Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019


KATA ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΞΙΩ΄Ν


     Οι ιπποτικές και μεσαιωνικές, ατομικές και ομαδικές, συγκρούσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας είχαν ως «πυρήνα» τους ή και ως «άλλοθι» τους Αξίες. Αυτές τις Αξίες μπορεί, ασφαλώς, κάποιος να τις αμφισβητήσει αλλά και πάλι ως «Αξίες» θα πρέπει να το κάνει.


     Δυστυχώς, στην εποχή μας, η χυδαιότητα που συνεπάγεται η «εκπουτάνευση» και η «εκπούστευση» (όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Σαράντος Καργάκος) που μας επιφυλάσσει το σύστημα, άγγιξε ακόμη και τον πυρήνα των ηρωικών ιπποτικών και μεσαιωνικών συγκρούσεων οι οποίες, πλέον, αποτελούν αφορμή εμπορικοποιήσεως και εκχυδαϊσμού των Αξιών.


     Έτσι, αντί η σύγχρονη «μεταφορά» αυτών των άλλοτε αξιακών συγκρούσεων να εμπεριέχει την βασική παράμετρο της περιωπής των Αξιών, εξευτελίζει τόσο τις Αξίες όσο και τον ηρωισμό, καταλήγοντας σε μια εκτονωτική συνοικιακή συμπλοκή χουλιγκάνων παρόμοιων με ποδοσφαιρικούς γηπεδικούς αλήτες!


     Αν προσέξουμε τα λόγια του Ουκρανού Anton Trubnikov, θα «ανατριχιάσουμε» με τον κυνισμό που διέπει τους διοργανωτές του παγκόσμιου «πρωταθλήματος» με την ονομασία “Battle of the Nations”, όπως αποκαλείται η μοντέρνα παγίδα εκφυλισμού των άλλοτε ηρωικών ιπποτικών και μεσαιωνικών συγκρούσεων. Ο Ουκρανός «μεγαλοπαράγοντας» απευθύνεται σε …πλουσίους (όπως και οι μεγαλομαφιόζοι Ουκρανοί και Ρώσοι) και τους προτρέπει να φτιάξουν την δική τους οπαδική «μπάντα» αφού ήδη έχουν …γιώτ ή και …ποδοσφαιρική ομάδα! Τόσο χυδαία προσέγγιση του “Battle of the Nations” ή μάλλον «Μάχη για εκχυδαϊσμό ό,τι απομένει»!


     Παραμένουμε  μ α κ ρ ά ν  από την χυδαιότητα της εποχής των μαφιόζων οι οποίοι περιφέρονται γύρω μας με «μανδύες» ευτελισμού των Αξιών, όπως μεθοδεύει το μεταπολεμικό «σύστημα» των διεθνών τοκογλύφων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.