Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ 
ΤΟ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ


     Mε την συμμετοχή του πρωτοείσακτου 13χρονου Ορφέως, η τελευταία ομαδική Προπόνηση Σπαθασκίας προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά τους "Έλληνες Κενταύρους" για να κρατήσουν σωστά και αποτελεσματικά την Σπάθη, έφιπποι.


     Με "πυξίδα" του το εγχειρίδιο του Στρατηγού George S. Ρatton, ο δικός μας Πρωτεσίλαος, μετέφερε, όπως πάντοτε αφιλοκερδώς και με ευγενική προσφορά ψυχής, στους Συνασκουμένους του, δεξιότητες οι οποίες "ακονίζουν" το μυαλό και ασκούν το σώμα. 


     Η διδασκαλία των όπλων με την παράλληλη διδασκαλία της τέχνης του Ξενοφώντος αποδεικνύεται το καλύτερο διέξοδο μονοπάτι που οδηγεί "εκτός σπηλαίου" αντάξιο των προσδοκιών μιας Ομάδος η οποία εμπράκτως και με συνέπεια υπηρετεί το Πλατωνικό ιδεώδες.


     Μία "κυψέλη" παραγωγής συστηματικού έργου, πολυεπίπεδου και πολυπρισματικού, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" διδάσκει ότι όπου επίμοχθο έργο εκεί και πραγματική χαρά και πρόοδος κι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά της δωδεκάχρονης λειτουργίας μας επιδιώκουμε να διατηρήσουμε επ΄ ωφελεία των Συνασκουμένων μας.


     Στόχος μας η διάπλαση Ελληνικών χαρακτήρων σε μία εποχή και περιοχή που χαρακτηρίζονται από ένδεια γόνιμου έργου και περίσσεια φληναφηματικού λόγου. Μας αρκεί ότι μόνοι εν μέσω ερειπίων το καταφέρνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.