Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

    ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 
ΜΕ ΟΡΘΙΟΥΣ ΡΟΥΝΟΥΣ



     Στο "σταυροδρόμι" της Ευρώπης και της Ασίας, στο επίκεντρο της Ευρασιατικής "υψισυχνότητος", είναι φυσικό κάποια, ωραία, "πράγματα"  να εξελίσσονται με μια δυναμική, απροσχεδίαστη από τον Άνθρωπο αλλά καλοσχεδιασμένη από την ειμαρμένη. Και, αναζητώντας επίμονα το λάθος της επιτυχίας ενός εγχειρήματος, προβαίνουμε σε καρκινικές, αμφίδρομες, "αναγνώσεις" οι οποίες, δεν μας δίνουν καμιάν απάντηση αλλά το λάθος εξακολουθεί να κυριαρχεί ωθώντας το αποτέλεσμα σε, ολοένα και πληρέστερη, λαμπρότερη, επιτυχία.


     Το άρρητο των τεγκρικών "ρημάτων" παρεμποδίζει την καταγραφή της απαντήσεως, επαληθεύοντας το ανεπίτρεπτο το του Μύστη ( = μυστικό) να λεχθεί ή να ανακοινωθεί, έτσι, ώστε να διατηρείται η γοητεία της ουτοπίας της μυστικότητος αφού, δια του Μυστικισμού, προετοιμάζεται η ατραπός της αποκαλύψεως του μυστικού.


     Και απομένει στους ρούνους, στον "έοχ" ("Μ" όπως "Έλληνες"και στον "κεν"  ("˂" όπως "Κένταυροι"), να "φλυαρήσουν" δίνοντας κάποιες απαντήσεις που μπορεί να μην απηχούν το ακριβές ζητούμενο αλλά, μόνον, κάτι κοντινό προς αυτό.



ΕΟΧ
 ("Μ")
Εγκόσμια σημασία: Ίππος
Απόκρυφη σημασία: Η αναζήτηση του νοήματος της ζωής
Στοιχείο: γη
Θεότητα: Φρέγια
Πλανήτης: Ερμής

     Συμβολισμός: Το ΕΟΧ σημαίνει "Ίππος" ένα σύμβολο δυνάμεως, πίστεως, αφοσιώσεως και ομορφιάς για τους λαούς της Ευρώπης, ενώ σε έναν εσωτερικότερο συμβολισμό υποδηλώνει το 'ταξίδι' κάθε ψυχής στην αναζήτηση για το νόημα της ζωής, την ανέλιξη και την τελική θέωση.



ΚΕΝ
 ("˂")
Εγκόσμια σημασία: Πυρσός
Απόκρυφη σημασία: Η δύναμη της δράσεως
Στοιχείο: φωτιά
Θεότητα: Χάιμνταλ, Φρέι
Πλανήτης: Ήλιος και Άρης

     Συμβολισμός: Ο ΚΕΝ συμβολίζει την φωτιά που, μαζύ με τον πάγο είναιτο ένα από τα δύο πρωταρχικά στοιχεία των οποίων η συνένωση δημιούργησε τον Κόσμο.Αντιθέτως με τον πάγο ( ις "), το κεν συμβολίζει την θέρμη της δημιουργικότητος της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και τη ζωντάνια, την ενεργητικότητα και την κινητικότητα του ανθρώπινου σώματος, ενώ σε έναν εσωτερικότερο συμβολισμό υποδηλώνει την φλόγα της φωτίσεως που διαλύει το σκοτάδι της αγνοίας και μετουσιώνει το ανθρώπινο πνεύμα.


     Και το ερώτημα που μπορεί να ανακύψει είναι εάν οι ρούνοι μας είναι όρθιοι ή ανεστραμμένοι, κάτι που απασχολεί διαρκώς το Επιτελείο των "Ελλήνων Κενταύρων". Εκ του αποτελέσματος είναι ορατό ότι οι δικοί μας ρούνοι, επί δεκατρία χρόνια, είναι όρθιοι και τίποτε δεν δείχνει ότι θα αναστραφούν. Αντιθέτως...

     Σήμερα, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" κλείνει δεκατρία χρόνια από τότε που ο Ιδρυτής της πρωτοσυνάντησε τον Δάσκαλο Κάσσαι Λάιος στη Κοιλάδα-λίκνο της Έφιππης Τοξοβολίας και όλα δείχνουν ότι εισέρχεται σε μία δυναμικότερη "τροχιά" που χαράζει, πλέον, ο Αρχηγός της και το Επιτελείο της δημιουργώντας Πολιτισμό. 


ΕΣΤΩΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΡΩΓΟΙ ΗΜΩΝ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.