Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ..."ΓΙΔΟΥΓΕΝΝΑ" ΜΕ ΑΦΘΟΝΗ ΙΠΠΙΚΗ


     Πραγματικά, περάσαμε και πάλι πανέμορφες εορταστικές ημέρες στο Σταύλο, γιορτάζοντας τα δικά μας ..."γιδούγεννα"! Ναι, "γιδούγεννα" και δε λαθεύουμε διότι κάτω από την δική μας Ειρεσιώνη, ήρθαν δύο (και όχι ένα) θεία βρέφη, αμφιθαλή, πανέμορφα και υγιέστατα με τέσσερα (και όχι απλώς δύο) ...πόδια το καθένα! Αναφερόμαστε στα δύο χαριτωμένα κατσικάκια που ημέρα γιορτινή είδαν το φως της ζωής στο Σταύλο μας, χθες!

Οι ευτυχείς γονείς!

     Σύμβολο ευφορίας η Ειρεσιώνη και το απέδειξε με τα δίδυμα τετράποδα που μας χάρισε για να μας γεμίσει χαρά κα περίσκεψη με τον δυνατό συμβολισμό της! Κι αυτός ο συμβολισμός μας ξαναθύμισε με την διακριτική επίτασή του ότι η ευφορία και κάθε λογής αφθονία δεν προσμετράται με υλικά ή, πολύ περισσότερο, με οικονομικά μεγέθη αλλά με συναισθηματικά και γι αυτό τον συμβολισμό είμαστε και πάλι ευγνώμονες στη μοίρα μας που διατηρεί την ισορροπία μας εν μέσω ηθικής κρίσεως και παρακμής. Αλλά, δεν ήταν μόνον αυτά που μας έκαναν χαρούμενους αυτές τις (για άλλους ...αγίως βαρυστομαχιασμένες) ημέρες!


     Στο Ιππευτήριο χαρήκαμε την επικοινωνία του Αρπάλυκου με τον τετράχρονο Όλι να διασκεδάζουν καλπάζοντας και προσφέροντάς μας την "εικόνα-κανόνα" της Φυσικής Ιππικής! Και όχι μόνον...



     Τα παιγνίδια μιας συστηματικής Εργασίας Εδάφους έδωσαν μιαν άλλη "διάσταση" σε μια γιορτινή ημέρα, κάνοντάς την γιορτινή και για τους Ίππους μας. Οι Έλληνες Εφιπποτοξότες δεν κάνουμε "εορταστικές εκπτώσεις" στη σχέση μας με τους Ίππους και θεωρούμε ότι αν μια ημέρα δεν μας φέρει κοντά σε έναν Ίππο είναι μια χαμένη ημέρα! Και ενώ ο Σταύλος τέτοιες ημέρες "ζωντανεύςι" μόνον από την παρουσία των σταυλιτών, ο δικός μας Σταύλος είναι πάντα γεμάτος με ανθρώπους και δράση γιατί κάθε ημέρα είναι για μας ...αλογατάρικη!  


     Δεν ήταν, όμως, μόνον η Εργασία Εδάφους ό,τι μας απασχόλησε σήμερα. Ανήμερα ...γιδούγεννα και ένα νέο Μέλος μας πρωτο-ίππευσε, ξεκινώντας το δικό του "ταξίδι" στην υπέροχη ιππική απόλαυση και Έφιππη Τοξοβολία. Είναι ο Ιωάννης ο οποίος λόγω εμφανών ικανοτήτων ξεκίνησε με διατατική Γυμνιππευτική όχι μέσα στο Ιππευτήριο αλλά σε ορεινό, βραχώδες, έδαφος, ώστε από την πρώτη στιγμή να "τρέξει" ένα ιδιαιτέρως "στρατιωτικό" εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τα αποτελέσματα που εικονίζονται εν συνεχεία. Από την ιππευτική εμπειρία των κυρίως ιππικών λαών έχει αποδειχθεί ότι η καλύτερη εισαγωγή του πρωτοεισάκτου στη Ιππασία επιτυγχάνεται όταν αυτός πρωτο-ιππεύσει και κινηθεί επί φυσικού, ανωμάλου, εδάφους ώστε να επιταχυνθεί η εμπέδωση "μυϊκής μνήμης", κάτι που θα του είναι ζωτικό για την γρήγορη και τέλεια ανάπτυξη της ιππευτικής ικανότητός του. Και αυτό εφαρμόσαμε και στην περίπτωση του Ιωάννη ο οποίος από την πρώτη στιγμή μας "έπεισε" για τις δυνατότητές του. Και το κάναμε, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες, χωρίς κανένα επιπρόσθετο "μέτρο" δυτικής ...ανασφαλείας (κεφαλοκάθικο-καπελλάκι, σωματόκλουβο-θώρακα κλπ κλπ) με απόλυτη γνώση και αυτοπεποίθηση στον Ίππο μας και στη διδασκαλία μας, κάτι που επιβεβαιώνεται νομοτελειακώς σε κάθε μάθημα και Προπόνησή μας!


     Ο Ιωάννης, πράγματι, ανταποκρίθηκε στο πρώτο μάθημά του καλύτερα απ΄ ό,τι θα περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος Εκπαιδευτής ξεκινώντας, όπως προβλέπεται στην Εκπαίδευσή μας από έναν άριστο "Κύκλο Προσεγγίσεως Αρχηγού". 


     Ακολούθησε η καθιερωμένη ρυταγώγηση υπό τις συνεχείς οδηγίες του Εκπαιδευτού του και σε λίγο εκλήθη να εφιππεύσει κατά τον στρατιωτικό τρόπο (Δι εφάλσεως!) σε άλλον Ίππο, προκειμένου να εκτελέσει το προβλεπόμενο πρόγραμμα Γυμνιππευτικής!


     Έχοντας ακούσει γενικώς περί της (ούτως ειπείν...) "ιππικής εκπαιδεύσεως" σε διαφόρους Ομίλους, ο Ιωάννης, σε κάποια στιγμή ρώτησε: "Αυτά που κάνουμε εδώ γίνονται και στους άλλους Ομίλους;" όχι, Ιωάννη, εμείς μαθαίνουμε να ιππεύουμε, στους "Ομίλους" "σκοτώνουν" τις ελεύθερες ώρες τους, τα αμφιλεγόμενα περιεχόμενα των πορτοφολιών τους, ενίοτε δε και τους ...μαθητές τους! Κατόπιν προχωρήσαμε στα ...γνωστά!


     Είναι ό,τι πιο ωραίο να παρακολουθείς ένα Συνέλληνα να διαπρέπει σε έναν τομέα που κάποια αντεθνικά "κουμάσια" τον κρατούν "κλειστό", "απαγορευτικό" μη τύχει και παρεισφρύσει κάποιος "κοινός θνητός" και χαλάσει το "image" που έφτιαξε με τόση μαεστρία κάποιος Άκης Τσοχατζόπουλος και κάποια Βίκυ Σταμάτη... Και ο Ιωάννης, σήμερα μας έδωσε αυτή την χαρά, ακυρώνοντας με τις ικανότητές του τις απαγορευτικές "κλειδαριές" των αχρείων!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι πολύ ικανοποιημένοι που δίνουν την δυνατότητα αναδείξεως εξαιρετικών Ιππέων με το πρόγραμμα των μαθημάτων Ιππικής το οποίο εφαρμόζουν θεωρώντας ότι η Ιππασία αποτελεί δικαίωμα όλων των Ελλήνων και καταφέρνοντας να συγκροτήσουμε μία περίβλεπτη Ομάδα αξίων Εφιπποτοξοτών χωρίς καμία  βοήθεια!


     Μπορεί σήμερα να ήταν η πρώτη επαφή του Ιωάννη με την Ιππική και την Ιππασία, μπορεί να ήταν το "παρθενικό" του μάθημα, όμως, όπως συνηθίζουμε, ο "πρωτάρης" πέρασε με άριστο κάθισμα και βηματισμό και τα πρώτα του, χαμηλά, εμπόδια!


     Όπως έχουμε πει συχνά, οι Εφιπποτοξότες αρχίζουν την ιππική τους εκπαίδευση από εκεί που όλοι οι άλλοι τελειώνουν διότι η Έφιππη Τοξοβολία είναι το κορυφαίο είδος Ιππικής τέχνης και ο Ιωάννης το επαλήθευσε! Και όταν, μετά από ένα ιππευτικό τετράωρο (!) το μάθημα του Ιωάννη τελείωσε, ο ίδιος δεν αφίππευσε για να ξεκουρασθεί αλλά για να ρυταγωγήσει και να υπερπηδήσει και πάλι με τον Ίππο του τρέχοντας! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αποτελούμε πολεμική Ομάδα και όχι λούτρινα ανθρωπάκια του καναπέ, γνωρίζουμε δε πολύ καλά ότι το μαχητικό πνεύμα και οι υψηλές επιδόσεις που απαιτεί η Έφιππη Τοξοβολία, η τελειότητα του Ιππέως που εικονίζεται στη παραπλεύρως φωτογραφία του τέλους του μαθήματος του Ιωάννη, δεν κατακτώνται  παρά με ιδρώτα, αίμα και κάματο! Αλλά, η ωραία ιππική ημερίδα μας δεν τελείωσε, ασφαλώς, εδώ! Δεν ιππεύουν μόνον ...καινούργιοι αλλά κυρίως οι παλαιοί και ...ωριμασμένοι Εφιπποτοξότες. Σειρά, τώρα, του Εκπαιδευτού να ...εκπαιδευθεί, διότι η Εκπαίδευση στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν τελειώνει ποτέ! Έτσι, εκλήθη ο Αρπάλυκος να εφιππεύσει κατά τον καθιερωμένο στρατιωτικό, πάντοτε, τρόπο αλλά αυτός, κρατώντας ταυτοχρόνως και το Τόξο του μαζύ με τα βέλη του, ακριβώς όπως ο πολεμιστής Εφιπποτοξότης που καλείται να κινηθεί αμέσως σε συνάντηση του εχθρού!


     Εκπληκτική και η τεχνική του Αρπάλυκου και η ευστοχία του! Σήμερα, ήταν καλύτερος από ποτέ και στους καλπασμούς και στη τεχνική της Τοξοβολίας του.


     Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όσοι παρόντες, είδαμε σήμερα τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να στοχεύει και να τοξεύει σε μήκος μόλις δύο δυνατών καλπαστικών και να επιτυγχάνει την απίστευτη συγκέντρωση όλων των βελών του επί του στόχου σε διάμετρο μόλις πέντε εκατοστομέτρων! Ναι, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αναδεικνύουμε τέλειους Εφιπποτοξότες και αυτό δεν αποτελεί απλό ισχυρισμό αλλά μαρτυρία του φωτογραφικού υλικού που συνοδεύει την κάθε μας ιππική ημερίδα!
  
     Και χωρίς στομίδα!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.