Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

  ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΟΙ και ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ "ΙΕΡΑΡΧΕΣ"!

     Η τραγική μεταπολεμική πραγματικότητα, οσημέραι, πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά περί "δικαίων" και "αδίκων", περί "φασιστών" και "αντιφασιστών", περί "εντίμων" και "ατίμων" με αποτέλεσμα, προϊόντος του χρόνου, η Ιστορία να αναθεωρείται άρδην και τα συμπεράσματα να ανατρέπονται!

     O Aδόλφος Χίτλερ ο οποίος ανεδείχθη σε Καγκελάριο της Γερμανίας (1933-1945) με τις εκλογικές ψήφους του Λαού μιας τεράστιας και παντοδύναμης (για την εποχή της) Χώρας την οποία διοίκησε επί 12 χρόνια, ουδέποτε απέκτησε προσωπική περιουσία! Δεν διέθετε ιδιόκτητη κατοικία, δεν διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν διέθετε ιδιόκτητο αυτοκίνητο, δεν νοίκιαζε –καν- σπίτι για να διαμένει. Διέμενε σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο της Καγκελαρίας του Βερολίνου και τις ελάχιστες ώρες του ύπνου του τις πέρναγε σε ένα σιδερένιο κρεβάτι με πολύ σκληρό στρώμα. Φορούσε μόνον μία στρατιωτική στολή και δεν διέθετε ούτε καν την γκαρνταρόμπα που δικαιολογείται για έναν Αρχηγό κράτους και μάλιστα όπως της Γερμανίας εκείνης της εποχής που κυριαρχούσε πολιτιστικά, στρατιωτικά, καλλιτεχνικά και οικονομικά. Έτρωγε λιτά (απέφευγε το κρέας), το αγαπημένο του φαγητό ήταν οι …τηγανιτές πατάτες και δεν έπινε οινοπνευματώδη! Ουδέποτε κάπνισε και σε όλη την Καγκελαρία είχε απαγορεύσει (εντελώς …φασιστικά!) το …κάπνισμα. Με εντολή του ο  Φερντινάνδος Πόρσε είχε σχεδιάσει τον πασίγνωστο «Σκαραβαίο» (Volkswagen = Λαϊκό Όχημα) προς χρήση των Γερμανών εργατών ώστε με αυτό, καθημερινά, να κινούνται ευκολότερα προς τις εργασίες τους!


    Ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος σίγουρα είναι …αντιφασίστας (ουδεμία αμφιβολία περί αυτού!), και φορώντας το ράσο του «υπεράνω ύλης και εγκοσμίων» Ιεράρχη, όχι με λαϊκή ψήφο αλλά με ορισμό από την Ιερά (;;) Σύνοδο, προίσταται της …Μητροπόλεως Νικαίας μιας κοινότητος πάμπτωχων μεροκαματιάρηδων πιστών που προσδοκούν από τον βαρύτιμα και χρυσοπλούμιστα ενδεδυμένο «πνευματικό» τους την σωτηρία των …ψυχών τους! Ο χρυσοντυμένος και αδαμαντοστολισμένος αυτός "ταγός" του εγχώριου χριστιανισμού, είναι σίγουρο ότι δεν απασχολήθηκε διόλου με το πως ο εργάτης της ενορίας του θα πηγαίνει στη δουλειά του αφού η ανεργία των αντιφασιστικών ημερών μας κάνει την λέξη "εργασία" άγνωστη στο λεξιλόγιο των συνεπών αντιφασιστών ψηφοφόρων του αντιφασιστικού καθεστώτος που κυβερνά. Επίσης, το "βελούδινο" παρουσιαστικό του μητροπολίτη δεν αφήνει καμία αμφιβολία περί του ...διαιτολογίου του... Και μέχρι εδώ, αναφαίρετο δικαίωμα του όποιου επιτηδευματία να κερδίζει με τον τρόπο του την καλοπέρασή του!  Όμως, ο βαρυπλούμιστος, αυτός, ρασοφόρος εμφανίζεται σήμερα ως κάτοχος τεράστιας ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας και όχι μόνον… Ας δούμε την σημερινή «είδηση», μια είδηση παρόμοια με εκατομμύρια αναλόγων «ειδήσεων» που στιγματίζουν την …αντιφασιστική μας καθημερινότητα :
  
     "Ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολής του.
     Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για τον Μητροπολίτη Νικαίας -κατά κόσμον Γεράσιμο Βρυώνη- και ήδη εξετάζουν την υπόθεση, αφού το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.
     Οι ελεγκτές εξακριβώνουν αν ο μητροπολίτης απέκτησε ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού του περιβάλλοντος, αλλά και αν υπάρχουν σκιές στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης. 
     Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών, ο ίδιος ο μητροπολίτης φέρεται να κατέχει ένα ακίνητο στη Λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά, τρία ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή και ένα ακίνητο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά.
     Ο μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα από τα ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους, πάνω από τα Μακρά Τείχη της Πειραϊκής, με θέα το πέλαγος. 
     Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αδελφός του, Δημήτρης, ο οποίος τυγχάνει αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να διαθέτει έπαυλη με πισίνα στη θέση Τζότζικας στη Γραβιά Φωκίδας, έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής και πολλά ακριβά αυτοκίνητα.
     Επιπλέον, ο ανιψιός του μητροπολίτη και γιος του αρχιλογιστή, Αλέξης, φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία του δύο επαύλεις στον Διόνυσο.
     Όπως έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ, ο ανιψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα)." (βλ. εδώ) 

     Bεβαίως και δεν ευθύνονται οι χρυσοπλούμιστοι αντιφασίστες Ιεράρχες όταν ο εσμός των πιστών τους σκύβει για να άρχουν τα λαμόγια πάνω στις πλάτες τους! Βεβαίως και θα βρεθούν οι ανεγκέφαλοι προασπιστές των χρυσοπλούμιστων ράσων που θα σπεύσουν να τους προστατεύσουν με τα …αποτριχωμένα μπράτσα τους, νομίζοντας ότι υπηρετούν «Βωμούς και Εστίες» με τις …αστείες ‘νοοτροπίες’ τους.

      Σε μία σύγκριση, όμως, μεταξύ Φασίστα Αδόλφου Χίτλερ και αντιφασίστα Μητροπολίτη Νικαίας, η εντιμότητα (και πάλι!) γέρνει υπέρ του πρώτου! Και η βλακεία ...υπέρ εκείνων που εξακολουθούν να αγνοούν τα αυτονόητα!

     Αmen!

Aριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.