Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΩΠΙ, ΧΑΛΚΙΔΑ...


     ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΩΠΙΧΑΛΚΙΔΑ, πανταχού παρόντες και δρώντες οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και αυτή τη βδομάδα! Και τι να πρωτογράψεις για μια τόσο γεμάτη εβδομάδα με, σχεδόν, καθημερινή προπονητική δραστηριότητα...


     Στη Κέρκυρα οι Κορφιάτες Αδελφοί μας συνεχίζουν ένα εντατικό προπονητικό πρόγραμμα στη γνωστή ήσυχη αυλή τους με τα περιποιημένα φυτά της.


     Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ακάδημου (που πάντοτε βρίσκει χρόνο παρά τον φόρτο των υπηρεσιακών καθηκόντων του για να υποστηρίζει την πρόοδο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ") παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και τη προέκταση της μέχρι τώρα στατικής ευστοχίας των εκεί Μελών και στο επίπεδο της κινητικότητος.


     Σε "πολύ καλό δρόμο" οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" και θα χαρούμε σύντομα να τους απολαύσουμε σε κάποιους διεθνείς αγώνες για τους οποίους ήδη δείχνουν έτοιμοι!


     Πολύ συγκινητική βραδυά όπως μας ενημερώνει ο Ακάδημος με μία ευγενική προσφορά μιας αναμνηστικής πλακέτας λίγο πριν την υπηρεσιακή επιστροφή του στην Αθήνα, από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ".


     Σε ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο οι Συνασκούμενοι Κορφιάτες ευχαρίστησαν με την λεπτότητα του τόπου τους τον Ακάδημο για τις κοινές Προπονήσεις που με τόσην επιμέλεια ο Ακάδημος διοργάνωσε! Στιγμές που υπογραμμίζουν την ευγένεια των συναισθημάτων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπου κι αν αυτοί δρουν!


     Η τακτική εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση των Αθηνών, με την παρουσία ως Αρχηγού Βολής του Εφιπποτοξότη Μάριου ο οποίος ξέκλεψε λίγο χρόνο από τη παραμεθόριο στρατιωτική του θητεία για να διευθύνει τη σημερινή μας προσπάθεια άφησε, πραγματικά, μία εξαιρετική αίσθηση σε όλους μας.


     Όπως πάντα ευγενέστατος ο Μάριος χαιρέτησε τους Συνασκουμένους έχοντας μαζύ του τις σημειώσεις του για τη σημερινή αρχηγία Βολής.


     Και δε χρειάζεται καν να ειπωθεί ότι ο Μάριος ό,τι αποφασίζει το εκτελεί κατά γράμμα, με σαφείς οδηγίες και, κυρίως, όραμα, με αποτέλεσμα η σημερινή Προπόνηση να καταλήξει μία από τις πιο λαμπρές αλλά και δύσκολες προπονητικές εμπειρίες μας, λόγω της ταυτόχρονης μυήσεως και αρκετών αρχαρίων Μελών.


     Αρχικώς, το καθιερωμένο Μάθημα Σπαθασκίας με τον Σπυρίδωνα Νικόλη (Πρωτεσίλαο) ο οποίος γίνεται ολοένα κι πιο κατανοητός αλλά και αποτελεσματικός ως Εκπαιδευτής του συγκεκριμένου αντικειμένου. 


     Οι μαθητές του Πρωτεσίλαου, πλέον, "αντιγράφουν" επακριβώς τις κινήσεις του Εκπαιδευτή τους και από τα τελευταί αμαθήματα παρατηρείται μια ομαδική αρμονία ομαδικής κινήσεως που χαρακτηρίζει αυτή τη σχεδόν δίωρη μυσταγωγία.


     Στο πεδίο της σπαθασκητικής εκπαιδεύσεως η αυτοσυγκέντρωση των Συνασκουμένων είναι δεδομένη και το εσωτερικό όφελος εγγυημένο...


     Κι αυτά τα μαθήματα Σπαθασκίας είναι πραγματικά ανεκτίμητα για όσους ιππεύουν ή πρόκειται να ιππεύσουν διότι η έφιππη χρήση Σπάθης αποτελεί ακόμη ένα έμμεσο "εφαλτήριο" για τη βελτιωση του "καθίσματος" του Ιππέως και την ενίσχυση του ιππευτικού σθένους!


     Η τακτική εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας με Αρχηγό Βολής τον Εφιπποτοξότη Μάριο ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους.


     Αρμονική αλλά και δυναμικότατη, αυτή η προπόνηση απέδειξε ότι ο Μάριος εμφορείται πραγματικά από το βαθύτερο "πνεύμα"  της προπονητικής μας φιλοσοφίας κι αυτό από μία και μόνον λεπτομέρεια.


     Ακολουθώντας κατά γράμμα τα ..."προαπαιτούμενα" μιας τελείας Προπονήσεως ο Μάριος προχώρησε σε ακόμη πιο ρηξικέλευθες ασκήσειςτις οποίες, την ίδια στιγμή, οργάνωνε στη ...Κέρκυρα ο Ακάδημος (έστω και με αριθμητική διαφορά Συνασκουμένων) χωρίς καμία μεταξύ τους προσυνεννόηση.


     Και όπως είδαμε προηγουμένως και στην αναφορά μας περί της Προπονήσεως στη Κέρκυρα, έτσι και στην Αθήνα τα αποτελέσματα στη τεχνική των Συνασκουμένων ήσαν ορατά...


     Ώσπου ο Μάριος απέδειξε ότι πράγματι μετέχει του ...Κασσαϊκού προπονητικού "πνεύματος" εκτελώντας την άσκηση "διασπορά και επανασύνταξη" η οποία κατατείνει στη βελτίωση της πνευματικής ανασυντάξεως του Πολεμιστή.


     Μετά την ολοκλήρωση της τοξεύσεως εν παρατάξει, οι παρατεταγμένοι έλυναν τους ζυγούς και διεσπείροντο σε απόσταση, όπου ο κάθε ένας επέλεγε να διασπαρεί.


     Με το επόμενο σφύριγμα, οι διασπαρέντες επέστρεφαν τάχιστα στις πρότερες θέσεις τους ακριβώς και επανελάμβαναν τον κύκλο της ασκήσεως.


     To φινάλε αυτής της προπονητικής ημερίδος περιείχε και ...εκρηκτικότητα! όχι σαν εκείνη που σκηνοθετούν στις Η.Π.Α. όποτε επιθυμούν να ελέγξουν τους ηλιθίους πολίτες του αμερικανικού ..."παραδείσου"...


     Η καθοδική επέλαση στη σκάλα με ταυτόχρονη, εν κινήσει, τόξευση, έβγαλε εκτονωτικές "εκκρεμότητες" στην επιφάνεια...


     Κάποιες άγριες ...Σκύθισσες ουδόλως υστέρησαν σ'  αυτό το finale furioso.


     Ενώ οι ...μαύρες θύελλες χρονομετρήθηκαν από τα ειδικά "χρονόμετρα" της προσοχής όλων μας με τερματισμό της ...βελόνας!


     Σημειωτέον ότι εντυπωσιακές βολές στην άσκηση αυτή παρατηρήθηκαν και από τους πρωτοείσακτους νέους μαθητές μας οι οποίοι, σήμερα για πρώτη φορά, τίμησαν την Ομάδα μας με τη παρουσία τους.


     Ο Θοδωρής μας υπήρξε ο "ανάδοχος" των σημερινών πρωτοεισάκτων μας και, πράγματι, η μεταδοτικότητά του ήταν εμφανέστατη στους μυηθέντες μαθητές του.


     Με την γνωστή υπευθυνότητα και προσοχή που τον διακρίνει, ο Θοδωρής μας κατάφερε σε πολύ σύντομο χρόνο να στείλει στη Γραμμή Βολής τέσσερις νέους Συνασκουμένους!


     Όλα τα οργάνωσε και τα ρύθμισε ο Μάριος ώστε να απολαύσουμε μία υπέροχη Προπόνηση και υπέροχους, μεμηυμένους, νέους Συμπολεμιστές στη πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου με τόση θετικήν ενέργεια...


     Και, βεβαίως,ο στόχος...-σκατζόχοιρος είναι πάντα ένα τεκμήριο parlante για την επιτυχία της όλης προσπαθείας.


     Στο Κορωπί, στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η Άρια προετοιμάσθηκε από τον Αρχηγό της Ομάδος μας Εφιπποτοξότη Κωνσταντίνο Δαμιανάκη, τον Εφιπποτοξότη Μάριο Ευθυμιάδη και τον Ιδρυτή της Ομάδος για να αρχίσει από αυτή την εβδομάδα εντατικά τα μαθήματα Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας των μαθητών της Σχολής μας.


     Η γλυκύτατη Άρια πέρασε με άριστα τις δύσκολες δοκιμασίες της αποδοχής του Τόξου, των βελών αλλά και της ολοκληρωμένης Έφιππης Τοξοβολίας.


     Ο Αρχηγός της Ομάδος Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, παρά το ότι είχε περίπου μισό χρόνο να ιππεύσει λόγω της στρατιωτικής θητείας του στη παραμεθόριο, (όπως άλλωστε και ο Εφιπποτοξότης Μάριος Ευθυμιάδης ο οποίος τα κατάφερε εξίσου άριστα!) κατάφερε να βρει ελάχιστο χρόνο και αυτή τη Κυριακή να ξαναιππεύσει και να ξανατοξεύσει, αποδεικνύοντας ότι γι αυτόν η Έφιππη Τοξοβολία είναι κάτι σαν το ...ποδήλατο, που δε το ξεχνάς ποτέ.


     Μια "κυρία" η Άρια, αν και έκανε τα, ελάχιστα,  χαριτωμένα "παιδικά" της παιγνίδια, απέδειξε ότι παραμένει ένα αξιόπιστο πλάσμα για τη διδασκαλία των εφίππων πολεμικών τεχνών μας στους αγαπημένους μαθητές μας.


     Με προσοχή και υπευθυνότητα, κανόνες πάγιοι της Σχολής μας, σύντομα θα εξαγγείλουμε την έναρξη των μαθημάτων μας με την Άρια και πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας θα έχουν πολλά να απολαύσουν και να διδαχθούν από έναν τέτοιον Ίππο.  


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης κι ενώ η Άρια κάλπαζε δυναμικά, στο άκουσμα του "αφιππεύσετε!" εκσφενδονίστηκε από τη ράχη του Ίππου του και συνέχισε "καλπάζοντας" δίπλα στον Ίππο, σε ένα θριαμβευτικό finale για το οποίο εισέπραξε θερμά συγχαρητήρια από πολλούς θεατές εκτός Ιππευτηρίου που τον παρακολουθούσαν όλη την ώρα του μαθήματός του. Το ίδιο κι ο Εφιπποτοξότης Μάριος Ευθυμιάδης!


     Συγκινητική λεπτομέρεια-δείγμα ποιότητος χαρακτήρος του νεαρού Αρχηγού μας η εκμυστήρευσή του στον Ιδρυτή της Ομάδος της αγωνίας του μήπως η ανάθεση της αρχηγίας ήταν προϊόν προσωπικής ...ευνοίας και όχι της πραγματικής του Αξίας! Του εξηγήθηκε ότι μία Ομάδα όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δε θα μπορούσε να βασίζει τη διεθνή φήμη της σε "εύνοιες" και ότι οι επιτυχέστατες εξετάσεις του για την Διαπίστευσή του ήταν το τεκμήριο των πραγματικών ικανοτήτων του! Πράγματι, είμαστε περήφανοι για τέτοιους Εφιπποτοξότες με παρόμοιο Ήθος, όσο και συμπολεμιστές με τέτοιες ικανότητες!


     Στη Χαλκίδα, στο Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" έλαβε χώρα ένα παράδοξο "πάντρεμα" Wing Chun και Παραδοσιακής Τοξοβολίας με κοινή πρωτοβουλία του εκεί επικεφαλής μας Εφιπποτοξότη Γεωργίου Σταυριανόπουλου (Ιφικράτους) και ενός εξαιρετικού Δασκάλου αυτής της σπουδαίας ανατολικής τέχνης, του Νικολάου Βελισσαράκου ο οποίος διατηρεί Σχολή στη περιοχή Κανήθου. Λόγω, όμως, της σπουδαιότητος αυτής της εκδηλώσεως θα υπάρξει, ξεχωριστή, αναλυτική ανάρτηση.


     Μόλις, όμως, διαπιστώνουμε ότι εκτός από το παραπάνω "παράδοξο" (που απεδείχθη κάθε άλλο παρά "παράδοξο") παρατηρείται και το ...διαδικτυακό παράδοξο, διαβάζοντας στις στατιστικές της επισκεψιμότητος του παρόντος Ιστολογίου μας ότι αυτή τη στιγμή η ...Ουκρανία προηγείται της Ελλάδος κάνοντάς μας να απορούμε αν η φωτογένεια του ...Μηνά μας διέφυγε των εθνικών μας συνόρων ...πλήττοντας και την Ουκρανία! 


     Η περίπτωση ...ερευνάται, διότι μπορεί η ένοχος να είναι και η φωτογενέστατη (και λίαν αγενέστατη ως παρα-χαϊδεμένη, τετράποδη) ...Μέλια! Ποιος ξέρει...;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.