Μάριον, ο Γεώργιος και ο ...Γεώργιος,με τις, εξ ανάγκης, ιδιοφυείς τοξεύσεις τους ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο ρεαλιστικής προσεγγίσεως "εποχής" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας. Κι όπως ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος ...απειλεί:


Θα επανέλθουμε δριμύτεροι 
και τα σπήλαια θα ...φωτιστούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.