Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

     ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΣΤΟ
Α' ΔΙΜΗΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Για την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η "σπονδυλική στήλη" της Ιππικής δεν είναι μόνον αυτός καθαυτός ο Ίππος, αλλά και η εν γένει ηθική της ιππεύσεως.


     Οι Έλληνες Εφιπποτοξότες δεν θεωρούμε αρκετή την ανάπτυξη μόνον των ιππευτικών ικανοτήτων μας αλλά, κυρίως, της κατανοήσεως των φυσικών δομών και ιδιοτήτων του Ίππου ώστε η γνώση τους να διασφαλίζει τον, εκ μέρους του Ανθρώπου, σεβασμό της ευημερίας του Ίππου. Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εκπαιδεύεται στην συναίσθηση και, ως εξ αυτής, στην αποφυγή των περιττών πόνων που συνήθως προκαλούνται από τον Ιππέα στον Ίππο. Και η θεωρητική ανάπτυξη αυτού του σημαντικού ιππικού κεφαλαίου, πέραν του ότι αναλύεται σε κάθε ίππευσή μας με πολλές και συνεχείς αναφορές, αποτελεί και αντικείμενο ειδικών εκπαιδευτικών ημερίδων όπως και της σημερινής, εν όψει της λήξεως του Α' Διμήνου Σχολείου Ιππικής που ολοκληρώνεται με εξαιρετική επιτυχία.


     Σήμερα οι εκπαιδευόμενοι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μελετήσαμε το "τιμόνι" του τετράποδου συνεργάτη μας που λέγεται "Ίππος". Γνωρίσαμε την δομή και τα απαρτίζοντα μέρη του, καθώς και τις ιδιαιτερότητές του. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη ανοησία η οποία εφηύρε κι εφάρμοσε την διαχρονική βαρβαρότητα της στομίδος.


     Βιώσαμε την οδύνη που υφίσταται ο Ίππος από την χρήση της στομίδος ακόμη και από τις "καλύτερες χείρες" αρίστων Ιππέων και "υποκλιθήκαμε" ακόμη μια φορά στα όσα, άθελα ή και ηθελημένα, ο Άνθρωπος υπεχρέωσε τον Ίππο να υποστεί στο διάβα του χρόνου.


     Ως πιστοί της Φυσικής Ιππικής, η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και, δι αυτής, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμεθα υπερήφανοι διότι, εκ της ιδρύσεώς μας, προσεγγίσαμε ουμανιστικά τον Ίππο υπείκοντες στις υψηλές Αξίες της ηθικής της ιππεύσεως.


     Και σήμερα, μπορούμε να σεμνυνόμεθα για την απόκτηση ικανοτήτων και τεχνογνωσίας ώστε να μπορούμε αμέσως να ιππεύουμε με ασφάλεια Ίππους στους οποίους μόλις καταργήσαμε την στομίδα εφαρμόζοντας σχοινοφορβειά η οποία, πλέον, είναι η μόνη "χαλίνωση" που εφαρμόζεται στην Ελληνική Έφιππη Τοξοβολία.


     Σήμερα οι μαθητές μας επικεντρώθηκαν με ιδιαίτερη προσήλωση στην μελέτη του κρανίου του Ίππου που ήταν και το κυρίως αντικείμενο της θεωρητικής ημερίδος μας.


     Σ' αυτή την  ημερίδα, οι μαθητές του Σχολείου Ιππικής έβαλαν "τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων" αναφορικώς με τις οδυνηρές επιπτώσεις της στομίδος στο στόμα του Ίππου και αντελήφθησαν ακόμη βαθύτερα τους λόγους αποφυγής της διδασκόμενοι το κρανίο του Ίππου.


     Πέραν της σημερινής θεωρητικής διδασκαλίας, οι εκπαιδευόμενοι στο περαιούμενο Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ανέλαβαν για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες συνεχούς Γυμνιππευτικής, Ίππους επισεσαγμένους και εδιδάχθησαν στο Ιππευτήριο από τον Αρχηγό της Ομάδος ο οποίος εδίδαξε έφιππος, ακριβώς όπως στις μεγάλες, έγκριτες, Στρατιωτικές Ιππικές Ακαδημίες. Οι μαθητές μας εξετέλεσαν τους τρεις βηματισμούς με ιδιαίτερη επιτυχία, έχοντας ήδη αποκτήσει την άνεση της εκτελέσεώς τους άνευ σαγής καθ΄ όλο το διαρρεύσαν δίμηνο χρονικό διάστημα.


     Τέλος, η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα, η προ-τελευταία του Α' Διμήνου Σχολείου Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έληξε με υπερπηδητικές τροχαστικές παιδιές ρυταγωγήσεως που διασκέδασαν αλλά και εγύμνασαν Ιππείς και Ίππους!     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.