Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΠΛΑ
ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
6000 π.Χ. ΕΩΣ 1500 μ.Χ.


     Τα δημιουργήματά του λαμπρύνουν τις αίθουσες του, κατά τα λοιπά "γυμνού" μας, Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και όσοι ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε εντυπωσιασθήκαμε από την αφοσίωσή του στο αναπαραστατικό αντικείμενό του! Πραγματικός εραστής της Οπλοτεχνίας αλλά κι εμβριθέστατος ερευνητής της Ιστορίας, ο Δημήτρης Α. Νικολακόπουλος, ευτυχώς, υπέκυψε στις υποδείξεις των θαυμαστών της "εργασίας" του κι εξέδωσε μία επιτομή του "ερωτικού" του αντικειμένου : των "λευκών" όπλων, θα λέγαμε, της Ανθρωπότητος!


      Σε μία πανόδετη έκδοση 240 εξαιρετικών σελίδων, με ιδιαίτερη αισθητική και φωτογραφική παραστατικότητα, ο συγγραφέας καταγράφει με ιστορική ακρίβεια και αναστατική πιστότητα τα "λευκά" όπλα πάνω στα οποία βασίσθηκε η επιβίωση και η ανάπτυξη του Ανθρώπου.



      Αγχέμαχα κι εκηβόλα, απλά και σύνθετα, όλα τα προ της εφαρμογής της πυρίτιδος (τα και "λευκά" αποκαλούμενα) αφού "παρήλασαν" από τα ίδια τα χέρια του Δημήτρη Α. Νικολακόπουλου ο οποίος τα ανακατεσκεύασε, βρήκαν τη θέση τους στις σελίδες του νεοεκδοθέντος βιβλίου του. Και, αυτός ο συγγραφέας, είναι άξιος ιδιαιτέρου επαίνου διότι δεν αρκέσθηκε σε μία συγγραφική θεωρητικολογία αλλά, προηγουμένως, στα άδυτα του εργαστηρίου του έκανε πράξη τις ιστορικές πληροφορίες που με υπομονή συγκέντρωνε επί σαράντα χρόνια  αποδίδοντάς τες σε πιστές ανακατασκευές που δίνουν νόημα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών αλλά και στο, σημαντικό, ιδιωτικό του Μουσείο.



     Με την είσοδό του στις βιβλιοθήκες μας, το βιβλίο αυτό, καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση διότι αποτελεί τεκμήριο εφαρμογής της ιστορικής πολεμικής θεωρίας και μεταρσιώσεώς της σε πράξη! Έτσι, με αυτό το βιβλίο, η βιβλιοθήκη αναβαθμίζεται σε οπλοστάσιο και ο Δημήτρης Α. Νικολακόπουλος σε έναν ευεργέτη όχι απλώς του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, αλλά όλων ημών των πιστών της γοητείας του Πολέμου, "πατρός" των πάντων...



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.