Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...


     Υπό την Αρχηγία του Αρπάλυκου και την πλήρη ικανοποίηση του Ιδρυτού της Ομάδος, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ...πλέουν πρόσω ολοταχώς! Στοχεύουμε, πια, στην ανάδειξη μαχητών Εφιπποτοξοτών που θα τιμήσουν την Ελληνική Έφιππη Τοξοβολία διεθνώς.


     Πειθαρχημένοι, ιεραρχημένοι, αφοσιωμένοι στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενο, με καθημερινή, σκληρή και πολύωρη εργασία και μηδέποτε αφιστάμενοι της επιγνώσεως ότι στην Ιππική και την Τοξοβολία όλοι παραμένουμε εσαεί αρχάριοι, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αναδεικνύουμε καθημερινώς άξια στελέχη τα οποία, πλέον, διεκπεραιώνουν επαρκέστατα τόσο τις εκπαιδευτικές όσο και τις λοιπές λειτουργικές ανάγκες της Ομάδος μας.


     Τίποτε το ωραιότερο από το να παρακολουθείς στο μέσον του νεοελλαδικού χάους μιαν ακαταπόνητη και αρμονική "κυψέλη" να παράγει το "νέκταρ" μιας αρχέγονης και απαιτητικής Πολεμικής Τέχνης μέσα σε ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο αγαστής και χαρούμενης διανθρώπινης συνεργασίας.


     Ο Αρχηγός, οι βοηθοί του Χαρά, Ιφικράτης, Εριθέλγη και όλοι οι υπόλοιποι, καθημερινώς πλέον εργάζονται στο Ιππευτήριο με πλέον των είκοσι Ίππων σε διάφορες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις από τις 10 το πρωί μέχρι και μετά την δύση του ηλίου ευγνωμονώντας την τύχη που τους έδωσε αυτή την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με τον Ίππο και το Τόξο, ενώ ο Ιδρυτής της Ομάδος τους παρακολουθεί "πίσω από την κουρτίνα", διαπιστώνοντας, ευτυχής, ότι αυτό ακριβώς οραματίστηκε εξ αρχής για την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Πλέον, ο Αρπάλυκος και η Χαρά λειτουργούν από μόνοι τους (αφού ο Ιφικράτης μας στρατεύθηκε προς υπηρέτηση της θητείας του για την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας η Ομάδα του στέλνει ολόθερμες ευχές) χωρίς καμία επίβλεψη, καθημερινώς σχεδόν, στο Ιππευτήριο, ο πρώτος προετοιμάζοντας τους Ίππους και η δεύτερη εκπαιδεύοντας, υπό επίβλεψη, αρχαρίους Εφιπποτοξότες.


     Χθές και σήμερα, υπό συνθήκες εξαιρετικού ψύχους οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εργάσθηκαν με το γνώριμο κέφι τους εκπαιδεύοντας Ίππους και μαθητές, μεταξύ των οποίων και δύο πρωτοείσακτοι στην Ιππική.


     Ο Αρπάλυκος εκπαιδεύει και ιππεύει περί τους ...δέκα Ίππους ημερησίως και αργά το απόγευμα, όταν νυχτώνει, δεν εννοεί να εγκαταλείψει τους τετράποδους φίλους του ...σκεπτόμενος ότι η ημέρα θα έπρεπε να είχε περισσότερες ώρες!


     Η Χαρά, με γνώση αλλά και υπευθυνότητα εκπαιδεύει τους μαθητές της υπομένοντας το κρύο και τη λάσπη του Ιππευτηρίου ώστε ολοένα και περισσότερα Μέλη μας να εξελιχθούν σε αρίστους Ιππείς με απόλυτην ασφάλεια.


     Είθε αυτή η χαρούμενη εργατικότητα και άριστη σχέση μεταξύ Ελλήνων να αποτελούσε τον ευρύτερο "κανόνα" της κοινωνίας μας η οποία, δυστυχώς, μαστίζεται από κατήφεια και τελμάτωση... Είθε!


1 σχόλιο:

  1. Είθαι.. Γένοιτο.. Έγινε.
    Ευχαριστώ σεμνέ Δάσκαλε, Αριστοτέλη.
    Διότι μπορείς και δημιουργείς νέους Διδασκάλους.
    Έρρωςσθαί,δια αγώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.