Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ...ΓΑΙΟΣΧΗΜΑ


     To πρωί ξεκίνησε υπέροχα με ένα μήνυμα από έναν Κινέζο φίλο και ομότεχνο οποίος με ενημέρωσε ενθουσιασμένος ότι διεισδύει στη δυτική οπλομαχητική κουλτούρα μελετώντας ένα εγχειρίδιο του Luigi Barbasseti και δηλώνοντας ότι θέλει να έρθει στη Σχολή μας για να εκπαιδευθεί στην Έφιππη Τοξοβολία. Καθώς ο καιρός χαλάει τα μεσημέρια, τούτο το μεσημέρι με ...χάλασε αναγκάζοντάς με να βρεθώ εν μέσω γραικύλων οι οποίοι είχαν και την ατυχή έμπνευση να επικαλεσθούν ενώπιόν μου τους "αρχαίους προγόνους" τους (δε διευκρίνισαν εάν εννοούσαν τίποτε Μαυριτανο-Αιθίοπες ή Αλγερινο-Σομαλούς) και τους οποίους φιλοδώρησα με αρκετά κοσμητικά τα οποία ...εκπέμπουν δια του έρκους των οδόντων τους μόνον οργίλοι ερέτες εν ώρα θραύσεως του ακατίου ιστού ... Και επιστρέφοντας οίκαδε, οραματιζόμενος μια κάποιαν ανάπαυση έστω και λίγων λεπτών, μου προέκυψε το πλέον κουραστικό αλλά και ...ευχάριστο: Το μήνυμα ενός αγαπημένου Συνασκουμένου με καλούσε εσπευσμένως στο γνωστό μας βραχότοπο για μία έκτακτην, ατομική, Προπόνηση! Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" κάτι τέτοια, πραγματικά μας ξεκουράζουν και, μετ'  ου πολύ, να 'μαστε με τον εξοπλισμό μας σ΄ ένα από τα πιο κατάφυτα σημεία του κλεινού άστεως.


     Ο Γεώργιος είναι ένα από τα πολύ νέα Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά με την ιδιαίτερη καλλιέργεια και Παιδεία του δείχνει ότι στα 11 χρόνια της λειτουργίας της Ομάδος μας ήταν πάντοτε ανάμεσά μας. Και σήμερα, με την ωραία πρωτοβουλία του για μία εξατομικευμένη Προπόνηση, ήταν μια ευκαιρία να εμπεδώσει το άθροισμα όλων εκείνων των παραγόντων που οδηγούν σε μία εύστοχη τόξευση.


     Και να, η τόξευση εξ επαφής, μια άσκηση η οποία δυστυχώς δε μπορεί να γίνει σε ομαδικές Προπονήσεις αλλά μόνον υπό την προϋπόθεση μιας εξατομικευμένης διδασκαλίας, ευκαιρία που σπανίως έχουμε σε μια πολυμελή Σχολή.


     Σήμερα ο Γεώργιος εξήγαγε πλείστα όσα συμπεράσματα και συχνά ξαφνιάστηκε αναλύοντας τους επιδρώντες παράγοντες σε μία αποτυχία τοξεύσεως έστω και εξ επαφής, κάτι το οποίο αρχικώς φαίνεται αδιανόητο!


     Αφομοιωμένος από το φυσικό τοπίο, μετά από μιάμιση ώρα άρχισε να ψυχανεμίζεται για τα τόσα ενδιαφέρονται που κρύβει μια αρμονική, εύστοχη, τόξευση και "πήρε" μαζύ του το πρώτο κεφάλαιο μιας υψηλής Τέχνης για να του φανεί χρήσιμο στην επόμενη Προπόνησή του.


     Αυτά τα έκτακτα απογευματινά με τις "ιδιαίτερες" Προπονήσεις, ασφαλώς, προσφέρονται και για κάθε Μέλος μας το οποίο θα ήθελε να έχει μια διαφορετικήν εκπαιδευτικήν εμπειρία, χρήσιμη για τη βελτίωση της ευστοχίας του, οπότε με ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα, ει δυνατόν από την προηγουμένη, ο βραχότοπος μας ...περιμένει! Όχι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" οι επιθυμίες των Συνασκουμένων μας όχι μόνον δε μας κουράζουν αλλά μας ξεκουράζουν όσες ώρες κι αν χρειαστεί να σκαρφαλώνουμε σε βράχια και λαγκάδια...Διότι η πρόοδος Ελλήνων όπως ο Γεώργιος, είναι πρόοδος μιας Πατρίδος, για την οποία όσα κι αν προσφέρουμε θα είναι λίγα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.