Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ


     Ο σοφός Δάσκαλός μας Kassai Lajos συνηθίζει να λέει : «Να έχετε πάντα κατά νού ότι υπάρχουν οι άσχετοι που απλώς μιλούν και οι σχετικοί που πράττουν. Εμείς ας ανήκουμε σ’ αυτούς που γνωρίζουν και πράττουν συνεχώς!».

     Δεν μας ξαφνιάζει, λοιπόν, το ότι ακούμε από στόματα ασχέτων ανυπόστατες τοποθετήσεις οι οποίες καταπιάνονται με κάθε …επιστητό, ακόμη και με την Έφιππη Τοξοβολία, χωρίς να μπορούν να διακρίνουν, καν, το Τόξο από ένα …τάβλι! Και με καταυγάζουσα την άγνοια επί των κεφαλών τους,  χωρίς ποτέ να κουρασθούν να κατανοήσουν το αντικείμενο απί του οποίου …αποφθέγγονται, διαπιστώνουμε να …υπογράφουν δίκην «πορίσματος», ερευγμούς ανοησίας!

     Είναι γεγονός ότι σε εποχές κρίσεως των Αξιών, όπως η παρούσα, παρατηρούνται συμπεριφορές κοινωνικής παραφροσύνης αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν την δυσανεξία η οποία πλήττει την σημερινή ελλαδική (και ποσώς «Ελληνική») Κοινωνία της οποίας οι αμπελοφιλοσοφούντες φθάνουν σε σημείο ψυχοπαθητικής αυτο-αμφισβητήσεως «φιλοσοφούντες μετά μαλακίας»!

     Έτσι, μεταξύ πολλών και χαριτωμένων βαρύγδουπων διαδικτυακών «αποφθεγμάτων» κάποιων αυτο-χρισμένων «Ιστορικών» διαδικτυακής εμβελείας, διαβάσαμε προσφάτως έναν βεβιασμένο ...«αφορισμό» ο οποίος αρνείται την ύπαρξη της Έφιππης Τοξοβολίας ως πολεμικής τέχνης ασκηθείσας από Έλληνες, αρνείται την σχέση των Θρακών ως Ελληνικού φύλου (προς τέρψη των Βουλγαρο-Δακών και άλλων αλλοφύλων), αρνείται και την ελληνικότητα των Κρητών (όχι, ο υπογράφων δεν είναι πολιτευτής του …ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιός φέρεται να είναι) ενώ παραγνωρίζει και τον συμβολισμό των Κενταύρων τους οποίους η παγκόσμια ειδική «γνώμη» ταυτίζει με την Ελλάδα! Και όλα τούτα υπό τον παρελκυστικό και παραπλανητικό «παρονομαστή» ενός ανυπόστατου τίτλου περιέχοντος τον όρο «Ελληνικοί Στρατοί» κάτι που ουδέποτε υπήρξε, αφού ο μόνος ενιαίος Ελληνικός Στρατός ιδρύθηκε κατά τους νεωτέρους χρόνους και μόλις την 1η Απριλίου 1822 οπότε η Ελλάδα απέκτησε ενιαίο Ελληνικό (Τακτικό) Στρατό ενώ κατά τους προηγηθέντες ιστορικούς χρόνους οι στρατοί του Ελληνικού χώρου έφεραν την ονομασία του κράτους-πόλεως στο οποίο ανήκαν.

     Θα ήταν άσκοπο να ασχοληθούμε με «ιστοριολογούντα» φληναφήματα διεκδικούντα «δάφνες» εντυπωσιασμού και ξερολισμού διότι δεν είμαστε θεράποντες παραπαιόντων!

     Αν κάποιοι  νομίζουν ότι διαγράφουν με μία μονοκονδυλιά  την Ελληνικότητα της προελεύσεως του Απόλλωνος προκειμένου να «αποδείξουν» ότι οι Θράκες πολεμιστές-Εφιπποτοξότες ήσαν …Δάκες, ας το συζητήσουν με τον …κουράντε τους!

     Αν, πάλι, νομίζουν ότι οι Κρήτες, επίσης, πολεμιστές-Εφιπποτοξότες δεν ήσαν …Έλληνες, ας μελετήσουν μία ειδική μελέτη του Μιχαήλ Ε. Σκουλήκα με τίτλο «ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΟΞΟΤΕΣ» όπου θα ενημερωθούν για την άσκηση της Έφιππης Τοξοβολίας ως αρχαίας τέχνης πολέμου από αυτόν τον Ελληνικό πληθυσμό αρχαιότατης καταβολής. «Έτοιμα» αποδεικτικά στοιχεία περιέχει περί της υπάρξεως πολεμικής Έφιππης Τοξοβολίας στους Έλληνες και αρκεί μία και μόνον ανάγνωση…

     Όσο περί των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως και της εκ μέρους τους ασκήσεως της Έφιππης Τοξοβολίας ως τέχνης πολέμου, ας κάνουν τον κόπο τουλάχιστον να μελετήσουν το σχετικό μας κείμενο εδώ.

     Σε κάθε περίπτωση οι ατυχήσαντες δυσφορικοί ας θυμηθούν ότι ο Ούγγρος επιστήμων Csanyi Vilmos, καθηγητής της ηθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, ετόλμησε να δημοσιεύσει μελέτη περί του πιθανού αληθούς του μύθου των Κενταύρων όταν κάποιοι άλλοι, «Έλληνες» κατά την δήλωσή τους, αμφισβητούν την αλήθεια «βαπτίζοντάς» την …μύθο! Είναι τραγικό οι ξένοι να πιστώνουν την Ελλάδα με εκείνα τα οποία δήθεν «Έλληνες» της αρνούνται.

Ατυχής Ελλάς και ποιοι σε κατερράκωσαν…!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

3 σχόλια:

  1. Απορώ Αριστοτέλη πως δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί οι αστείοι ποζεράδες ψάχνουν για καμιά επιχορήγηση και τίποτα άλλο. Άσχετοι ντενεκέδες ξεγάνωτοι που νομίζουν ότι η αρχαιολογία είναι μόστρα. Δε πάνε να δούνε πόσο σοβαρά λειτουργούν οι reenactors στον υπόλοιπο κόσμο να μάθουν πέντε πράματα και μετά να μας πουν για θρακιώτες και κρητικούς αν ήταν έλληνες ή σενεγαλέζοι. Έτσι και αυτοί οι καραγκιόζιδες κατεβούν Κύπρο θα φάνε κράξιμο για να μάθουν τι σημαίνει έλληνας.Τόσο σκατό πια σήμερα στο ελλάντα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατανοητή η ...κυπριακή οργή σου για τους ευηθέστατους "αμφισβητίες" ζωτικού Ελληνικού χώρου, φίλτατε Βασίλη. Ας ελπίσουμε ότι η αντι-εφιπποτοξοτική αντίθεσή τους δεν θα τους οδηγήσει σε ολίσθημα αμφισβητήσεως και αυτής της ...Αφροδίτης και του Νησιού της, αν και στις "δυσφορικές" ημέρες μας κάθε "παρέκκλιση" είναι πιθανή και ερμηνεύσιμη. Θα ήθελα να επεκταθώ αλλά, προετοιμαζόμενος για την καθημερινή Προπόνηση, θα το κάνω με π.μ. επιστρέφοντας το βράδυ. Βλέπεις, οι Έλληνες ιδρώνουμε δημιουργώντας Πολιτισμό κι οι αμφισβητίες του Ελληνισμού φαρδαίνουν τον "λούτρινο πρωκτό" τους επί του καναπέ, αμφισβητώντας την Ελληνικότητα των Ελλήνων! Να είσαι καλά και Τιμή στα Φυλακισμένα Μνήματα!

      Διαγραφή
  2. Bάλε λινκ κατευθείαν να ρίξουμε μπινελίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.