Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ..."ΚΟΝΤΩ" ΤΟ ΕΥ!


     Τίτλος που παραπέμπει σε έκφραση του τραγουδοποιού Paolo  Conte, ασχέτως αν ο Ιταλός cantautore ποτέ δεν την είπε... Κάτι σαν ..."Alle prese con una verde milonga" ας πούμε... 


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", όμως, κατενόησαν πολύ καλά αυτόν τον "τίτλο" στις Προπονήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου τοξεύοντας βαδίζοντας και τρέχοντας, πάντα σε επικλινές έδαφος, επί τριών πολύ κοντινών στόχων ριγμένων κατά γης, σχεδόν τριγωνικά. Αστείο, θα πει κανείς... Όχι και τόσο, τηρουμένου του όρου της οπλίσεως βέλους και της αφέσεως της χορδής σε βάδην και τροχάδην και σε πολύ κοντινή απόσταση!


     Ευσταχιανή σάλπιγγα, λαβύρινθος οπτικό χίασμα, κάποια πεδία Broca όλα έπαιξαν τον ...ρόλο τους σ' αυτές τις Προπονήσεις! Και μαζύ με όλα τούτα και πολλές μυικές ομάδες που γυμνάσθηκαν κάτι το οποίο ο Σπύρος μας μάλλον μάντεψε και εισήγαγε (χωρίς να του ζητηθεί!) μία επιπλέον χρήσιμη προθερμαντική άσκηση δείχνοντας ότι το ομαδικό πνεύμα στην εφιπποτοξοτική "οικογένειά" μας είναι, πραγματικά, απίστευτο!


     Το να στροβιλίζεσαι ανάμεσα σε τρεις στόχους που σε "κυκλώνουν" και που πρέπει να τους πετύχεις βαδίζοντας ή τρέχοντας σε επικλινές έδαφος είναι κάτι που μπορεί να απαιτήσει μέχρι και ...χαπάκια ιλίγγου! Όμως, τα πήγαμε θαυμάσια και χωρίς "Cilroton" που προορίζονται για ..."κοινούς θνητούς"!


     Αυτοί οι απίθανοι εκπαιδευτικοί Σύμβουλοί μας είναι τελείως φευγάτοι... Ξέρουν πως να μας βασανίζουν με τον πιο γλυκό τρόπο αλλά και να μας κάνουν ευτυχισμένους και, προ παντός, ωφελημένους μετά από κάθε Προπόνηση! Τουλάχιστον,  μικρός μας Κάτσπερ δήλωσε ότι αυτή η Προπόνηση του άρεσε πολύ και δεν ήταν ο μόνος... Αυτή η Προπόνηση ήταν μία από τις πιο δύσκολες που φέραμε ποτέ σε πέρας. Μας κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον ακόμη και στα μεσοδιαστήματα των τοξεύσεων σ' εκείνους τους σύντομους και ψιθυριστούς (διότι οι ομιλίες απαγορεύονται στις Προπονήσεις μας) "απολογισμούς" βολής.


      Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μαθαίνουμε να μην εφησυχάζουμε με τους στόχους που φαίνονται "εύκολοι", που φαίνονται "κοντινοί" και "προσπελάσιμοι" μέχρι να τους κατακτήσουμε! Και μιλώντας για "στόχους" αναφερόμαστε σε πολύ σημαντικότερους και ανώτερους από εκείνους των τελευταίων Προπονήσεών μας που ήσαν πεσμένοι κατά γης...


     Το "εσωτερικό μονοπάτι" της Τοξοβολίας μας διδάσκει όσα δε μπορούν να μας διδάξουν όλοι οι σοφοί της γης! Κάθε άφεση της χορδής "ταξιδεύει" τις ευγενείς προσδοκίες μας στον άνεμο και τις πραγματώνει επάνω στον στόχο. Αυτή είναι η δική μας Τοξοβολία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.