Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Όποιος συνδέει την Καλαμάτα με το ...αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μάλλον την αδικεί!


     Η Καλαμάτα αναδεικνύει και ικανότατους παιδαγωγούς θηλυκών υπάρξεων (με δύο ή και μέ τέσσερα πόδια...) όπως τον επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιο Ψωρομύτη ο οποίος μετά την άριστη παιδαγώγηση μιας υπέροχης Συζύγου και δύο, εξίσου, υπέροχων θυγατέρων, κατάφερε να παιδαγωγήσει άριστα και την τρίτη, τετράποδη, "θυγατέρα" του, την πανέμορφη Ρέα στην οποία, πλέον, μπορεί να εμπιστεύεται τους μαθητές του.


     Και ο αγαπημένος μας Αθανάσιος μπορεί, όπως όλα τα αρσενικά, να βγάζει δόντια σε άλλα εξίσου συμπαθέστατα αγόρια, αλλά, εξ όσων φαίνεται, έχει ιδιαίτερην ικανότητα καλής επικοινωνίας με τα θηλυκά ώστε να τα μετατρέπει σε ..."αρνάκια" (του γάλακτος, ίσως;) ώστε να αποσπά την αποδοχή, την ευπείθεια και την συνεργασία τους!


     Με ...μεσσηνιακή μεθοδικότητα (μη το πούμε αλλιώς...) ο Αθανάσιος, παρέλαβε το νεαρό αγρίμι και το ανέδειξε σε κυρία επί των ...Τιμών, αριστοκρατικότατων ...προδιαγραφών καίτοι σταυλιζόμενη στο ύπαιθρο μακράν πολυτελών εγκαταστάσεων και ...χλιδής!


     Με τη ζεστασιά των ευγενικών συναισθημάτων του και την υπομονή του ευσυνείδητου παιδαγωγού και στη προκειμένη "περίπτωση" ο Αθανάσιος κατάφερε να καταστήσει την πανέμορφη "δεσποσύνη" σε, πραγματικά, καλότροπην αρχόντισσα που θα της άνοιγαν τις πύλες τους ακόμη και ...κοσμικά σαλόνια για να περάσει...


     Και, βεβαίως, η ...αρχόντισσα προσφέρεται ευγενώς ακόμη και για τις κινητικές διατάσεις των μαθητών του Παραρτήματος επιδεικνύοντας κι εν προκειμένω μιαν άψογη συμπεριφορά ...αναλώμασι προσπαθειών Αθανασίου.


     Ασφαλώς, τις πιστές υπηρεσίες της Ρέας δεν θα ήταν δυνατόν να μην χαρεί και ο αγαπημένος μας Χρύσανθος.


     Και, εκείνο που έχει "διαρρεύσει" είναι ότι ο Χρύσανθος, προετοιμάζεται να κάνει την ηλιοθεραπεία του για το καλοκαίρι που σιγά-σιγά αρχίζει, πάνω στη καλύτερη "ξαπλώστρα" που δεν είναι άλλη από την πλάτη της ευδαίμονος Ρέας! 


     Ο Αθανάσιος, όμως δεν καθεύδει, διόλου! Μπορεί να εκπαίδευσε την Ρέα ως Ίππο Σχολής αλλά συνεχίζει την εκπαίδευσή της και ως Ίππο Έφιππη Τοξοβολίας με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα όπως βλέπουμε στο βίντεο που ακολουθεί. Αξιοπρόσεκτα και για τους ...δύο!


     Ενώ ο Χρύσανθος, βοηθά τον επικεφαλής του Παραρτήματος αναλαμβάνοντας την διεύθυνση των τοξευτικών Προπονήσεων με την συνέπεια, τις γνώσεις και τις ικανότητες που τον διακρίνουν


     Κι αυτλός ένας σπάνιος χαρακτήρας με αφοσίωση στο εφιπποτοξοτικό έργο, προσφέρει ό,τι και όσα μπορεί στους Συνασκουμένους του


     Προσεκτικότατος ο Χρύσανθος, όπως και έφιππος έτσι και με το Τόξο, μπορεί να το κάνει να το χαρούν όσοι θελήσουν και το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" του είνα ευγνώμον για την προσφορά του.


     Γαλήνια πρόοδος εκεί όπου οι Ίπποι χαίρονται το φρέσκο γρασίδι και οι ασκούμενοι την κίνηση και την ευεξία! Ευτυχείς όσοι το βιώνουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.