Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ 
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Tην δική του φιλότιμη και αποτελεσματικότατη προσπάθεια κάνει ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Συνασκούμενος Aθανάσιος Ψωρομύτης, προκειμένου να προετοιμάσει τον Ίππο της Σχολής του για την Έφιππη Τοξοβολία αλλά και για να συνεχίσει την υψηλή προπονητική δραστηριότητα των μαθητών της Σχολής του.


     Οπλισμένος με τις γνώσεις και τις Αρχές της διδασκαλίας της Σχολής μας, ο Αθανάσιος εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα εξοικειώσεως του, ευγενώς παραχωρουμένου, Ίππου της Σχολής Καλαμάτας με την Έφιππη Τοξοβολία.


     Έτσι, ο Αθανάσιος με τους μαθητές του, εξοικειώνουν τον Ίππο με τα παρελκόμενα της Έφιππης Τοξοβολίας ώστε να τα αποδεχθεί και να μη τα φοβάται.


     Παρακολουθώντας το πρόγραμμα που ακολουθεί ο Αθανάσιος παρατηρούμε και ασκήσεις πολύ πιο προχωρημένες από τις γνωστές που ήδη έχουμε εφαρμόσει στη δωδεκαετή λειτουργία της Σχολής μας και που θα άξιζε να τις δοκιμάσουμε και, γιατί όχι, να τις υιοθετήσουμε.


     Ο Αθανάσιος δοκιμάζει ακόμη περισσότερο την "αντοχή" του Ίππου στην αποδοχή του Τόξου με "καταστάσεις" πολύ απαιτητικές οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν ακόμη και σοβαρές επιπτώσεις αλλά, ως φαίνεται, πολύ πριν τις δοκιμάσει έχει, προηγουμένως, διασταυρώσει επιτυχώς την αποδοχή τους από τον Ίππο.


     Όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις προσεγγίσεων και μεθόδων που αναπτύσσονται στους "Έλληνες Κενταύρους" πιστώνονται στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ιππικής μετά ...Ξενοφώντα και με τα εξαγόμενα συμπεράσματα εμείς οι νεώτεροι εκείνου ανελισσόμεθα σε "πολλώ κάρρονες" όπως μας θέλει ο ίδιος ο χρόνος και το πέρασμά του.


     Γι αυτό και το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" αναδεικνύεται σε ισάξιο των προσδοκιών του αρχαίου προγόνου Στρατηγού ο οποίος θεμελίωσε την Ιππική στην Ελλάδα και στον δυτικό κόσμο με το "Περί Ιππικής" σύγγραμμά του.


     Και εξ όσων διαφαίνεται, ο Ίππος της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" σύντομα θα μας δώσει τις πρώτες εικόνες των μαθητών του Παραρτήματος να τοξεύουν εφίππως.


     Επιπλέον, δε όλων των παραπάνω, συνεχίζονται κανονικά και οι προπονητικές διαδικασίες στην Παραδοσιακή Τοξοβολία με την συστηματική εξάσκηση όλων των Μελών του Παραρτήματος.


     Το ίδιο κανονικά συνεχίζονται, όμως και οι Προπονήσεις των μαθητών της Σχολής Τυφλών Τοξοτών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" το οποίο πρωτοτυπεί παγκοσμίως και στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι για το οποίο ακολουθεί ειδική ανάρτηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.