Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     «Μία βασική δοξασία της διδασκαλίας του Σαολίν, που αποτελεί έναν απόηχο της συμβουλής του Βούδα προς τους μαθητές του, είναι ότι δεν πρέπει κανείς να δέχεται τίποτε με βάση την πίστη, ούτε με βάση την φήμη των δασκάλων, αλλά να ασκεί την τέχνη με επιμέλεια για ένα λογικό χρονικό διάστημα και ύστερα να κρίνει τα αποτελέσματα σύμφωνα με την δική του κατανόηση και εμπειρία.»

ΟΥΟΝΓΚ ΚΙΟΥ ΚΙΤ: «Η Τέχνη του Σαολίν Κουνγκ Φου»
Εκδ. "Πύρινος Κόσμος" 1998, σ. 20     Η παραπάνω παράγραφος από ένα σπουδαίο βιβλίο μιας κορυφαίας πολεμικής τέχνης περιγράφει, ακριβώς, το "μονοπάτι" που ακολουθεί ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης κατά την εκπαίδευση του Ίππου της Σχολής του Παραρτήματός του.


     Χωρίς να παρακάμπτει τους βασικούς κανόνες της Φυσικής Ιππικής οι οποίοι διέπουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής της Ομάδος μας, ο Αθανάσιος ασκεί με επιμέλεια την τέχνη της εκπαιδεύσεως νεολέκτου Ίππου ερευνώντας νέες προσεγγίσεις και, εκ των υστέρων, κρίνοντας, αναθεωρώντας και συνεχίζοντας.


     Κι έτσι, η πανέμορφη τετράποδη Ρέα έφθασε σε σημείο να δέχεται στη ράχη της όχι μόνον τον Εκπαιδευτή της αλλά και άλλους, μάλιστα, με όχι συμβατικό "κάθισμα" επιδεικνύοντας πολύ καλή διάθεση συνεργασίας με τον Άνθρωπο.


     Βεβαίως, σε όλη τούτη την εκπαιδευτική διαδικασία τα λάθη είναι αναμενόμενα όπως είναι αναμενόμενα τα λάθη οιουδήποτε παράγει έργο, όπως τελευταίως είδαμε να δημοσιοποιούνται και λάθη σε βίντεο διεθνούς κύρους ομοτέχνων Οργανισμών του εξωτερικού (αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχοι, άλλοι).


     Στη Σχολή, πάντως, των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" τα ελάχιστα λάθη είναι αμελητέα κι επιβεβαιώνουν τη σοφή εκπαιδευτική "διαδρομή" που ακολουθεί ο Αθανάσιος έχοντας ήδη επιτύχει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα ώστε, πλέον, οι μαθητές του να μπορούν να κάνουν τα πρώτα έφιππα "βήματά" τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.