Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΙΓΜΕΣ ΩΦΕΛΙΜΕΣ
ΣΕ ΕΝΑΝ
(ΔΙΑΤΕ-)-ΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ


     Μια πολύ δύσκολη ημέρα για τον Αρχηγό Βολής η σημερινή, ξεκίνησε με μία έντονη εμπειρία που τον βάρυνε τόσο πολύ που, παρ΄ ολίγον, να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, όμως, για αλλη μια φορά απεδείχθη η ευεργετική επίδραση της ομαδικής δράσεως στην Ενστικτώδη Τοξοβολία η οποία όχι μόνον τον συνέφερε αλλά και του προσέφερε τέτοιαν ηρεμία, γαλήνη αλλά και ευφορία ψυχής ώστε κανείς να μην αντιληφθεί το πόσο δύσκολες στιγμές είχαν προηγηθεί, τούτη την ημέρα, για τον ίδιον.


     Συντεταγμένη και με υψηλότατο βαθμό  πειθαρχίας, απ΄ όλους και τούτη η Προπόνηση!


     Με ένα προπονητικό ασκησιολόγιο έντονης αυτοσυγκεντρώσεως αλλά και με μία θετική διάδραση υπό συνθήκες "εγκιβωτισμένης" λειτουργίας όσων συμμετείχαν, η Προπόνηση αυτή ξεκίνησε με μία σύντομη ενημέρωση των παρισταμένων για τις λεπτομέρειες του προγράμματος που θα ακολουθούσε.


     Επίκεντρο του προπονητικού ασκησιολογίου η "Τοξοβολία εξ Επαφής".


     Κι αυτή την φορά η "Τοξοβολία εξ Επαφής" διδάχθηκε με πολλές προσεγγίσεις κι εναλλακτικές διαδράσεις ώστε και οι ίδιοι οι Συνασκούμενοι να εξαγάγουν ουσιαστικά συμπεράσματα για την σχέση τους με την χορδή αλλά και να καταθέσουν σημαντικές παρατηρήσεις στον αρχηγό Βολής περί αυτής της διαδικασίας ώστε να συντελέσουν στην βελτίωση της διδασκαλίας της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη Σχολή μας.


     Πραγματικό "Σχολείο Σιωπής" η σημερινή Προπόνηση, κύλησε ταχύτατα,μέσα σε ένα πνεύμα ατομικής προσηλώσεως στο ασκησιολόγιο αλλά και ετεροπαρατηρήσεως με επιστρεφόμενη ανταποδοτικότητα στο σύνολο των παρισταμένων.


     Αν και τα δύο μέρη στα οποία δομήθηκε η σημερινή Προπόνηση (στατικό και κινητικό) ήσαν πολύ απαιτητικά και ήτα φυσικό να προκαλέσουν και απογοητεύσεις και κοπώσεις και ..."γκρίνιες", εν τούτοις ούτε για μια στιγμή δεν παρατηρήθηκε κάτι από αυτά.


     Και όταν οι Συνασκούμενοι κλήθηκαν να κινηθούν με κλειστά μάτια, συντεταγμένοι με κοινό ρυθμό και μέσα σε συγκεκριμένο χώρο γεμάτο ...τσουκνίδες, η άσκηση εκτελέσθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο και με τέτοιαν αυτοκυριαρχία που, στο τέλος, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε για το παραμικρό ενοχλητικό τσίμπημα.


     Ειδικώς, η καταληκτική κινητική άσκηση υπήρξε το στερεό "επίχρισμα" του οικοδομήματος που προέκυψε από το προηγηθέν προπονητικό πρόγραμμα και προετοίμασε την Ομάδα για την επόμενη Προπόνηση ώστε να συνεχίσουμε την ολοκλήρωση του στόχου, κάτι για το οποίο ενημερώθηκαν οι παρόντες από σήμερα.


     Μια πολύ όμορφη συνέχεια αυτής της Προπονήσεως έγραψε τον "επίλογο" της σημερινής ημερίδος στην έδρα της Ομάδος με μία συζήτηση με θέμα την επιλογή του σωστού Τόξου από ενδιαφερομένους να αγοράσουν δικό τους.


     Φεύγοντας, ο Αρχηγός Βολής άκουσε από τον Χρυσοβαλάντη μας να του λέει πόσο κι εκείνος είχε χαλαρώσει ευχάριστα από την Προπόνηση αυτή και θυμήθηκε ότι κι ο ίδιος χάρη σ΄ αυτή την Προπόνηση είχε ξεπεράσει την δύσκολη πρωινή εμπειρία του... Πράγματι, είμαστε ευτυχείς για το εφιπποτοξοτικό μας αντικείμενο που μας βοηθά να χαιρόμαστε ωφέλιμες στιγμές σε έναν (διατε-)-ταραγμένο κόσμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.