Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΥΜΝΟΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


“Ὦ τρακόσιοι, σηκωθεῖτε
καὶ ξανάλθετε σέ μας•
τὰ παιδιά σας θέλ' ἰδεῖτε
πόσο μοιάζουνε μέ σας.”


Σαν δεις στον ορίζοντα σκόνη,
οπλές αν κροτούν βουερές,
μια ίλη εφίππων ζυγώνει
με τόξα και λόγχες στιλπνές.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» φτάνουν
καλπάζοντας σαν αστραπές,
πυρφόρα τα βέλη ανάβουν
στου Κόσμου τις μύριες καρδιές!

Γενναίων εφίππων οι γόνοι
σημαία  πολέμου κρατούν
κανένας εχθρός δε σιμώνει
εκεί που οι οπλές τους πατούν.

Το θάρρος τους κέντρο του στόχου,
τα βέλη τους δέσμες φωτός.
Εχθρός περιρρέοντος ζόφου
του Χείρωνος ο καλπασμός!

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» φτάσαν
εν μέσω πολέμου κλαγγής,
φωτιές ένα γύρω ανάψαν
ζεσταίνουν το κέντρο της γης!


     Ο διακεκριμένος Κύπριος-Συνέλληνας μουσικός Κωνσταντίνος Στυλιανού, ωλοκλήρωσε σήμερα την μελοποίηση του Ύμνου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με εμβατηριακό χαρακτήρα και σε ρυθμό ιππικού καλπασμού. Η ακρόαση του Ύμνου υπήρξε ενθουσιαστική και η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε εσαεί ευγνώμονες προς τον Κωνσταντίνο Στυλιανού για την εκπληκτική μουσική απόδοση του "Πνεύματός" μας !


     Τιμής ένεκεν προς τον μελοποιήσαντα και την αλύτρωτη γη της Ελληνικής Κύπρου μας, παρακαλέσαμε τον Κωνσταντίνου Στυλιανού να παρουσιάσει την νέα δημιουργία πρώτα στο Κυπριακό έδαφος και κατόπιν στο υπόλοιπο Ελληνικό και στον λοιπό Κόσμο. Με αυτή την παράκληση, ως πατριωτική πολεμική Ομάδα, επιθυμούμε να τιμήσουμε τον ένοπλο Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Βρεταννούς κατακτητές και να τονίσουμε το μεγάλο δίδαγμά του ότι η λευτεριά των Λαών κατακτάται με τα όπλα!



     Ο Κωνσταντίνος Στυλιανού, κατόπιν αυτών, θα πρωτο-εμφανίσει τον Ύμνο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στο πλαίσιο της παρουσιάσεως της δισκογραφικής του δημιουργίας "ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ", στις 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:30 στη Λεμεσό, σε μία ειδική μουσικοπολιτική εκδήλωση ενάντια στην λήθη και στην υποταγή, ενάντια στην τρόικα και στην διζωνική, ενώπιον αδελφών Κυπρίων Πατριωτών. Ακολούθως, θα αναρτηθεί και στους διαδικτυακούς τόπους της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" και θα θεωρείται ως απαραίτητη γνώση για την εξέλιξη των μελών της Ομάδος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.