Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018


ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ 


     Μικρές ψηφίδες ενός μεγάλου συναρπαστικού παζλ, οι ημερίδες μας, κάθε φορά μας  επιβεβαιώνουν ότι αυτή η Ομάδα παραμένει στον καλύτερο "δρόμο".

                                                                  
     Με τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων" να κυριαρχούν στο Ιππευτήριο ιππεύοντας και διδάσκοντας τους μαθητές τους, καταφέραμε έναν σχεδιασμό τέτοιο κατά τον οποίο να αξιοποιήσουμε και τον χρόνο ενός μαθήματος αρχαρίου ώστε να σφυγμομετρήσουμε και τις διαθέσεις ενός πρωτοείσακτου Ίππου στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Πλέον, αυτή η Σχολή διαθέτει τέτοιαν ομοιογένεια σκέψεως και σχεδιασμού που, σχεδόν, τα πάντα προκύπτουν ... "αυτεπαγγέλτως" ως οίκοθεν νοούμενα και χωρίς καμία εσωτερική αγωνία, κόπωση ή τριβή.


     Κουβαλώντας στις αποσκευές του επιστρέφοντας από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ουγγαρία τις καλύτερες αναμνήσεις του, ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας Μάριος Ευθυμιάδης μας προσέφερε τα ευγενικά δώρα που μας έφερε από το λίκνο της Έφιππης Τοξοβολίας και ...εφίππευσε για να αναπληρώσει την απουσία του από το Ιππευτήριο. Και όταν λέμε "εφίππευσε" εννοούμε όχι απλώς δι' εφάλσεως έναν υψηλό Ίππο για πρώτη φορά, αλλά και φέροντα σέλλα, κάτι που πολλαπλασιάζει την δυσκολία της εφιππεύσεως.


     Υπόδειγμα Ιππέως και Εκπαιδευτή ο Μάριος, παρά το ότι ίππευε για πρώτη φορά έναν νεόλεκτο Ίππο κατάφερε και πάλι τον κανόνα του αρίστου καθίσματος και χειρισμών.


     Κατά την διάρκεια της Προπονήσεώς του ο Μάριος δεν έκρυβε ότι ο νους του έτρεχε στην υπέροχη Βουδαπέστη χωρίς αυτό διόλου να μειώνει την αποτελεσματικότητα της ιππεύσεώς του, όμως, όσοι έχουμε βιώσει παρόμοιες εμπειρίες τον καταλάβαμε αμέσως.


     Αντιθέτως, η υπευθυνότητα του αρίστου Εκπαιδευτή συνετέλεσε στην άμεση αυτοσυγκέντρωσή του όταν άρχισε να εκπαιδεύει τον αρχάριο μαθητή του Ιωάννη ο οποίος, παρά το ότι και αυτός ίππευε για πρώτη φορά έναν όχι εύκολο Ίππο, τα κατάφερε άψογα.


     Και, μάλιστα, ο Ιωάννης ήταν τόσο άψογος ώστε με την βαθύτητα του "καθίσματός" του και την ηρεμία του βοήθησε να "ανιχνευθεί" και η διάθεση του νέου Ίππου ως προς την έφιππη Τοξοβολία, με μία πρώτη εισαγωγική προσέγγιση.


     Έτσι, διαπιστώσαμε για πρώτη φορά σε εγχώριο Ίππο διάθεση να ...σπεύσει αυτοβούλως να αναγνωρίσειΤόξο και βέλη, πριν ο εισάγων προκαλέσει τον ερεθισμό της περιεργείας του δια των μεθόδων που, συνήθως, ακολουθούμε.


     Ο Αρχηγός Ομάδος, ο Κωνσταντίνος μας ο οποίος δεν παραλείπει να "κλέβει" πάντοτε για λίγα λεπτά τον Ίππο των μαθητών του, δίδαξε δύο μαθήτριες που πλησιάζουν να δώσουν εξετάσεις, την Μαριλένα και την Χρυσούλα με τον, ήδη γνωστό μας, υπέροχο επιβήτορα "Sepp".


     Τα δύο μαθήματα εξελίχθηκαν με την ηρεμία και επιτυχία που σφραγίζουν πάντα κάθε διδασκαλία των Εκπαιδευτών μας. 


     Τηρουμένων των προβλεπομένων, πάντοτε με πρόταγμα την ασφάλεια, οι δύο μαθήτριες διαχειρίσθηκαν τον ογκώδη επιβήτορα σαν ...γατάκι, με θετικό το πρόσημο των μαθημάτων τους. 


     Ακόμη και η δυσκολία της εφάλσεως σε έναν ψηλό επιβήτορα ξεπεράστηκε με την επιμονή ενός Εκπαιδευτή που πολύ σωστά επιμένει στην εκτέλεση των απαιτουμένων όσο κι αν ο μαθητής έχει επιφυλάξεις.


     Η Μαριλένα και η Χρυσούλα, καθώς και οι υπόλοιποι καταφέραμε να βγούμε στεγνοί, αν και έξω έπεφτε βροχή χάρη στο κλειστό Ιππευτήριο που σε κάτι τέτοιες μέρες αποδεικνύεται χρήσιμο. 


     Παρά ταύτα ο "Ούννος" της Ομάδος επιμένει στους ανοικτούς χώρους και στο φυσικό περιβάλλον, όπως θέλει "ξέσκεπη" και την καθημερινότητά του κάνοντας πράξη την "διαφάνεια". 


     Πάντοτε με τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς τον ευγενή αρωγό της Ομάδος μας, Προπονητή κ. Δημήτρη Κυριακίδη ο οποίος μας παραχωρεί τους εξαιρετικούς Ίππους του και αυτή η μερίδα ,μας άφησε την ωραία γεύση της ιππικής προόδου.


     Στους αγαπημένους μας Μάριο και Μαριλένα ευχόμαστε να ξεπεράσουν γρήγορα το πολιτισμικό σοκ, μετά την επιστροφή τους από την Ουγγαρία βέβαιοι ότι την ξαναχαρούν και πάλι όπως όλοι επιδιώκουμε για τους εαυτούς μας.


     Και ο Αρχηγός μας να μη ξεχνά ποτέ το "μάτι" που τον παρακολουθεί συνεχώς και τον χαίρεται για την συνεχή πρόοδό του σε ό,τι καταπιάνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.