Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ


     O ευγενέστατος και φιλοφρονέστατος Συνασκούμενος Σταύρος Γεωργάκης προς τον οποίο εκφράζουμε ευγνώμονες ευχαριστίες, παρά το αιφνίδιο πρόβλημα υγείας του το οποίο μας ανησύχησε όλους και το ξεπέρασε επιτυχώς, βρήκε την δύναμη να κατασκευάσει ένα χειροποίητο δώρο προς την Οπλοθήκη της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", έναν διπλό πέλεκυ (double axe, ή bipennisμε κεντρική λόγχη  ( spike ) τον οποίο παρέδωσε στον Αρχηγό Ομάδος, Εφιπποτοξότη Κωνσταντίνο Δαμιανάκη ο οποίος τον κράτησε συμβολικώς προ της Βιβλιοθήκης των "Ελλήνων Κενταύρων"  υπενθυμίζοντάς μας ότι οι ιστορικοί εμπνευστές μας, οι Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως, δεν ήσαν μόνον Πολεμιστές αλλά και πνευματικοί ταγοί των οποίων η ευρυμάθεια συναγωνίζονταν την πολεμική δεινότητα..


     Εντυπωσιακή κατασκευή από αυθεντικά υλικά, το ευγενώς προσφερθέν, αισθητικότατο δημιούργημα του Συνασκουμένου Σταύρου Γεωργάκη, πέραν της Οπλοθήκης της Ομάδος θα αξιοποιηθεί σε κάποιο από τα επόμενα κινηματογραφικά γυρίσματα προσδίδοντας ιστορική δραματικότητα σκηνών, όπως προσδοκά πάντοτε ο Γιάννης Καπρούλιας και η "Medusa Visuals".  


     Η σημερινή Προπόνηση στην Παραδοσιακή Τοξοβολία ξεκίνησε ...τσεκουράτα και με την βοήθεια της Συνασκουμένης Χρυσούλας Ηλιάδη η οποία ανέλαβε την προθέρμανση.


     Αρχηγός Βολής ο Αρχηγός Ομάδος μας, εισήγαγε ένα ασκησιολόγιο με τοξεύσεις υπό κάλυψη δένδρων, εν στάσει και εν κινήσει.


     Πάντοτε ρηξικέλευθος ο Αρχηγός μας δεν θα ήταν δυνατόν να μην πρωτοτυπήσει και σήμερα, μετατρέποντας το τοπίο σε ...εμπόλεμη ζώνη, πάντοτε, επιμελώς, τηρουμένων των κανόνων ασφαλείας όπως και σε κάθε δραστηριότητα της Ομάδος μας. 


     Οι Συνασκούμενοι τόξευσαν με την φύλαξη πίσω από κορμούς δένδρων και αλλάζοντας θέσεις.


     Η αξιοποίηση των φυσικών στοιχείων όπως δένδρων, θάμνων κλπ, είναι πάντα για τον μαχητή μια επιτόπια ασπίδα προστασίας που πρέπει να εκμεταλλεύεται, ενώ στην άσκηση της Τοξοβολία, το σκηνικό αυτό συντελεί κατά πολύ στην ανάπτυξη των τοξευτικών δεξιοτήτων του ασκουμένου σε σχέσει με την αντιληπτικότητά του.


     Εδώ, επιπλέον, έγινε βιωματική η αίσθηση της ενέδρας και οι τοξεύσεις "ξεμάκρυναν" κατά πολύ από την έννοια των συμβατικών τοξεύσεων όπως αυτές νοούνται σε μία κλασική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Και μπορεί σήμερα από την "ενέδρα" να απουσίαζαν κάποια πρόσωπα που την ολοκληρώνουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα της Προπονήσεως ήταν άψογο και όπως ο Αρχηγός Βολή και Ομάδος το είχε σχεδιάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.