Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

H ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ
ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
22/12/2012


“Ὦ τρακόσιοι, σηκωθεῖτε
καὶ ξανάλθετε σέ μας•
τὰ παιδιά σας θέλ' ἰδεῖτε
πόσο μοιάζουνε μέ σας.”


Σαν δεις στον ορίζοντα σκόνη,
οπλές αν κροτούν βουερές,
μια ίλη εφίππων ζυγώνει
με τόξα και λόγχες στιλπνές.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» φτάνουν
καλπάζοντας σαν αστραπές,
πυρφόρα τα βέλη ανάβουν
στου Κόσμου τις μύριες καρδιές!

Γενναίων εφίππων οι γόνοι
σημαία  πολέμου κρατούν
κανένας εχθρός δε σιμώνει
εκεί που οι οπλές τους πατούν.

Το θάρρος τους κέντρο του στόχου,
τα βέλη τους δέσμες φωτός.
Εχθρός περιρρέοντος ζόφου
του Χείρωνος ο καλπασμός!

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» φτάσαν
εν μέσω πολέμου κλαγγής,
φωτιές ένα γύρω ανάψαν
ζεσταίνουν το κέντρο της γης!

Ο Συνθέτης Κωνσταντίνος Στυλιανού.


     Ο διακεκριμένος Κύπριος Συνθέτης της πατριωτικής μουσικής σκηνής, Κωνσταντίνος Στυλιανού ανέκρουσε σε πρώτη επίσημη εκτέλεση τον Ύμνο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", κατά την παρουσίαση της δισκογραφικής του δημιουργίας "ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ", στις 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:30 στη Λεμεσό, σε μία ειδική μουσικοπολιτική εκδήλωση ενάντια στην λήθη και στην υποταγή, ενάντια στην τρόικα και στην διζωνική, ενώπιον αδελφών Κυπρίων Πατριωτών. Η βραδυά αυτή έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όσων παρευρέθησαν ως μία πρωτόγνωρη μουσική πατριωτική μέθεξη αφού, ποτέ μέχρι τώρα ο πατριωτικός "χώρος" δεν έχει αναδείξει σύγχρονους μουσικούς δημιουργούς.

Τα Ιερά "Φυλακισμένα Μνήματα".

     Τιμής ένεκεν προς τον μελοποιήσαντα και την αλύτρωτη γη της Ελληνικής Κύπρου μας, παρακαλέσαμε τον Κωνσταντίνου Στυλιανού να ανακρούσει την νέα του δημιουργία πρώτα στο Κυπριακό έδαφος, εκεί πλάι στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατόπιν στον υπόλοιπο Ελληνικό και λοιπό Κόσμο. Με αυτή την παράκληση, ως πατριωτική πολεμική Ομάδα, επιθυμούμε να τιμήσουμε τον ένοπλο Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Βρεταννούς κατακτητές και να τονίσουμε το μεγάλο δίδαγμά του ότι η λευτεριά των Λαών κατακτάται με τα όπλα!

ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ, ΕΝΩΣΙΣ!

    Η πρώτη ακρόαση του Ύμνου υπήρξε ενθουσιαστική και η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε εσαεί ευγνώμονες προς τον Συνθέτη Κωνσταντίνο Στυλιανού για την εκπληκτική μουσική απόδοση του Πνεύματος της Ελληνικής Έφιππης Τοξοβολίας που είναι και το Πνεύμα της Ομάδος μας!


     Από το Πατριωτικό διαδίκτυο η είδηση της μουσικο-πολιτικής εκδηλώσεως μεταδόθηκε ως εξής:

“…Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Λεμεσού, ένας καθαρά οπαδικός χώρος μετατράπηκε για ακόμα μια φορά σε ένα εθνικοκοινωνικό χώρο αφού είναι γνωστή η προσφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου. Ο άσχημος καιρός δεν πτόησε κανέναν από τους συναγωνιστές και φίλους που με διάθεση διαμόρφωσαν το οίκημα ούτως ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πρώτη εθνικιστική μουσικοπολιτική εκδήλωση στο νησί.
………………………………………………………………………………………….
Ευχάριστη έκπληξη ήταν για όλους εμάς που δώσαμε το παρών μας, η ανάγνωση χαιρετισμού της Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας και των Ελλήνων Κενταύρων από Κύπριο συμπατριώτη μας, μαθητή της σχολής των Έφιππών Τοξοβόλων. Τέτοιες στιγμές μπορείς να αντιληφθείς πώς μπορεί κάποιος να εκμηδενίσει τις χιλιομετρικές αποστάσεις και να συνδέσει μια γειτονιά της Λεμεσού με ολόκληρο τον μητροπολιτικό κορμό. Η Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία μεταξύ άλλων χαιρέτισε την κυκλοφορία και παρουσίαση της δισκογραφικής εργασίας του Συνέλληνος Κωνσταντίνου Στυλιανού η οποία αποτελεί, σύμφωνα με τον χαιρετισμό τον καλύτερο αγωνιστικό παιάνα για τον μαχόμενο Κυπριακό Ελληνισμό. Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό τους οι Έλληνες Κένταυροι αναφέρουν ότι οι συνθέσεις του Κωνσταντίνου Στυλιανού, επίκαιρες και λυρικές όσο ποτέ, δεν είναι παρά το πιο ειλικρινές θυμίαμα-υπόσχεση των σημερινών Κυπρίων και Ελλαδιτών Πατριωτών προς τις ψυχές των Ηρώων που πλανώνται πάνω από τα Φυλακισμένα Μνήματα διαβεβαιώνοντας το "πολλώ κάρρονες" όποτε χρειασθεί.
………………………………………………………………………………………….
Άκρως συγκινητική ήταν η στιγμή στην οποία ανακρούστηκε ο "Ύμνος των Ελλήνων Κενταύρων" για πρώτη φορά ανά το Πανελλήνιο και ο οποίος θα κυκλοφορήσει σύντομα σε ακουστικό αρχείο αφού αυτό το διάστημα ηχογραφείται σε studio…”

Ο χώρος της εκδηλώσεως στη Λεμεσό.

     Ο ίδιος ο Συνθέτης Κωνσταντίνος Στυλιανού μας περιγράφει από την Λεμεσό, την βραδυά της παρουσιάσεως του Ύμνου ενώπιον των Κυπρίων Αδελφών:

Αγαπητέ μου Αριστοτέλη και Έλληνες Κενταυροι,

Αδέλφια,

σας αποστέλνω υλικό από την μουσικοπολιτική εκδήλωση που έλαβε χώραν στις 22 του μηνός στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Λεμεσού. 

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την παρουσία σας στην εκδήλωση με εκπρόσωπο τον συμπατριώτη μου και αδελφό Παύλο, άξιο Έλληνα Κένταυρο ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Ομάδος των Κενταύρων. Η παρουσία του ήταν ένα μεγάλο δώρο για εμένα προσωπικά αλλά και για τους Αυτόνομους Εθνικιστές της Κύπρου και είμασταν όλοι συγκινημένοι από την παρουσία σας στο χώρο. Ιδιαιτέρως δε στην ανάκρουση του Ύμνου όταν σε στάση προσοχής ακροάστηκε τον Ύμνο. Ομολογώ ότι από την συγκίνηση της πράξης του δεν μπόρεσα να ψάλλω τον ύμνο χωρίς παραφωνίες. Ευχαριστώ και πάλι για την μοναδική εμπειρία που είχα στα 26 χρόνια που έχω ως επαγγελματίας μουσικός. 

Δυστυχώς το οπτικογραφημένο υλικό δεν είναι έτοιμο και δεν ξέρω πότε θα ετοιμαστεί έτσι σας αποστέλνω μόνο φωτογραφίες. Μαζί με τις φωτογραφίες σας αποστέλνω και την ηχογράφηση του Ύμνου. Δυστυχώς η απουσία συναδέλφων μου μουσικών από την εκδήλωση με οδήγησε στο να ολοκληρώσω στην οικία μου το τελικό αποτέλεσμα της ηχογράφησης, γιατί δεν θέλησα να υποχρεωθώ σε συναδέλφους που δείλιασαν να δώσουν έστω ένα σιωπηρό παρών. Στην επόμενη δισκογραφική μου εργασία θα συμπεριλάβω τον Ύμνο αν συμφωνείτε και εσείς. Το φαντάστηκα ευθύς εξ’αρχής να ψέλνεται με ανδρική χορωδία και ευελπιστώ ότι στο νέο cd θα τα καταφέρω. Ευελπιστώ ότι το ηχητικό αποτέλεσμα που έχετε στα χέρια σας να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Ο Κένταυρος Παύλος συνομίλησε με αρκετούς πατριώτες, κυρίως μέλη του συνδέσμου του ΠΑΟΚ και τους ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια περί ιδρύσεως παραρτήματος σχολής στον χώρο του και ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Σύντομα ο σύνδεσμος μας θα  μετακομίσει και μόλις τακτοποιηθούμε θα συζητήσουμε το θέμα για να προχωρήσουμε στα μαθήματα και στην δημιουργία σχολής στην Κύπρο.

Και πάλι ευχαριστώ όλους εσάς για την στήριξη, ιδιαιτέρως εσένα Αδελφέ Αριστοτέλη καθώς και τον Κένταυρο Αρπάλυκο αφού είχα μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του την βραδυά της εκδήλωσης.

Το έργο που επιτελείτε αποτελεί πηγή δύναμης για εμένα.

Ζήτω η ΝΙΚΗ.

Κωνσταντίνος Στυλιανού.

Ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" Παύλος Χαραλάμπους διαβάζει τους στίχους.


     Ο Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και στιχουργός του Ύμνου, Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης, εκφράζοντας και τα συναισθήματα του Αρχηγού της Ομάδος Αρπάλυκου (Δημητρίου Π. Χρήστου) απήντησε στον Συνθέτη Κωνσταντίνο Στυλιανού  εκ μέρους της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" ως εξής:

Αδελφέ Κωνσταντίνε,

Σε ευχαριστούμε, κατ΄ αρχήν, για την υπηρέτηση ενός Ιερού Αγώνος με τη Μουσική σου και, βεβαίως, για τη μεγάλη προσφορά σου στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και στην Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με την εξαιρετική μελοποίηση του Ύμνου μας!

Θα είναι Τιμή μας να συμπεριλάβεις τον Ύμνο μας σε οποιαδήποτε μελλοντική δισκογραφική εργασία σου και θεωρούμε ότι η σύνθεση αυτή σου ανήκει εξ'  ολοκλήρου!

Ανυπομονούμε να σε δούμε από κοντά και να μιλήσουμε για την Πατρίδα που είναι και το μεγάλο, κοινό μας ενδιαφέρον!

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Αριστοτέλης.

O Aρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος (Δ.Π.Χρήστου).

     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ευχαριστούμε τον Συνθέτη Κωνσταντίνο Στυλιανού, τους Κυπρίους Αδελφούς, την Διεύθυνση του Οικήματος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Λεμεσού  και τον "ΕΛΛΗΝΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟ" Παύλο Χαραλάμπους για την τιμητική παρουσίαση του Ύμνου της Ομάδος μας, ο οποίος αναρτάται εν συνεχεία σε πρώτη γενική ακρόαση:  

Πιέστε εδώ για να ακούσετε τον Ύμνο.





Magyarország


Boldog új évet!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.