Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ 
ΕΝΟΣ 
ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


     Μέσα στον ατέλειωτο εθνικό χειμώνα που διανύει από πολλών δεκαετιών η Πατρίδα μας, οι "Έλληνες Κένταυροι"  υποδεχόμαστε τις αλκυονίδες με άλκιμο πνεύμα, που αλλού, στο Σταύλο.


     Στο δικό μας εσώτερο "λημέρι" εκεί που τα τετράποδα αδέλφια μας ξαποσταίνουν και φροντίζονται, ακόμη μια μέρα ηλιόλουστη και ζεστή μας βοήθησε να δείξουμε την αγάπη μας σ΄ αυτά τα σπουδαία συμπληρώματά μας που κάνουν θετικό τον ψυχισμό μας και μας διδάσκουν την βαθύτερη ερμηνεία της Φύσεως, βοηθώντας μας να αφομοιωθούμε μ΄ αυτή.


     Τα αγόρια και τα κορίτσια των "Ελλήνων Κενταύρων" χωρίς καμία διάκριση φύλου, από τον Αρχηγό της Ομάδος μέχρι τους μαθητές του, είχαν από κοινού την Τιμή να καθαρίσουν φάτνες και να μαζέψουν την κοπριά ευπρεπίζοντας τους οικητήριους χώρους των Ίππων μας και αποδίδοντας καθαρές τις φάτνες, όπως αξίζει σε πεντακάθαρα πλάσματα, τετράποδα και δίποδα, πάντα με χαμόγελο και ψυχικό σθένος.


     Ο εξαιρετικός φίλος της Ομάδος μας  και Προπονητής Δημήτρης Κυριακίδης, πάντοτε αρωγός των "Ελλήνων Κενταύρων" στο πλευρό μας για να μας δείξει και να μας μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του σε όλα τα επίπεδα της σταυλικής εργασίας.


     Κι εμείς, χωμένοι βαθιά στις φάτνες να "συνομιλούμε" με τα αξιολάτρευτα τετράποδα κάνοντάς μας να μας νοιώθουν ως ...συγκατοίκους τους, όπως άλλωστε προσδοκούμε κι εμείς.


     Σ΄ αυτό το ιερό "άβατο" για τους πολλούς, ακόμη κι ο πιο πνευματικός Άνθρωπος, ο πιο αριστούχος των "γραμμάτων" αισθάνεται προσκυνητής βαθειάς εμπειρίας βίου που συμπληρώνει καθοριστικά κάθε προσωπικότητα.


     Κι έτσι, με κοντομάνικα και γυαλιά ...ηλίου, κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Αττικής, υποδεχθήκαμε, που αλλού, στο Ιππευτήριο κι αυτές τις αλκυονίδες ενός ατέλειωτου χειμώνα που περνά η Πατρίδα μας.


     Στο επίκεντρο αυτής της υποδοχής, ο "Sepp", ο υπερήφανος βαρβάτος μας, έτοιμος να χαρεί κι αυτός, μαζύ μας, ό,τι δυναμώνει τη ψυχή και οξύνει το πνεύμα.


     Στα χέρια του Αρχηγού μας ο "Sepp" αρχίζει να προθερμαίνεται και να "ξυπνά" από τη ραστώνη της φάτνης για να συνεχίσει με τους μαθητές στη ράχη του σωστά προετοιμασμένος και χαρούμενος.


     Οι απαραίτητες οδηγίες προς ..."ναυτιλλομένους", λόγω ηλιακής ακτινοβολίας και ζέστης, στη ...σκιά του δέντρου κι ας είναι ακόμη Γενάρης κι ας είδαμε σήμερα, λίγο πριν, στο μετρό,  τους "κοινούς θνητούς" να διασκεδάζουν τη μιζέρια τους με μπουφάν και στο χέρι τον ..."φραπέ" και το ..."κινητό".


    Και πλέον ευδαίμων εξ όλων ο παππούς και Ιδρυτής της Ομάδος με την αίσθηση ότι πίσω από την πλάτη του τα αγαπημένα "εγγονάκια" βαδίζουν στη σωστή ατραπό υποσχόμενοι όλοι μαζύ "ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ".


      Και πάλι εξαιρετική η Χρυσούλα μας, παρά την γόνικη γκρίνια της ακόρεστης τελειομανίας της. Ο Αρχηγός της Ομάδος μας την προετοιμάζει για τις εξετάσεις της και είναι πια γεγονός ότι βρήκε και τον ιδανικό Ίππο.


      Πάντα εξαιρετικός με τις παρεμβάσεις του και ο προπονητής Δημήτρης Κυριακίδης να βοηθά στην εκπαίδευσή μας όπου χρειαστεί και όπου η τεράστια εμπειρία του κρίνει απαραίτητο να παρέμβει.


      Και όλη η "παρέα" να ιππεύει και να απολαμβάνει την χαρά της επικοινωνίας καθισμένη πάνω σε ένα καβαλέτο κάτω απ΄ τον ήλιο του Υμηττού... Ευτυχείς όσοι έχουμε αυτή την ατραπό...


     Και κεί, με φόντο τα ίδια μπλε κάγκελα όπου ξεκίνησε πριν δεκατρία χρόνια η Έφιππη Τοξοβολία στην Ελλάδα από τον ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" με τον "Πικάσσο", σήμερα, ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Γεώργιος Μυλωνόπουλος  να συνεχίζει την Παράδοση της Ομάδος δικαιώνοντας το μεγάλο αρχικό όραμα...


     Έξω από την ομορφιά του Ιππευτηρίου μας, κυριαρχεί η οικτρή ασκήμια ενός μπάσταρδου λαού που αποσυντίθεται μέσα στα ανομήματα της απεμπολήσεως προγονικών Αξιών. 


     Έξω από την ευημερούσα και ανελισσόμενη "νησίδα" των "Ελλήνων Κενταύρων", μια χώρα που "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" στους τοκογλύφους της από εκείνους που μιλούν για ..."πατριωτισμό".


     Ακόμη και υπό την ξένη κατοχή των διεθνών τοκογλύφων η οποία εδώ και καιρό έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, εμείς οι "Έλληνες Κένταυροι" θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τις αλκυονίδες ημέρες του μακρύ χειμώνα που υφίσταται η Πατρίδα μας με προσήλωση στις προγονικές μας Αξίες, προάγοντας την εθνική μας Πολεμική Αρετή  άνευ της οποίας ουδεμία προσδοκία επιβιώσεως της Φυλής μας υπάρχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.