Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΕΠΑΝΟΔΟΣ 
ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ


     Μέσα στην όλη λειτουργική διαδικασία της Ομάδος μας, κάποια άτομα αναδεικνύονται ως ιδιατέρως προικισμένα σε κάποιους τομείς και ο Ακάδημος είναι ένα από αυτά για την Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Έτσι, με Αρχηγό Βολής τον Ακάδημο, ακόμη μία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας των "Ελλήνων Κενταύρων", ολοκληρώθηκε με την μέγιστη προσδόκιμη ωφέλεια για όσους βρέθηκαν στη Γραμμή Βολής.


     Χωρίς να παρεκκλίνει από το κλασικό προπονητικό πλαίσιο, ο Ακάδημος, βοήθησε και πάλι τους Συνασκουμένους του με τοξεύσεις επί "συγκρατημένων" αποστάσεων και με συνεχή "συνδεσμολογία" των Συνασκουμένων.


     Και όπως κάθε φορά που αναλαμβάνει την σφυρίχτρα ο Ακάδημος, έτσι και αυτή τη φορά και το πρόγραμμα κύλησε "ρολόι" και οι Συνασκούμενοι κατάφεραν να αυτοσυγκεντρωθούν εξ αρχής και να απολαύσουν την συνάσκησή τους.


     Ιδιαίτερη "στιγμή" η μύηση ενός νέου Μέλους στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, της Άννας, η οποία αμέσως έδειξε μία υψηλή ικανότητα αυτοσυγκεντρώσεως και έναν ..."ζενικό" χαρακτήρα-κανόνα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Υπό την διδασκαλία του Αρχηγού της Ομάδος, Κωνσταντίνου, η Άννα κατάφερε τάχιστα να ανακαλύψει την γεωμετρία στάσεων και κινήσεων και να τοξεύσει επιτυχέστατα.


     Η Γραμμή Βολής υπεδέχθη την Άννα για τις καθιερωμένες τελικές τοξεύσεις και όλοι απόλαυσαν την νέα Συνασκουμένη μας να τοξεύσει σαν να ήταν χρόνια στην Ομάδα.


     Η Προπόνηση Σπαθασκίας που ακολούθησε υπό τον Πρωτεσίλαο, επανέφερε μετά από μία περίοδο αναγκαστικής αποχής από τα σπαθιστικά δρώμενα, τους Συνασκουμένους στον ..."ίσιο δρόμο".


     Και πάλι η άσκηση στη Σπάθη, μέσα σε ένα περιβάλλον με καθαρήν ατμόσφαιρα, λειτούργησε, όπως κάποιοι είπαν "θεραπευτικά" για όσους έλαβαν μέρος.


     Ελπίζουμε ότι, εφεξής, δεν θα εμφανισθούν παράγοντες ανασταλτικοί των Προπονήσεων Σπαθασκίας την οποία, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", θεωρεί ως απολύτως απαραίτητη για την ολοκλήρωση του μαχητικού πνεύματος των Μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.