Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΠΛΑ "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ...


     Σε μία κοινωνία στην οποία κυριαρχεί η ανοησία και η μισαλλοδοξία, το να απολαμβάνεις μιαν ισορροπημένη καθημερινότητα εν μέσω , ομοίων, ισορροπημένων αποτελεί επίτευγμα ζωής. Και αυτό το έχουμε κατακτήσει στην Ομάδα των, απανταχού, "Ελλήνων Κενταύρων".


     Η τελευταία Προπόνηση του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" όχι μόνον επιβεβαίωσε την παραπάνω αλήθεια αλλά και ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τον σοφό Αρχηγό του ως ιδανικό επικεφαλής αλλά αποτελεσματικό "διανομέα" της χαράς και προόδου των Μελών του. 


     Όλη η δραστηριότητα έγινε στο κτήμα όπου φιλοξενούνται οι Ίπποι οι οποίοι έχουν ευγενώς παραχωρηθεί στον αρχηγό του Παραρτήματος, Αθανάσιο Ψωρομύτη, αφού προηγουμένως οι Συνασκούμενοι καθάρισαν επιμελώς τον χώρο από το παραμικρό σκουπιδάκι μιας και η Αρχή μας είναι η καθαριότητα και η ευταξία στον χώρο εργασίας ώστε η καθαριότητα και η ευταξία αυτή να αντανακλάται στη σκέψη και στα έργα μας.


     Μέσα στο φυσικό αυτό πεδίο, ο επικεφαλής του Παραρτήματος σκέφτηκε πολύ έξυπνα να συνδυάσει την τακτική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας με την εξοικείωση του ενός εκ των Ίππων με το Τόξο και την τόξευση, αξιοποιώντας την τοξευτική δραστηριότητα της ημερίδος.


     Η παρουσία των Μελών στη Γραμμή Βολής αναδείχθηκε από τον Αρχηγό σε ένα εξαιρετικό μέσο διδασκαλίας της αφοβίας του Ίππου στη παρουσία και λειτουργία του Τόξου και, απ΄ ό,τι φάνηκε η "συνταγή" απέδωσε άριστα.


     Η διαδικασία της εξοικειώσεως με το αντικείμενο και τους ήχους που παράγει εκτοξεύοντας το βέλος ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε άψογα.


     Ο Αθανάσιος ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα στάδια εξοικειώσεως όπως ακριβώς τα βλέπει να εφαρμόζονται στη Σχολή μας και ο ίδιος έχει βιωματική εμπειρία περί αυτών.


     Παρέσυρε έξυπνα τον Ίππο να ταυτοποιήσει, μυρίζοντας, το Τόξο και τα βέλη πριν τον φέρει σε άμεση επαφή με αυτά.


     Αξιοποίησε την "αφή" του Ίππου για να του δημιουργήσει αίσθημα ασφαλείας με τα αντικείμενα και το έκανε υπομονητικά με εμφανές το θετικό αποτέλεσμα μιας και ο Ίππος έδειξε ότι εμπιστεύονταν, αρχικώς, τον ίδιο τον Άνθρωπο και τα συναισθήματά του.


     Όλες οι αντιδράσεις του Ίππου "διαβάζονται" ως επιβεβαίωση της αγαθότητος του Ανθρώπου που τον μυεί και εμείς, γνωρίζοντας τον Αθανάσιο και την ευγένεια της ψυχής του δεν νοιώθουμε καμία έκπληξη για την σοφή ψυχοδιαγνωστική ικανότητα του Ίππου. 


     Λίγο αργότερα, όταν μετά την εξοικείωση ακολούθησε η ρυταγώγηση, τα ίδια συναισθήματα του Ίππου "διαβάσαμε" και για την Ιωάννα και για τον Χρύσανθο, αλλά και για όλους τους άλλους παρευρισκόμενους Συνασκουμένους. 


     Μάλιστα, η ρυταγώγηση αυτή έδωσε εικόνες "Κασσαϊκών" μεθόδων με κινήσεις σε απόκρημνα σημεία που δείχνουν και τον βαθμό συνδέσεως του Ίππου με τον Άνθρωπο κάτι που, επίσης ευφυώς, ο πανέξυπνος Μεσσήνιος Αρχηγός υιοθέτησε στην διδασκαλία του.


     Η ημερίδα αυτή υπήρξε υποδειγματική και ιππικώς και τοξευτικώς, δίνοντας απέραντη χαρά στον Ιδρυτή της Ομάδος ο οποίος, απλώς και για μία τέτοιαν εκπαιδευτική ημερίδα θεωρεί ότι αξίζει κάθε προσπάθεια ζωής.


     Το ίδιο ευτυχής αισθάνεται και ο Αρχηγός της Ομάδος των "Ελλήνων Κερνταύρων" Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης παρακολουθώντας την εξαιρετική διδασκαλία του Αρχηγού του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Συνασκουμένου Αθανασίου Ψωρομύτη να συντελεί στην ευημερία ενός Ίππου και στη πρόοδο των Μελών μας. 


     Και, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ίδιο αισθάνονται όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" όπου κι αν βρίσκονται απολαμβάνοντας την πρόοδο των Μεσσηνίων Συνασκουμένων η οποία, αν και μέχρι τώρα τοξευτική, εξελίσσεται και σε ιππική με την πρωτοβουλία και τις ικανότητες του Αρχηγού του Παραρτήματος.


     Ευχή των "Ελλήνων Κενταύρων" με αφορμή την δράση και την πρόοδο του Παραρτήματός μας της Καλαμάτας αλλά και όλης της Ομάδος μας είναι να βρούν και οι "εκτός" ...ανοήτως αλληλοσπαρασσόμενοι το "μονοπάτι" της υπηρετήσεως του Πολιτισμού, απομακρυνόμενοι από τα ταπεινά αδιέξοδα στα οποία τους εγκλωβίζει ο αιώνιος "εχθρός", ο κακός εαυτός μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.