Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

"ΑΣΚΗΣΗ", "ΑΣΚΗΣΗ" 
ΚΑΙ ΠΑΛΙ... 
..."ΑΣΚΗΣΗ"
Όπως ακριβώς μας εμπνέει ο Δάσκαλός Κασσάι!


     Ενώ ακόμη απομένει μία ολόκληρη εβδομάδα για να λήξει τούτος ο Σεπτέμβριος, ...ήδη έχει αποδειχθεί ο πλέον εργώδης μήνας όλων των προπονητικών περιόδων της Ομάδος μας από την εποχή της ιδρύσεώς της!


     Έφιππη και Παραδοσιακή Τοξοβολία, Σπαθασκία, μαθήματα Αυτοάμυνας και πολλά άλλα, μας έκαναν να ...χάσουμε και το λιγοστό ύπνο μας με το πιο ευχάριστο και ενδιαφέροντα τρόπο, πριν καλά-καλά ξεκινήσουν όλες οι δραστηριότητες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".



     Και αυτή την εβδομάδα δώσαμε έμφαση στην ανάδειξη δυνατοτήτων εκπαιδεύσεως της "Τοξεύσεως εξ επαφής" η οποία προϋποθέτει εξατομικευμένη διδασκαλία, παρέχοντας την ευκαιρία σε περισσότερα Μέλη μας να τη κάνουν κτήμα τους ώστε να τη μεταφέρουν σε όλους.



     Μάλιστα, ο Γεώργιος ο οποίος καταφέρνει να "κλέβει" ώρες από το δικηγορικό του γραφείο και να τις επενδύει στη Γραμμή Βολής, κατάφερε να προχωρήσει ακόμη βαθύτερα στο συγκεκριμένο αντικείμενο και να καταλήξει σε πολύ αξιόλογα αποτελέσματα.



     Κάτι που, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται "ευκολάκι" αποτελεί τη πραγματική δυσκολία στην εισαγωγή της ενστικτώδους Τοξοβολίας και, ευτυχώς, χάρη στη προσωπική θυσία των εργατωρών ενός επιστήμονος και στο ευγενές πάθος του γι' αυτή την υψηλή τέχνη, δείχνει ότι, πια, μπορεί να βοηθήσει όλους τους Συνασκουμένους του. 



     Και ο Γεώργιος, εισήχθη με επιτυχία στην προοδευτικότητα της εκπαιδευτικής τακτικής του συγκεκριμένου τομέως ώστε, πλέον να μπορεί να τη μεταλαμπαδεύσει στους Συνασκουμένους του και σύντομα, αυτή η Ομάδα, να προσδοκά ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τα Μέλη της.



     Στη τελευταία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας ενθέσαμε και μία άσκηση μιας πολύ "χονδρικής" διδασκαλίας της "Τοξεύσεως εξ'  επαφής" ως μία πρώτη "υποψία" αυτής της σημαντικής παραμέτρου.



     Οι Συνασκούμενοι, τρέχοντας, ανέβαιναν μια σειρά υπαίθριων σκαλοπατιών στη κορυφή των οποίων υπήρχε ένας στόχος προς τόξευση εξ επαφής, σχεδόν.



     Αν και η διάταξη ήταν τόσο "χονδρική" ώστε σχεδόν να μην έχει σχέση με τις πραγματικές συνθήκες διδασκαλίας της "Τοξεύσεως εξ επαφής", αν και το βέλος στη προκειμένη περίπτωση έπρεπε να εισαχθεί (καρφωθεί) στο στόχο, εν τούτοις το φωτογραφικό υλικό από την συγκεκριμένη άσκηση έδειξε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.


     Προς την ίδια κατεύθυνση άγει και η θυσία των ατομικών εργατωρών και άλλων Μελών μας τα οποία ήδη εισάγονται σε αυτό το πολύ ειδικό, όσο και απαραίτητο, "κεφάλαιο" της ενστικτώδους Τοξοβολίας επ΄ αγαθώ ολόκληρης της Ομάδος μας!



     Σε μια ποιοτική Ομάδα, οι ποιοτικοί Άνθρωποι ανακαλύπτουν σιγά-σιγά τα μονοπάτια που τους αξίζουν ώστε και οι ίδιοι να προοδεύουν και να στηρίζουν και τους υπολοίπους σε μία διαρκή πρόοδο. Και η όλη εκπαιδευτική μας "φιλοσοφία" δείχνει ότι αυτό το επιτυγχάνει. 



     Στο Ιππευτήριο, ο Μηνάς ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο μάθημά του ως Εκπαιδευτής μετά τις εξετάσεις του ως Εφιπποτοξότη με τις οποίες αρίστευσε με ποσοστό 87%, με μαθητή τον Γεώργιο.



     Ο Μηνάς, με προσοχή και υπευθυνότητα δεν αρκέστηκε να δίνει οδηγίες και παραγγέλματα στο μαθητή του από το κέντρο του Ιππευτηρίου, όπως, δυστυχώς, συνηθίζεται, αλλά καθ'  όλη τη διάρκεια του μαθήματος ακολουθούσε ακούραστα και βρίσκονταν κοντά στον Ίππο και στον μαθητή για κάθε ενδεχόμενο, παρά το ότι ο Ίππος είναι απολύτως ασφαλής! 



     Ο μαθητής του Μηνά, ξεπερνώντας όλες τις φυσικές και αναμενόμενες δυσκολίες του αρχαρίου κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις ασκήσεις του μαθήματός του και, με τη βοήθεια του εξαιρετικού Ίππου και του Εκπαιδευτή του να "δείξει" ότι μπορεί και αυτός να δώσει, σύντομα, με λαμπρή επιτυχία τις εξετάσεις του.



     Και, βεβαίως, όλα αυτά μετά την προηγηθείσα επιτυχή Προπόνηση του ιδίου του Εκπαιδευτή Μηνά ο οποίος απολαμβάνει το ίδιο με τους μαθητές του την άψογη "Δασκάλα" Άρια στην Έφιππη Τοξοβολία, στα εμπόδια και οπουδήποτε αυτός ο υπέροχος Ίππος "φιλοξενεί" στη ράχη του τους Ιππείς του.



     Εν κατακλείδι, μετά από αυτό το μάθημα του Μηνά στον Γεώργιο, η κρίση του επιβλέψαντος είναι ότι με τις ικανότητες αλλά και το φίλιππο συναίσθημα του Μηνά ο ίδιος θα εξελιχθεί σε έναν ιδανικόν Εκπαιδευτή τον οποίο θα χαρούν τόσο οι Ίπποι όσο και οι μαθητές του, περισσότερο δε απ΄ όλους, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".



     Και η ...καταληκτική φωτογραφία Εκπαιδευτή κι εκπαιδευομένου, όπως αποτυπώθηκε μετά τη ολοκλήρωση αυτού του πρώτου μαθήματος του Μηνά στον Γεώργιο  είναι χαρακτηριστική  της επιτυχίας του!



     Και αυτή την επιτυχία επιδιώκουμε σταθερά, αφού, πάντοτε, σε αυτή τη Σχολή επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση των Στελεχών και μαθητών μας που θέλουμε συνεχώς προοδεύοντες και κυρίως χαρούμενους με τους εαυτούς και τις επιδόσεις τους. 



     Στη Γραμμή Βολής της εβδομαδιαίας, Προπονήσεως της Παραδοσιακής Τοξοβολίας ακόμη ένας Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, ο Μάριος, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί κοντά μας με μία άδεια ολίγων ωρών από τη στρατιωτική μονάδα στην οποία υπηρετεί την θητεία του, διηύθυνε ακόμη μία εξαιρετική ομαδική Προπόνηση και, μάλιστα υπό τις δύσκολες παραμέτρους της πολυάνθρωπης αλλά και με πέντε νεοεισάκτους Συνασκουμένους οι οποίοι μας τίμησαν με την, για πρώτη φορά, παρουσία τους.



      Υπογραμμίζοντας την ελληνικότητα της Ομάδος μας με μία λακωνική εισαγωγή και μνημονεύοντας εκείνο το υπέροχο επίγραμμα του Σιμωνίδη του Κείου Ω ξειν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις…”, ο Μάριος προέβλεψε την παράλληλη δράση στη Γραμμή Βολής αλλά και την ταυτόχρονη μύηση στα βασικά της Παραδοσιακής Τοξοβολίας αναιθέτοντας τους πέντε νεοεισάκτους στην εξαιρετική Μαρίλη μας.



     Στη Γραμμή Βολής ο Μάριος εξετέλεσε ένα πρόγραμμα με στατικές αλλά και κινητικές ασκήσεις (όπως, ακριβώς, προβλέπει το φετινό προπονητικό μας πρόγραμμα) εισάγοντας και μία άσκηση εναλλαγής ανά ζεύγη η οποία απεδείχθη πολύ συντονιστική σε μία ομαδική τόξευση.



     Με ευελιξία πνεύματος, προσήνεια και ευγλωττία, αλλά και καλώς σχεδιασμένο προπονητικό πρόγραμμα, ο Μάριος ξεπέρασε με άνεση τα προβλήματα μιας πολυάνθρωπης Γραμμής Βολής προάγοντας τους Συνασκουμένους.



     Ώσπου η προπονητική ημερίδα μας κατέληξε με την κινητική και σε τροχάδην, άσκηση της εξ΄ επαφής τοξεύσεως στη κλίμακα.  



     Η Μαρίλη μας, εκ παραλλήλου, δε δυσκολεύτηκε και πολύ ώστε σε σύντομο χρόνο να αναδείξει πέντε νεοεισάκτους σε Τοξότες ικανούς να συντοξεύσουν με τους υπολοίπους σε κοινή Γραμμή Βολής.



     Με προσωπική επιμέλεια για κάθε έναν από τους νεοεισάκτους που της εμπιστεύθηκε ο Μάριος σύντομα τους έστειλε ικανούς στη κοινή Γραμμή Βολής για συντόξευση με τους υπολοίπους, όπως είναι καθιερωμένο να καταλήγει κάθε προπονητική ημερίδα που υποδέχεται νέα Μέλη.



     Σε φυσικό έδαφος και, μάλιστα επικλινές και το μάθημα Σπαθασκίας του Πρωτεσίλαου, εκεί που αναμένεται μία πραγματική σύγκρουση και όχι στα επίπεδα παρκέ κλιματιζόμενων αιθουσών "Οπλομαχίας". 



     Με ευγένεια και ηπιότητα ο Πρωτεσίλαος επανέλαβε τη διδακτέα "φόρμα" στους μαθητές του αναπτύσσοντας τη ευστροφία μαχητικού πνεύματος, την ευκαμψία του καρπού της σπαθοφόρου χείρας, την αντίληψη και ευστάθεια της μαχητικής κινητικότητος όλων, επί μία και κάτι ώρα, στο πανέμορφο φυσικό τοπίο με μία φθινοπωρινή δροσιά και περίσσεια φυσικού οξυγόνου που ...λύτρωνε!



     Ο Πρωτεσίλαος (Σπυρίδων Νικόλης) έχει και αυτός αναδειχθεί σε ένα εξαίρετο Στέλεχος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προς τους οποίους προσφέρει σταθερά ένα ανεκτίμητο όφελος στον τομέα της Σπαθασκίας.



     Ο προικισμένος Δάσκαλός μας στην Αυτοάμυνα Νίκος Καπλατζής και αυτή την εβδομάδα μας "τροφοδότησε" με τεχνικές απαραίτητες σε δύσκολες στιγμές με ένα "μάθημα αποφυγής βιοκινητικών κοψιμάτων"



     Ήδη για τα μαθήματα του Νίκου Καπλατζή εμφανίζεται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και από άτομα εκτός Ομάδος "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  τα οποία παραπέμπονται απευθείας στον Δάσκαλο ο οποίος διδάσκει και σε Σχολή εκτός της Ομάδος μας.



     Σε κάθε περίπτωση αυτά τα σημαντικότατα μαθήματα Αυτοάμυνας του, εκτός των άλλων, μνημοτεχνίτη Δασκάλου μας τα οποία διεξάγονται κάθε Τετάρτη απόγευμα ειδικώς για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μας ασκούν σωματικώς αλλά και μας "οργανώνουν" τη σκέψη σε ένα επίπεδο απολύτως απαραίτητο για τους ιδιαίτερους καιρούς που βιώνουμε.



     Αργά το απόγευμα έχοντας ξεκινήσει πολύ νωρίς τη μέρα του, οδηγώντας το δίκυκλο σκούτερ του από τη Νίκαια στο Κορωπί κι επιστρέφοντας, έχοντας εφίππως προπονηθεί και διδάξει το μάθημα Ιππασίας στο μαθητή του, έχοντας τοξεύσει μαζύ με την Ομάδα του κι έχοντας επιλύσει επιτυχώς όλα τα αναμενόμενα προβλήματα ενός πολυάνθρωπου συνασκητικού προγράμματος, ο αναπληρωτής Αρχηγός Ομάδος Μηνάς, άλλαξε ρούχα και μας καληνύχτισε δηλώνοντας ότι ..."μόλις του βγήκε η κούραση της ημέρας"! 



     Ο Αρχηγός της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ο αγαπημένος μας Κωνσταντίνος από την στρατιωτική μονάδα όπου υπηρετεί τη θητεία του θα πρέπει να είναι πολύ ευτυχής παρακολουθώντας άξια Στελέχη να τον αναπληρώνουν και να οδηγούν την Ομάδα του στη πρόοδο. Ευχή μας είναι να είναι το συντομότερο κοντά μας ώστε να αναλάβει τις "ηνίες" της διοικήσεως μιας Ομάδος με εξαιρετικές προϋποθέσεις αναπτύξεως της Έφιππης Τοξοβολίας που αποτελεί το "πλαίσιο ζωής" όλων μας!  



     Τέλος, στην αγαπημένη μας Βιολέτα η οποία είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της βόλτας του σκύλου της και βρίσκεται κλινήρης, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εύχεται ολόψυχα "περαστικά και γρήγορα κοντά μας" διότι μας λείπει! Δυστυχώς, μια βόλτα με το σκύλο αποδεικνύεται πολύ πιο ...επικίνδυνη από την Έφιππη Τοξοβολία και την Ιππασία! Περαστικά σου αγαπημένη μας Βιολέτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.