Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΛΗΣ
ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΛΗ


     Αφού η βοηθός Αρχηγού, Χρυσούλα ολοκλήρωσε την προθέρμανση, η προπόνηση ξεκίνησε με Αρχηγό Βολής τον Αρχηγό της Ομάδας, Εφιπποτοξότη Κωνσταντίνο. Στην Γραμμή Βολής του Σαββάτου είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε ένα παλιό μας μέλος ο οποίος παρά την μακρόχρονη αποχή του από την Τοξοβολία απέδειξε ότι όταν η τέχνη είναι χαραγμένη μέσα σου δεν την ξεχνάς ποτέ !


     Εξαιρετική η εικόνα της Γραμμής Βολής παρά τη συνύπαρξη σε αυτήν παλαιών και ταυτόχρονα πολύ νέων Μελών. Είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι η Ομάδα έχει τον τρόπο της να αγκαλιάζει αμέσως τους ομαίμους, ομοδόξους και ομοτρόπους της.


     Σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις ταχυβολίας στις οποίες ο Αρχηγός Βολής, Κωνσταντίνος, προχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προθερμαντικών βολών.


     Κρίνοντας μάλιστα από το επίπεδο και την όρεξη των Συνασκουμένων ο Κωνσταντίνος είπε να συνδυάσει την ταχεία όπλιση με κίνηση (βάδην και τροχάδην). Και παρά την δυσκολία της άσκησης οι Συνασκούμενοι κατάφεραν να την ολοκληρώσουν με απόλυτη επιτυχία.


     Ακολούθησε η άσκηση ‘’ντόμινο’’ κατά την οποία οι Συνασκούμενοι κλήθηκαν να τοξεύσουν κατά σειρά τα τρία βέλη τους όσο πιο γρήγορα μπορούν.


     Και όταν πλέον φάνηκε ότι στις στατικές ασκήσεις οι Συνασκούμενοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα …


     Ασκήθηκαν στην ταχεία όπλιση σε γρήγορη κίνηση (τρέξιμο).


     Και μετά από τόση άσκηση ήρθε η ώρα για ένα ’’παιχνίδι’’.


     Γιατί στους Έλληνες Κενταύρους ακόμα και το παιχνίδι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.


     Διότι γίνεται μεταξύ ομότροπων και ομόδοξων ανθρώπων με διάθεση υγιούς συναγωνισμού και ουδέποτε ανταγωνισμού.


     Για το τέλος ο Κωνσταντίνος επέλεξε μια τόξευση σε παρθία στάση υπενθυμίζοντας ότι παρά τη μεγάλη σημασία της ταχυβολίας δεν πρέπει ποτέ να παραμελούμε το βασικό κομμάτι της τοξοβολίας που είναι η σωστή τεχνική.


     Συνεχίζοντας στο καθιερωμένο μάθημα Σπαθασκίας το οποίο ευγενώς μας προσφέρει ο βοηθός Αρχηγού και Εκπαιδευτής Σπαθασκίας Σπυρίδων Νικόλης-Πρωτεσίλαος ο οποίος σήμερα αποφάσισε να κάνει ‘’ατομική’’ Προπόνηση ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Συνασκουμένου. Έτσι, ενώ ο ίδιος εκπαίδευσε τον Συνασκούμενο Ιωάννη στη σωστή κινησιολογία.


     … και στην τεχνική των κοψιμάτων...


     ....ο βοηθός του, Εφιπποτοξότης Γεώργιος ασχολήθηκε με την επίθεση αμέσως μετά από την βασική στάση ‘’θέση της κυρίας’’ (posta di dona).


     Οι "Έλληνες Κένταυροι" ευχαριστούν θερμά τον Συνασκούμενο Πρωτεσίλαο για την επιμονή και αφοσίωση του στην εκπαίδευση των μελών μας και νιώθει ευτυχής για όλα τα νέα και παλαιά Μέλη της που έρχονται κάθε Σάββατο να ασκηθούν μαζί, να χαρούν την ομορφιά της φύσης και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Εφιπποτοξότης Γεώργιος Μυλωνόπουλος
Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.