Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΒΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


     Σχεδόν επί καθημερινής συχνότητος συνεχίζονται οι πρόβες του "Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη".


     Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι με την προγραμματισμένη ημερομηνία της παρουσιάσεως του έργου ένα "κονταροχτύπημα" με τον χρόνο έχει ξεκινήσει και το αποτέλεσμα διαφαίνεται να δικαιώνει εκείνους που επιμένουν!


     Ωραίες αποδόσεις και ...επιδόσεις, στην ερμηνεία του πνεύματος του κειμένου και ενδιαφέροντες "ορίζοντες" σκηνικών προεκτάσεων αναφαίνονται με την επεξεργασία της μελέτης του.


     Πάντοτε η μαγεία ενός έργου τέχνης βρίσκεται στα "παρασκήνια" και όσοι βιώνουμε αυτή την όμορφη διαδικασία νιώθουμε ήδη την όμορφη "θωριά" ενός καλαίσθητου σκηνικού δημιουργήματος. 


     Βεβαίως, το να επιχειρούμε "Ιππικό Θέατρο" σε μία χώρα κατιόντων του ...Θεοδοσίου οι οποίοι επιμένουν εις το "ες έδαφος φέρειν' δεν αποτελεί απλώς τόλμημα αλλά ...επικόν ηρωισμό, δοθέντος ότι μας περιστοιχίζουν ορδές νεοβανδάλων οι οποίοι κάθε άλλο παρά παρόμοιες εκφράσεις τέχνης εννοούν κατεδαφίζοντας και τα τελευταία απομένοντα μνημεία αυτού του τόπου!


     Παρά ταύτα, εμείς θα επιμείνουμε στην πολιτιστική αποστολή των "Ελλήνων Κενταύρων" περιφρονώντας μετά βδελυγμίας τους δωσιλόγους της Ιστορίας οι οποίοι με τον γκασμά, τη βαριοπούλα και το σπρέυ τους θα δικαιώσουν την συγκυρία που, νομοτελειακώς, θα τους αποτελειώσει.


     Και πάντοτε θα έχουμε κατά νου τις πηγές που τεκμηριώνουν ότι ο Ίππος υπήρξε ανέκαθεν μέρος της ευρωπαΙκής ψυχαγωγίας (=αγωγής της ψυχής) παρά την παλαιόθεν κηλίδα των αλαριχο-θεοδοσιανών αποδομητών του Πολιτισμού οι οποίοι, άλλοτε υπό τον χριστιανικό σταυρό κι άλλοτε υπό τον αντίχριστο αντίποδά του συνέπραξαν ομοθυμαδόν στην κατακρήμνιση της ευρωπαϊκής αισθητικής!


     Κι έτσι, πορευόμεθα μέχρι την ολοκλήρωση των προετοιμασιών του έργου με το οποίο θα τιμήσουμε την μνήμη του πολεμιστή και λογίου Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη οποίος και αυτός τους ιδίους εχθρούς είχε: τους αποδομητές του Πολιτισμού και καταθάπτες της Ελλάδος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.