Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: TEXNH KAI TΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




     H Θράκη «ενσαρκώνει» μιαν, ακόμη, γεωγραφική αδικία κατά της Ελλάδος με τoν μεθοδευμένo διαμελισμό της υπέρ ξένων εθνοτήτων και κατά του Ελληνισμού! Η άδικη τριχοτόμησή της και η αφαίρεση με την συνθήκη του Νεϊγύ (27-11-1919) και, κατόπιν, με την συνθήκη της Λωζάνης (30-1-1923) των 8/9 του θρακικού εδάφους από την Ελλάδα και η παραχώρησή του στους Βουλγάρους (35.900 τ.χ., ήτοι 4/9 περίπου) και στους Τούρκους (34.615 τ.χ., ήτοι 4/9 περίπου) ουδόλως ανήρεσε την ελληνικότητά της!

     Ο Ηρόδοτος έγραψε για το θρακικό έθνος: «Θρηίσκων δε έθνος μέγιστον εστί μετά γε Ινδούς πάντων ανθρώπων» ( Οι Θράκες είναι ο μεγαλύτερος λαός της γης μετά τους Ινδούς, Ηροδ. V, 3, 1Ιστ. Ε’ 3), ο Παυσανίας : «Θρακών, δε πάντων ουδένες πλείους εισί των ανθρώπων, ότι μη Κελτοί» (Οι Θράκες είναι οι ευαριθμότεροι με μόνους υπερτερούντες τους Κέλτες, Παυσ. Α, 9, 5), ο Διόνυσος Περιηγητής : «Θρηίκες απείρονα γαίαν έχοντες» (Οι Θράκες έχουν απέραντη έκταση γης, Διον. Περ. σ. 323 κεξ’). Έτσι οι αρχαίοι συγγραφείς προσδιορίζουν το αριθμητικό μεγαλείο των Θρακών και της Θράκης. Αλλά ποιοι ήσαν αυτοί οι Θράκες;

     H «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» του Κωνσταντίνου Γ. Κουρτίδου (εν Αθήναις 1932), στις 363 σελίδες της,  αποδεικνύει την ελληνικότητα της γης του Ορφέως  περί της οποίας ουδεμία αμφισβήτηση συγχωρείται! Κι όμως, σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν Έλληνες, διϊσχυριζόμενοι μάλιστα και πατριωτική αφόρμιση, οι οποίοι παραβλέπουν έμμεσα ή και άμεσα την ελληνικότητα της Θράκης αμφισβητούντες ότι οι Έλληνες κατείχαν και ασκούσαν την πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας!

     Πλείστοι όσοι συγγραφείς κάνουν λόγο περί της ασκήσεως Έφιππης Τοξοβολίας από τους αρχαίους Θράκες. Εμείς για λόγους προσδιοριστικούς θα επικαλεσθούμε έναν πολύ σύγχρονο, ειδικό, συγγραφέα τον Christopher Webber o οποίος στο έργο του «THE THRACIANS 700BC-AD46» (εκδ. “OSPREY” 2001) αναφέρεται στην περίπτωση (σελ. 35).

     Αν η Θράκη παραμένει το βόρειο ορόσημο του Ελληνισμού, η Κρήτη παραμένει το νότιο, επίσης, ορόσημό του! Μια γεωγραφική περιοχή αδιαμφισβήτητης ελληνικότητος την οποία, διαχρονικώς, κάποιοι προσπαθούν, επίσης, να αλλοτριώσουν.

     Όπως η ελληνικότατη γη του Ορφέως (Θράκη), έτσι και η ελληνικότατη  γη του Κρηταγενούς Διός (Κρήτη), ετέθησαν στο στόχαστρο φαλκιδευτών της Ιστορίας με την αμφισβήτηση της ελληνικότητός τους, παγίδα στην οποία έπεσαν και πέφτουν καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι προχειρολόγοι «ερμηνείς» εξ ημεδαπής και αλλοδαπής.

     Και στην κρητική γη, ανά τους αιώνες, η Έφιππη Τοξοβολία ήταν γνωστή και ενασκούμενη από τους Κρήτες.

     Ο επαίων συγγραφεύς Μιχαήλ Ε. Σκουλήκας στο έργο του «ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΟΞΟΤΕΣ» (Αθήναι, 2000) όχι μόνον τεκμαίρει την ελληνικότητα της Κρήτης και των Κρητών αλλά και μνημονεύει ρητώς την σχέση τους με την Έφιππη Τοξοβολία.

     Σε δύο, λοιπόν, περιπτώσεις, απ'  άκρου εις άκρον του κυρίως ελλαδικού χώρου, η Έφιππη Τοξοβολία τεκμαίρεται ιστορικώς ως πολεμική τέχνη και των Ελλήνων. Αλλά δεν είναι μόνον αυτές… Μία τρίτη περίπτωση μαρτυρά ότι η Έφιππη Τοξοβολία ησκείτο από τους Έλληνες μέχρι και την εποχή της Αναγεννήσεως στις τάξεις των «Ελλήνων Στρατιωτών». Την τεκμηρίωση αυτής της τρίτης περιπτώσεως την ολοκλήρωσε ο Ιδρυτής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» προ πολλών χρόνων (2005) και την δημοσίευσε το 2008 στην περί «Στρατιωτών» σχετική σελίδα του κεντρικού Ιστολογίου της Ομάδος μας.

     Έτσι, σε τρεις ιστορικές περιπτώσεις η Έφιππη Τοξοβολία αναδεικνύεται ως πολεμική τέχνη και των Ελλήνων οι οποίοι, ασφαλώς, δεν την εφηύραν όπως δεν εφηύραν και την …πυρίτιδα όμως την άσκησαν με ιδιαίτερη ικανότητα που θα την ζήλευαν πολλοί ξένοι εφιπποτοξοτικοί λαοί, όπως ακριβώς θα ζήλευαν και οι Κινέζοι το …πυροβόλο του Έλληνος Στρατάρχου Παναγιώτη Δαγκλή ο οποίος μπορεί να μην ανεκάλυψε την ...πυρίτιδα αλλά κατάφερε να βελτιώσει στο έπακρο ένα ορεινό πυροβόλο (75 mm Schneider-Danglis 06/09) όπως ανεγνώρισαν οι τότε κορυφαίοι δυτικοί ειδικοί!

     Χωρίς να αναφερθούμε καν στην περίπτωση των Κενταύρων και τον συμβολισμό της που κινείται μακράν του μύθου στο όριο της εφιπποτοξοτικής ιστορικότητος, αρκεί μία ελάχιστη γνώση Ιστορίας και …κοινή λογική ώστε να καταλάβουμε ότι οι Έλληνες τα καταφέραμε εξίσου καλά και στην Έφιππη Τοξοβολία από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ, σήμερα, διαθέτουμε μία από τις παγκοσμίως πολυπληθέστερες και καλύτερα οργανωμένες Ομάδες Έφιππης Τοξοβολίας, τους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» την οποία ανεγνώρισαν με ειδικό βραβείο τόσο οι Κορεάτες (2010) όσο και οι Κινέζοι (2012), ακριβώς όπως κάποτε ανεγνωρίσθη και το πυροβόλο του Στρατάρχου Παναγιώτου Δαγκλή!



ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.