Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ...!


    Από την ημέρα της ιδρύσεώς μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", αντιμετωπίσαμε την Έφιππη Τοξοβολία και, ευρύτερα, τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες ως ένα πεδίο που προκαλεί σε διαρκείς και τολμηρές υπερβάσεις! Ουδέποτε αρκεσθήκαμε στο πώς αντιμετωπίζεται η αρχέγονη πολεμική τέχνη μας έστω και από τους πλέον προηγμένους (γι αυτήν) Λαούς, αλλά στοχεύουμε σταθερά να την βελτιώνουμε συνεχώς, ξέροντας ότι η ανάπτυξη μιας τέχνης δεν έχει όρια!


    Με το Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής να πλησιάζει την (επιτυχέστατη!) ολοκλήρωσή του, διαπιστώνουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες σ' αυτό έχουν επιτύχει λαμπρές ...υπερβάσεις. Παρατηρώντας την παραπλεύρως εικόνα, μπερδευόμαστε για το αν ο γυμνιππεύων Ιππέας βαδίζει με πόδια ...Ίππου, ή αν ο Ίππος έχει ...ανθρώπινο κεφάλι κι όλα τούτα σε έξωτερική περιίππευση επί ορεινού εδάφους! Υπερβάσεις, λοιπόν, με άριστη κατάληξη για ένα Ιππικό Σχολείο που ενδιαφέρεται για τελειότητα. Κι επιπλέον...


     Ο Αρχηγός της Ομάδος μας και Εκπαιδευτής του Ιππικού Σχολείου, καθιερώνει νέο τρόπο ...επιτηρήσεως των μαθητών του ώστε να παντ-εποπτεύει! Όρθιος, επάνω στα στιβαρά νώτα του Ίππου εργασίας δίνει οδηγίες και διευθύνει το μάθημά του τρέχοντας πάνω-κάτω στο ορεινό έδαφος στο οποίο, πλέον, γίνονται οι κινητικές τοξεύσεις των μαθητών σε απολύτως "ανοικτό" έδαφος. Διότι, μπορεί σε όλες τις άλλες Ομάδες Έφιππης Τοξοβολίας οι τοξεύσεις να γίνονται σε κλειστό χώρο, επί επιπέδου εδάφους και με περιοριζόμενη διαδρομή ώστε να διευκολύνεται η διεύθυνση του Ίππου, όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιδιώκουμε κι επιτυγχάνουμε τα δύσκολα!


     Εφ'  εξής, εξασκούμεθα στην Έφιππη Τοξοβολία επί "ανοικτού" εδάφους, ορεινού, χωρίς περιοριζόμενη διαδρομή, υπό ρεαλιστικές πολεμικές συνθήκες!


     Διότι εμείς δεν αρκούμεθα να "υποδυόμεθα" τους πολεμιστές "παίζοντας Πόλεμο" αλλά είμαστε πολεμιστές και λειτουργούμε υπό απολύτως πραγματικές συνθήκες! 
     Εμείς, θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι και καταργήσαμε τις στομίδες διευθύνοντας κι ελέγχοντας τους Ίππους μας μόνον με σχοινοφορβειά, όπως επιτάσσει η ανθρωπιστική μεταχείριση του Ίππου κατά το Σύστημα Nevzorov! Για τους ίδιους λόγους, σεβόμενοι την προσωπικότητα των Ίππων μας και μεριμνώντας για την ευημερία τους, ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε σπιρούνια, μαστίγια και λοιπά "μέσα" ασκήσεως βίας ή επιβολής επάνω τους! Και, ασφαλώς, γυμνιππεύουμε χωρίς σέλλες και άλλα περιττά παρελκόμενα, ακολουθώντας την Φυσική Ιππασία. Και η δική μας Έφιππη Τοξοβολία δίνει μία τέλεια φυσική εικόνα αρχέγονου Εφιπποτοξότη σε ελεύθερο, φυσικό, έδαφος


και όχι μια "εκδυτικοποιημένη" εικόνα που συναντούμε, συχνά, σε άλλες (δυτικές, κατά κανόνα...) χώρες όπου ο Εφιπποτοξότης καλπάζει "οχυρωμένος" με καζανάκι στο κεφάλι, με σπιρούνια, στομίδα, σέλλα και ...γάντια, σε μία περιοριζόμενη διαδρομή ώστε ο Ίππος να κινείται "επί προδιαγεγραμμένης σιδηροτροχιάς"! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ακολουθούμε το ωραιότερο εφιπποτοξοτικό παράδειγμα του Οργανισμού "KASSAI" από τον οποίο έλκουμε την "καταγωγή" και καταφέρνουμε τα δύσκολα που είναι και τα καλύτερα! 


     Έτσι, οι Διαπιστεύσεις που θα απονεμηθούν προς τους αποφοίτους των Ιππικών Σχολείων μας, κατά τεκμήριο, θα είναι ό,τι πιο σοβαρό για τους κατόχους τους αλλά, κυρίως, για το κύρος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και της Ελληνικής Ιππικής. Το οπτικοακουστικό υλικό που θα συνοδεύει κάθε απόφοιτο θα είναι το καλύτερο πειστήριο των ικανοτήτων που κατέκτησαν και είμαστε και σ' αυτό υπερήφανοι: είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που μπορούμε να επιδείξουμε ανάλογο υλικό τεκμηριώσεως!


     Με όλες αυτές τις ποιοτικές υπερβάσεις, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τους Ίππους μας και να τους αγκαλιάζουμε τρυφερά όταν δεν μας αγκαλιάζουν, ακόμη πιο τρυφερά, εκείνοι! 


ΝΑΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.