Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΤΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ!


     Ένα μήνυμα βρήκαμε σήμερα στη γραμματοθυρίδα της Ομάδος μας υπογραφόμενο από μία φίλη αναγνώστρια του Ιστολογίου μας. Το μεταφέρουμε αυτολεξεί:

     «Είναι ευχάριστο και πρωτότυπο μέσα σε ένα μπλοκ για μια τόσο ξεχωριστή πολεμική τέχνη να παρατηρείς ότι διαθέτει πολιτική "γραμμή" πατριωτική και ακομμάτιστη ενώ οι περισσότεροι φοβούνται να εκφραστούν όταν εμφανίζονται να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Μπράβο σας και πάντα με σκληρή πένα. Γι αυτό άλλωστε έχετε και επισκέπτες όπως εγώ που μπαίνω για να διαβάσω τα πατριωτικά άρθρα σας χωρίς να ενδιαφέρομαι για άλογα και τόξα.» Πέρσα Α(…).


     Αγαπητή Πέρσα Α., αγαπητoί Φίλοι,

     Στην Ελλάδα, ο Ίππαρχος, ο άρχων του Ιππικού, δεν ήταν απλώς δεσμευμένος στην διοίκηση Ιππέων και Ίππων αλλά διατηρούσε πλήρως τα ως Πολίτου δικαιώματά του! Κατόπιν, στην αρχαία Ρώμη, ο Ίππαρχος (Magister Equitum) δεν διατηρούσε, απλώς, τα ως Πολίτου δικαιώματά του αλλά διέθετε και αυξημένη πολιτική εξουσία ως αναπληρών τον δικτάτωρα, τόσο εν ειρήνη όσο και εν πολέμω.

     Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι μπορεί το αντικείμενο της πολεμικής τέχνης μας να είναι η Έφιππη Τοξοβολία αλλά το πρώτιστο αντικείμενό μας ως Πολιτών μιας Πατρίδος και δη, δεινώς, χειμαζομένης είναι τα ίδια τα Δίκαιά της και το χρέος αντιμετωπίσεως των δεινών της, διότι, πρώτιστη προϋπόθεση για να ασκήσεις μία τέχνη (όπως η Έφιππη Τοξοβολία) είναι να έχεις Πατρίδα και άνευ ταύτης ουδέν πεδίον …ζωής!


     Συνεπώς, σε μας απομένει να υποσχεθούμε στην αγαπητή φίλη Πέρσα Α., στους φίλους μας και, κυρίως, στους εαυτούς μας ότι ουδέποτε θα παραλείψουμε να προτάσσουμε δια πράξεων κι εκφράσεως τις υποχρεώσεις μας και τα δικαιώματά μας ως Ελλήνων Πολιτών ανεξαρτήτως της παράλληλης ασκήσεως της Έφιππης Τοξοβολίας, πάντα «π α τ ρ ι ω τ ι κ ά   και   α κ ο μ μ ά τ ι σ τ α» όπως απαιτεί η ιδιότητά μας ως Πατριωτών και όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει και η φίλη μας Πέρσα Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.