Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΦΥΓΗ ΒΙΟΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΨΙΜΑΤΩΝ


     Αισίως, φθάσαμε στον 21ο αιώνα για να διαπιστώσουμε το πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσεις κάτω από έναν διαρκώς σκιαζόμενο ουρανό...


      ....Το πόσο δύσκολο είναι να περπατάς επάνω σε άβατα μονοπάτια και πεζοδρόμια!.


     Έτσι, από το τρίτο, κιόλας, μάθημά μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" διδαχθήκαμε από τον Νίκο Καπλατζή ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο αυτοάμυνας, πολύ χρήσιμο για ...δύσκολες περιστάσεις!


     Το μάθημα που διδαχθήκαμε σήμερα είναι η αποφυγή βιοκινητικών κοψιμάτων.


     Με λίγα λόγια, το πως να μη βρεθείς θύμα ενός επιτιθέμενου ριγμένος στο έδαφος!


     Διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών του, ο Δάσκαλος Νίκος Καπλατζής και σήμερα κατάφερε να μας κάνει να ξεχάσουμε το χρόνο και να νομίζουμε στο τέλος και αυτού του μαθήματος ότι μόλις αρχίσαμε.


     Παραστατικότατος στο μάθημά του και απολύτως κατανοήτός, ο Νίκος Καπλατζής καταφέρνει να "περνά" στους μαθητές του αμέσως τη "πληροφορία" έτσι ώστε σε κάθε μάθημα να μπορούν όλοι να εμπεδώσουν τα απλά ή και σύνθετα "tips" που συνθέτουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα O. M. A. C. S. που ο ίδιος έχει συνθέσει.


     Και αυτή η σαφής και άμεσα εφαρμόσιμη διδασκαλία είναι απολύτως προσλήψιμη ακόμη και από παιδιά, όπως αυτά της Ομάδος μας, αλλά και από γυναίκες, οι οποίες δε δείχνουν να υστερούν σε τίποτε ακόμη και από γυμνασμένους άνδρες.


     Και όπου χρειάζεται είδική αναλυτική παρέμβαση, ο Νίκος Καπλατζής δε διστάζει να συγκαλέσει και ...σχολική τάξη ώστε να κάνει τους μαθητές του να τον προσέξουν, να καταλάβουν και, τελικώς, να ωφεληθούν.


     Στο σημερινό μάθημα περί αποφυγής βιοκινητικών κοψιμάτων, αρκετά θέματα υπήρξαν προς προβληματισμό και συζήτηση μεταξύ των μαθητών.


     Και σε όλα αυτά τα θέματα και ...ερωτηματικά, ο Δάσκαλος Νίκος Καπλατζής δε κουράστηκε να απαντά και να υποδεικνύει μετατρέποντας το ομαδικό μάθημα σε απολύτως εξατομικευμένο συχνά και όπου αυτό κρίνονταν απαραίτητο.


     Διακεκριμένος ακροατής-μασκώτ της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος μας το τετράποδο ...καλλιτέχνημα του Θοδωρή μας το οποίον, με υποδειγματική συμπεριφορά παρηκολούθησε την ...παράδοση!


     Βεβαίως, ο αγαλματένιος τετράποδος δε μπορούσε παρά να υποστεί τους ερωτικούς περισπασμούς του Μηνά ο οποίος έδωσε σοβαρά δείγματα απιστίας προς την αγαπημένη του Μέλια, την beegleίτσα της Φλώρας, αλλά σε ανάλογες περιπτώσεις η ..."πολυγαμικότητα" είναι συγχωρητέα ακόμη και σε μη ...μουσουλμάνους!


     Από τα ωραιότερα μαθήματα αυτοάμυνας το σημερινόκαι στο ωραίο μας "μπαλκόνι" η ώρα πέρασε τόσο γρήγορα που το δειλινό που έπεφτε έμοιαζε περισσότερο με ...ξημέρωμα της επόμενη μέρας.


     Και η αναχώρηση, όπως και κάθε αναχώρηση από τους τόπους των εκπαιδευτικών ημερίδων μας, βρήκε τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ακόμη πιο έτοιμους να αντιμετωπίσουν δυνατά και χαμογελαστά την "επόμενη μέρα"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.