Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ !


     Στη σελίδα δημοσιευμάτων αναγνωστών του διαδικτυακού τόπου «ΖΟΥΓΚΛΑ» διαβάσαμε σήμερα την παρακάτω καταγγελία περί θανατώσεως ζώου από ιδιοκτήτη καταστήματος πωλήσεως …ζώων:


ΝΕΚΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΕ PET SHOP!
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012, 03:38

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ koυταβι βρεθηκε νεκρο στο "pet shop" "pet star" στη Φιλολαου 81. Το νεκρο κουταβακι εκτος οτι ειναι στην βιτρινα, ειναι μαζι του στο ιδιο κλουβι το αδελφακι του, που πολυ πιθανον να εχει μολυνθει εξισου οπως και τα υπολοιπα ζωακια που αναπνεουν τον αερα που ειναι προφανως μολυσμενος. ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΤ ΣΟΠ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ. 8 Η ΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΟΙ, ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ.

"PET STAR" ΦΙΛΟΛΑΟΥ 81
ΤΗΛ: 2107522228, 6937638003

    
     Επί του ως άνω δημοσιεύματος, ως επικεφαλής Εταιρείας της οποίας κύριος σκοπός είναι η ευημερία των ζώων, μετέβην στο, επί της οδού Φιλολάου 81, κατάστημα του καταγγελλομένου ως υπαιτίου θανατώσεως ζώου κ. Αλέκου Σπηλιώτη όπου δεν βρήκα μεν τον ίδιο αλλά συνωμίλησα τηλεφωνικώς με τον  ίδιο με την βοήθεια κλήσεως που του έκανε ο εντός του καταστήματος εργαζόμενος υπάλληλός του και διεπίστωσα τα εξής:

     1. Kατά τους ισχυρισμούς του ιδίου του κ. Αλέκου Σπηλιώτη, το θανατωθέν ζώο (κουτάβι ηλικίας σχεδόν δύο μηνών) του είχε παραδοθεί προς πώληση, προ δύο ημερών, από ιδιώτη μαζύ με ένα αδελφό κουτάβι και τα δύο μεγαλόσωμα (για την ηλικία τους) ζώα ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης τα ενεκλώβισε σε ένα σφραγιζόμενο (με πετούγια ασφαλείας και τσιμούχες γύρω από τα γυάλινα πλαίσια) υαλόφρακτο «κουτί»-βιτρίνα διαστάσεων 90 Χ 75 Χ 65 εκατοστομέτρων! Το συγκεκριμένο «κουτί»-βιτρίνα ως μόνο αερισμό διαθέτει μία συρματόπλεκτη «είσοδο» διαστάσεων 90 Χ 10 εκατοστομέτρων και έναν στατικό εσωτερικό σωλήνα διαμέτρου 5 εκατοστομέτρων ο οποίος δεν εισάγει φρέσκο αέρα αλλά επιτρέπει παθητικώς την διέλευσή του. Ο αερισμός του συγκεκριμένου σφραγιζόμενου «κουτιού»-βιτρίνας είναι, εμφανώς, απολύτως ανεπαρκής για τις αναπνευστικές ανάγκες δύο μεγαλόσωμων ζώων και ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης, ως επαγγελματίας το γνωρίζει. Τα συγκεκριμένα «κουτιά»-βιτρίνες δεν προορίζονται για μαζική αποθήκευση ζώων και δη μεγαλόσωμων αλλά για ένα και, μάλιστα, περιορισμένου όγκου.

     2. Κατά την παραλαβή των δύο ζώων ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Αλέκος Σπηλιώτης  ΔΕΝ εζήτησε τα βιβλιάρια υγείας των δύο ζώων, ούτε και κανένα άλλο κτηνιατρικό πιστοποιητικό υγείας τους. Τούτο σημαίνει ότι ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης είναι ανεύθυνος ως «επαγγελματίας» διότι εισάγοντας στο κατάστημά του ζώα ΜΗ εγνωσμένης υγείας θέτει σε κίνδυνο όχι μόνον και τα υπόλοιπα ζώα τα οποία ο ίδιος, δυστυχώς, διατηρεί προς πώληση αλλά εκθέτει και σε κίνδυνο ζωής τα συνοδευόμενα ζώα των πελατών του τα οποία εισέρχονται στο κατάστημά του!

     3. Για τα παραδοθέντα ζώα ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης δεν εζήτησε ούτε έλαβε πιστοποιητικό προελεύσεως, ούτε και τα ζώα αυτά καταχωρήθηκαν ποτέ σε βιβλίο εισερχομένων ζώων του καταστήματος! Τούτο σημαίνει μεγάλη επαγγελματική ανευθυνότητα του κ. Αλέκου Σπηλιώτη διότι τα εν λόγω ζώα θα μπορούσαν (μπορούν) να είναι και μη νομίμου κατοχής από το άτομο που –κατά τους ισχυρισμούς του- τα έφερε προς πώληση.

     4. Επίσης, ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης ήξερε ότι τα δύο ζώα ΔΕΝ έφεραν micro-chip! Τούτο σημαίνει ότι ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης περιφρονεί την κειμένη Νομοθεσία περί καταγραφής και προστασίας των οικοσίτων ζώων τα οποία αποτελούν και το επαγγελματικό του «αντικείμενο»!

     5. Μετά τον εντοπισμό του θανατωθέντος ζώου από διερχομένους, ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης απέφυγε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες νεκροψίας και εκδόσεως κτηνιατρικής βεβαιώσεως περί των αιτίων θανάτου του ζώου αλλά έσπευσε να παραδώσει το νεκρό ζώο μαζύ με το ζωντανό αδελφό κουτάβι στον «ιδιοκτήτη» του εξαφανιζομένων έτσι των αιτίων θανάτου του ζώου!

     6. Ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης εμφανίζεται κατά το παρελθόν ως ΥΠΟΤΡΟΠΟΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΩΣ ΖΩΟΥ με παλαιότερες καταγγελίες σε βάρος του.

     7. Μετά ταύτα, επεσκέφθην τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του οικείου Αστυνομικού Τμήματος ο οποίος με ενημέρωσε ότι ενημέρωσε διεξοδικώς περί της κειμένης Νομοθεσίας και υπέδειξε περί των καταλλήλων νομίμων ενεργειών στους καταγγείλαντες την θανάτωση του ζώου ζωοφίλους οι οποίοι πρώτοι ενετόπισαν το νεκρό κουτάβι και προέβησαν στη σημερινή ενημέρωση και κινητοποίηση, ενώ με πληροφόρησε και για την εκ μέρους του οικείου Αστυνομικού Τμήματος κίνηση ελέγχου νομιμότητος της αδείας λειτουργίας του καταστήματος του καταγγελλομένου μέσω του Γραφείου Αστυνομεύσεως.

     Κατά την εκτίμησή μου ο κ. Αλέκος Σπηλιώτης δια πράξεων και παραλείψεων ενέχεται απροκαλύπτως στην θανάτωση του συγκεκριμένου ζώου και η συμπεριφορά είναι εντελώς ανεύθυνη και απαράδεκτη για επαγγελματία! Δυστυχώς δε κατά κανόνα όλα τα ανάλογα καταστήματα πωλήσεως ζώων διατηρούν υπό απαράδεκτες έως κτηνώδεις συνθήκες τα προς πώληση ζώα, συχνά δε και άγρια προστατευόμενα των οποίων η κατοχή και εμπορία απαγορεύεται ρητώς και τα οποία προκαλούν με τις βιτρίνες τους πέριξ του Δημαρχείου Αθηνών επί της οδού Αθηνάς.

     Προσωπικώς θέτω την ένορκη μαρτυρία μου  στη διάθεση των ενδιαφερομένων  να κινήσουν ποινική διαδικασία όχι μόνον κατά του κ. Αλέκου Σπηλιώτη αλλά και καθ’  όλων των συναδέλφων του σωματεμπόρων οι οποίοι διατηρούν προς εμπορία ζωντανά πλάσματα υπό απαράδεκτες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
Τ.6977764737
equestracademy@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.