Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ
(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Η Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΥΡΟΙ» (Παράρτημα Κύπρου) σε συνεργασία με την «Επιτροπή Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Στήριξης» του Δήμου Ιδαλίου, θα αρχίσει μαθήματα Παραδοσιακής Στατικής Τοξοβολίας στο Δήμο Ιδαλίου και συγκεκριμένα στις Αποθήκες του Δημαρχείου.
     Τα μαθήματα θα παραδίδονται δωρεάν κάθε Σάββατο στις 10:00 πμ και ο απαραίτητος εξοπλισμός θα προσφέρεται από το Παράρτημα. (Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και η συμμετοχή όπως και τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν.)
     Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 13 ετών αφού συμπληρώσουν Αίτησης Εισδοχής Μέλους.
     Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99472457 (Φώτης Φωτίου).
     Σας περιμένουμε!


     Η Παραδοσιακή Τοξοβολία είναι μια αρχέγονη πολεμική τέχνη με την οποία χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι εξασφάλιζαν την άμεση επιβίωση τους. (Η ολυμπιακή σκοπευτική τοξοβολία είναι κάτι τελείως διαφορετική.)



     Η Παραδοσιακή Τοξοβολία αποτελείται από δύο σκέλη: τη «Στατική» τοξοβολία και την «Έφιππη» Τοξοβολία. Είναι μία Πολεμική Τέχνη και όχι ένα απλό Άθλημα. Είναι μια πολύ απαιτητική τέχνη υψηλών προδιαγραφών και ικανοτήτων, συνεπώς, η εκπαίδευσή της προϋποθέτει την αυτοπειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση. Είναι ένα άθλημα το οποίο άγει στην αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση.



     Η ονομασία «ενστικτώδης» τοξοβολία, δεν είναι καθόλου τυχαία και αντανακλά επακριβώς το περιεχόμενο αλλά και το αντικείμενο της. Τα παραδοσιακά τόξα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή τοξοβολία είναι συνήθως ακριβή αντίγραφα παλαιών τόξων βασισμένα σε ιστορικές μελέτες και αρχαιολογικά ευρήματα. Ο τρόπος κατασκευής τους και τα υλικά μπορούν να διαφέρουν για να ικανοποιήσουν τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ανάγκες του σύγχρονου τοξότη.​


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.