Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΤΑΒΟΛΗ 
ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ


     Το Δ.Σ.,  έκανε δεκτή την παραίτηση από τα καθήκοντά του ως Υπαρχηγού της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" που απέστειλε σήμερα και για προσωπικούς του λόγους ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής Μάριος Ευθυμιάδης.


     Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον απερχόμενο Υπαρχηγό Ομάδος ο οποίος χαίρει της πλήρους εκτιμήσεως του Δ.Σ., του Αρχηγού
αλλά και όλων των Μελών της Ομάδος και του εκφράζει την ευαρέσκειά του για την επιτυχέστατη θητεία του στην συγκεκριμένη θέση.


     Κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Δ.Σ. αλλά και των προτάσεων του Αρχηγού της Ομάδος και του απερχομένου μέχρι τώρα Υπαρχηγού, στην θέση αυτή ορίζεται ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Γεώργιος Μυλωνόπουλος στον οποίο όλοι ευχόμεθα καλήν επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.


     Με δεδομένη την άριστη σχέση των Μελών των "Ελλήνων Κενταύρων", πέραν της τυπικής αλλαγής ο απερχόμενος Υπαρχηγός ως άριστος Εκπαιδευτής θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τους μαθητές της Σχολής μας και να προσφέρει υπηρεσίες όπου ο φόρτος των προσωπικών καθηκόντων του θα του επιτρέπει.




Υ Σ Τ Ε Ρ Ο Γ Ρ Α Φ Ο Ν

     Μετά το συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό" σύμπας ο λαός διαδηλώνει για να μάθει τους λόγους της παραιτήσεως του Υπαρχηγού μας Μάριου Ευθυμιάδη. Πικετοφορία διοργανώνεται έξω από την έδρα των "Ελλήνων Κενταύρων" και στήνεται εξέδρα στην πλατεία Μαβίλη με διαπρύσιο ομιλητή τον μητροπολίτη Άνθιμο υπέρ γνωστοποιήσεως της αλήθειας. Προ όλων αυτών είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε τα πάντα στους αγωνιώντες διαδηλωτές:


ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 
(ποιος ο άγγελος και ποιο το διαόλι είναι οφθαλμοφανές) 


     Ενώ ο Υπαρχηγός μας Μάριος ταξίδευε σε πελάγη ευτυχίας κατά την διάρκεια ενός επιμορφωτικού ταξιδιού του στην υπέροχη Ουγγαρία έλαβε ένα sms από το διπλωματούχο πειραχτήρι, τον Αρχηγό μας Κωνσταντίνο ότι, δήθεν, η Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» αλλάζει αντικείμενο και θα προσανατολιστεί στην ενόργανη γυμναστική έχοντας ήδη ξεκινήσει η αγορά μονόζυγων, δίζυγων και κρίκων που άρχισαν να εγκαθίστανται στο Ιππευτήριο έχοντας διώξει τα αλογάκια. Τέτοια του ξεφούρνισε ο αυθεντικός εγγονός του θεόμουρλου παππού του σκάζοντας χαμογελάκι πίσω από το smart phone του που δεν το έβλεπε ο τρυφερός σαν τη καρδιά του μαρουλιού Υπαρχηγός που ένοιωθε έναν κόμπο στο λαιμό κι ένα βούρκωμα να μην τον αφήνει να χαρεί τον Δούναβη.

     Casus Belli για την ευαίσθητη καρδούλα του Υπαρχηγού μας ο οποίος πάνω στην ευτυχία του στη γη των Μαγυάρων άκουσε το ανήκουστο για κάθε «Έλληνα Κένταυρο» και κάθε, τέλος πάντων, μέσο άνθρωπο ο οποίος δεν μπορεί να εννοήσει την ζωή άνευ μιας αγέλης βαρβάτων ολόγυρά του μαζύ με μια ντουζίνα φορβάδες για …επιδόρπιο.

     Τι το ‘θελε το χιούμορ ο Αρχηγός μας και να ο Υπαρχηγός μας στα όρια ενός collapsus, ενός ντοβρουτζά, μιας μπέρι-μπέρι, μιας βαρειάς βεντερούγας εκεί, μακριά στα ξένα, να τον βρίσκουν τα ούγγρικα μερόνυχτα ανάσκελα στο κρεβάτι του και γύρω του πέντε-έξι «αποκλειστικές» από την Vaci utca να τον παρηγορούν με παραμύθια από τη puszta με πολλά αλογάκια και άμαξες να διασχίζουν τη χιονισμένη ούγγρικη στέπα. 

     Κάπως έτσι, αργοσέρνοντας τα βήματά του και την Louis Vuitton του, το μικρό πριγκιπόπουλο έφτασε στη πύλη του αεροδρομίου της Βουδαπέστης για να επιστρέψει στην αθηναϊκή μπακατέλα με το βαθύτατο ψυχικό τραύμα που του είχε προξενήσει αυτός ο αθεόφοβος πλακατζής Κωνσταντίνος που συναγωνίζεται τον αδίστακτο παππού του όταν πρόκειται να κάνει άνω-κάτω κάποιον ...ανύποπτο αθώο, όπως ο Μάριος.

     Η αεροσυνοδός εδάφους είδε το ανθρώπινο δράμα να σέρνει την ογκώδη Louis Vuitton και τον ρώτησε ευγενικά "May I help you, Sir?" κι εκεί ήταν που ο Μάριος ασυναίσθητα της έδωσε την επαγγελματική κάρτα του ενώ η αεροσυνοδός έπιπτε καταγής διότι δεν είχε προσέξει ότι ο Μάριος συνοδεύονταν από την κοπέλλα του. Τέλος πάντων, προσέτρεξαν πολλοί προσέτρεξε και ο πιλότος με μία φιάλη Pálinka cseresznye  την οποία προσέφερε στην κοπέλλα του Μάριου για να την έχει υπό καταστολή στην πτήση (τέτοιες περιπτώσεις δεν τις αφήνεις ανεξέλεγκτες διότι κάπως έτσι ακόμη ψάχνουν τα συντρίμμια της Malaysia Airlines στον Ινδικό) και το αεροπλάνο ξεκίνησε για το "Ελ. Βενιζέλος".

     Στριμωγμένος στο φινιστρίνι ο Μάριος από την κοπέλλα του (όχι που θα τον άφηνε σε κάθισμα διαδρόμου με τις 'αεροσυνοδές' να πηγαινόρχονται...) έβλεπε τα σύγνεφα, θυμόταν τα μαύρο μαντάτο που του είχε σβουρίξει κατακέφαλα ο Κωνσταντίνος και άρχισε να μουρμουρίζει τη "Συννεφούλα" του Σαββόπουλου "Είχα, είχα μια αγάπη Συνννεφούλα μου..." εννοώντας την Ιππική που νόμιζε ότι ήταν πια παρελθόν στη ζωή του, ώσπου τα φρένα του αεροπλάνου στρίγγλισαν στον διάδρομο του "Ελ. Βενιζέλος"  κι έπαθε το δεύτερο ισχυρό σοκ μετά την πολιτισμένη Βουδαπέστη βλέποντας τη θειά Μαριγώ πλάι του να του δίνει μια με το κοφίνι με τα πουλερικά, που άλλη δεν ήθελε. Και σαν να μη του 'φτανε αυτό, παρακάτω, στον ιμάντα παραλαβής αποσκευών εν μέσω μιας στρατιάς στραπατσαρισμένων ρωμηών που φώναζαν στα κινητά τους αναγγέλλοντας στους δικούς τους που περίμεναν απ΄ έξω ότι ...έφτασαν, πέφτει επάνω στο αγαπημένο εγγονάκι του τρελλοπαππού ο κυρ Μήτσουλας απ΄τη Καλλιθέα που βιάζονταν ν' αρπάξει μια κακοδεμένη χαρτόκουτα που μοσχομύριζε σαν το μαγαζί του "Μιράν" στην Αθηνάς με αποτέλεσμα ο Μάριος να υποστεί το ούλτιμο.

     Πουρνό-πουρνό το ξημέρωμα, δεν άντεξε το άρτι αφιχθέν εξ Ουγγαρίας πριγκιπόπουλο και κάλεσε στο τηλέφωνο των Κωνσταντίνο ή και "μικρό Βρωμοκαλέντζη" όπως τον αποκαλεί ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη (πλην, με υψηλή αυτογνωσία...) παππούς του για να ακούσει και δια ζώσης το μαύρο μαντάτο... "E vero?" (Είναι αλήθεια;) είπε με αργοσβήνουσα φωνή έχοντας χάσει την accent  των Βουρβόνων που χαρακτηρίζει τη φωνή του...οπότε ακούει τον Βρωμοκαλέντζαρο jr. να του λέει ...μανιάτικα "Έλα ρε, ένα αστειάκι σου έκανα". Και Ω της δευτέρας παρουσίας και της Αγίας Βρουγχίλδης το σιδηρούν κιγκλίδωμα... Ω των αγίων και θεοφόρων Πατέρων η οργή και η αγανάκτηση, Ω της αειμνήστου Γαβριέλας Ουσάκοβα απαξάπας ο σεπτός βίος παρά τη οδώ Μάρκου Ευγενικού 14...

     Ωιμέ και οι εφτά ουρανοί άρχισαν να ξερνάνε φωτιά, με έναν Μάριο πιο κόκκινο και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα μαζύ με Αλέκα Παπαρήγα... Τι ήντουνα τούτο δω το ...πανσυμπαντικό σούρτα-φέρτα, μα τι;... Ποιος είδε τον θεό, τον Μάριο ήθελα να πω και δεν έπεσε καταγής ασπαίρων και ολοφυρόμενος;... Το τι άκουσαν οι γείτονες (του Μάριου, διότι οι γείτονες του Κωνσταντίνου έχουν προ πολλού αλλάξει γειτονιά μη αντέχοντας τον Αρχηγό μας ο οποίος τα βράδυα ακούει στη διαπασών heavy metall) το τι άκουσε και ο Κωνσταντίνος από τον Μάριο ήταν το κάτι το αλλούτερο...  Και τότε ο Μάριος άρχισε να σκορπά ...παραιτήσεις σαν τα φέιγ βολάν στο παμμακεδονικό συλλαλητήριο.



    Κατόπιν όλοι μαζύ βρέθηκαν στο αυτόφωρο, ...ε, συγγνώμη στο Δ.Σ. με πρόεδρο τον παππού για να εξετάσουν την παραίτηση του λατρεμένου του εγγονού.  Εκεί και ο σοφός Αντιπρόεδρος Ακάδημος με την συμβία του, εκεί και ο Geoμυλ, εκεί και ο Μηνάς, εκαί και οι δύο δράστες του πανικού... Η Γραμματέας στα ενδότερα διαμερίσματά της με τις δύο σκύλες της, έχοντας φροντίσει να αρπάξει εγκαίρως μια ίωση που της έδινε άφεση αμαρτιών απουσίας...  

     Σκεφτήκαμε να καλέσουμε τον τάπερ Κλεομένη για αγιασμό και την κυρία Ελένη Λουκά για ξεβάσκαμα αλλά μάθαμε ότι είχαν πάει σε συλλαλητήριο για να διατρανώσουν ότι η Κάτω Κηφισιά είναι Ελληνική. Ζητήσαμε να έρθει Μογγόλος Σαμάνος να μας λύσει τα μάγια αλλά τον ακούσαμε να μας λέει "Α, παπαπα, εγώ σε τέτοιο μουρλοκομείο δε πατάω", τι να κάναμε κι εμείς αρχίσαμε τη συνεδρία.

     Πονηρός ο παππούς πριν από την κυρίως υπόθεση έβαλε να συζητηθούν κάποιες άλλες για να δώσει χρόνο στους δύο δράστες να ...ξελαμπικάρουν και να μπουκάρουν στο "παρασύνθημα" σβέλτα και χωρίς ...παντιές. 

     Αφού έστρωσε στο πληκτρολόγιο τον Κωνσταντίνο και τον Geoμυλ στο χειρόγραφο άρχισε να υπαγορεύει, στο άσχετο και ξαφνικό, τον βίο και την πολιτεία του ...Μάρουλου Ταρχανιώτη. Βουβαμάρα στο δωμάτιο όπου όλοι περίμεναν ν'  ακούσουν τα της παραιτήσεως, όμως, ο Μάρουλος Ταρχανιώτης άρχισε να τους γίνεται εφιάλτης... Ο Ακάδημος με δυσκολία κρατούσε τα νεύρα του κι όλο το έσκαγε στην αυλή να στρίψει σιγαρέτο... Ο Μάριος πρόσμενε ώσπερ σφάγιο με τον Μηνά να τον παρηγορεί, ενώ ο Κωνσταντίνος και ο Geoμυλ έγραφαν καυ'  υπαγόρευση του παππού... Μια ο Μάρουλος Ταρχανιώτης, δυό ο Μάρουλος Ταρχανιώτης τρεις Ομάρουλος Ταρχανιώτης και ..."Μηνά πιάσε το στυλό" ακούστηκε ο παππούς στο Μηνά που λουφάριζε ξεδιάντροπα στο καναπέ σα τα μαθητούδια που κρύβονται πίσω από τον μπροστινό μη τα σηκώσει ο δάσκαλος για μάθημα. Κι ο δάσκαλος τον σήκωσε... 

     Ξανά ο Μάρουλος Ταρχανιώτης, δάκρυα στα μάτια του Ακάδημου, να και η Όλγα να ικετεύει "Λυπήσου βρε παλιόγερε τον άντρα μου..."  και ...Μάρουλος Ταρχανιώτης "τέλος".

     Αμέ τι, μόνο ο Κωνσταντίνος θα βασανίζει τον Μάριο κι ο παππούς στα χνάρια του εγγονού... ε, κάτι αντίστροφο ήθελα να πω...αλλά το alzheimer δεν αστειεύεται.

     Τέλος πάντων, με τους σφυγμούς του Μάριου δε παίζουμε και, κάπως έτσι, κάναμε δεκτή την παραίτησή του, ενώ με μάτι που γυάλιζε επικίνδυνα ο παππούς ρώτησε τον ανήλικο Geoμυλ: "Δέχεσαι να γίνεις Υπαρχηγός;" Και ο μικρός και άβγαλτος Geoμυλ ψιθύρισε με τρεμάμενη φωνούλα "ναι" μη ξέροντας ότι τον περιμένουν οι Λαιστρυγόνες κι οι Κύκλωπες (μαζύ με τον Κωνσταντίνο) να του πιουν το αίμα... 

     Όπως σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που τις ταρακουνάνε, έτσι και στην οικογένεια των "Ελλήνων Κενταύρων" αντιμετωπίζουμε τόσο σοβαρά προβλήματα που συνεπάγονται παραιτήσεις, όπως και το εν λόγω του οποίου η σοβαρότητα μας αφήνει speachless όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, τόσο speachless σαν την Έφη Θώδη στα '''Καγκέλια". Όμως, τι να κάνουμε, θα το ξεπεράσουμε κι αυτό...

     ....Α, ξέχασα να σημειώσω ότι μετά το Δ.Σ. και την αποδοχή της παραιτήσεως έφυγαν αγκαλιά ο Μάριος με τον ...Κωνσταντίνο. Καημένε μου και αθώε Μάριε, πρόσεχε γιατί ο μικρός Βρωμοκαλέντζης κάτι νέο θα σου σκαρώσει...


Ο παππούς
Α. Η. Καλέντζης [original]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.