Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

三島 由紀夫  ή  平岡 公威



      88! για όσους εννοούν, χρόνια, έκλεισαν στις 15 Ιανουαρίου 2013 από την γέννηση του μεγαλύτερου Ιάπωνος οραματιστή, φιλοσόφου και λογοτέχνη, τρεις φορές βραβευθέντος με Νobel λογοτεχνίας! 88! χρόνια με τη Μνήμη του να φωτίζει τους λογισμούς όσων οραματιζόμαστε ακόμη έναν Πολιτισμό στη θέση της ευτελούς καθημερινότητος που οι διεθνείς τοκογλύφοι επιχειρούν να μας επιβάλλουν.


     Το όνομά του ας παραμείνει χαραγμένο με τα ιδεογράμματα της μητρικής του γλώσσας, στην αυθεντικότητα της ζωής του την οποία, τελικώς, προσέφερε στην Ανθρωπότητα! Η βιογραφία του τεράστια και ήδη ανηρτημένη στη Βιβλιοθήκη των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» για όσους επιθυμούν να τη μελετήσουν…


     Ο ίδιος τήρησε τον «δρόμο» του Πολεμιστή, τις προγονικές Αξίες του 武士道 και στις 25 Νοεμβρίου 1970 «ανεχώρησε» με αυτές έχοντάς τις τιμήσει μέχρι και την τελευταία αναπνοή του ολοκληρώνοντας το χρέος του με ένα τελετουργικό 切腹. Οι (γνωστοί) «άλλοι», αυτοί οι ανύπαρκτοι μαζάνθρωποι που νομίζουν ότι κυριαρχούν με τη σκιά τους στην Ιστορία, φρόντισαν να τον εντάξουν στον …Φασισμό αφού, κατά την αντίληψή (;) τους, ό,τι ακατανόητο είναι …καταδικαστέο (Φασισμός) ή αντικείμενο λατρείας (χριστιανισμός)!


     Εκείνος, άφησε πίσω του τους Συντρόφους του να συνεχίζουν να σκέπτονται και να γυμνάζουν την ψυχή τους μεταλαμπαδεύοντας το πνευματικό «οξυγόνο» μέσα στο χρόνο.


     Στη σημερινή «κακομοίρα» γραικία κανείς δε θυμήθηκε την επέτειο της γεννήσεώς του μέσα στο χαλασμό μιας εξόδιας επετείου της χώρας… όλοι έχουν το νου τους στα ταπεινά και ποταπά, στο πώς να απαλλαγούν από τους τοκογλύφους τους στους οποίους τους παρέδωσε η ίδια η βλακεία τους.


     Ούτε οι Φασίστες, ούτε άλλοι θυμήθηκαν αυτό το 88! που θυμούνται σε πλείστες όσες άλλες, ανόητες, περιστάσεις… Ο μόνος που θυμήθηκε αυτό το 88! ήταν ένας …αντιφασίστας αριστερός, ένας Άνθρωπος ο οποίος αποστρέφεται τον Φασισμό και οραματίζεται τον δικό του πνευματικό Κόσμο: o Bλάσης Ρασσιάς ο οποίος, το περασμένο Σάββατο, μαζύ με δύο εξαιρετικούς Συνεργάτες του τίμησαν κατά τον καλύτερο τρόπο την ιερή Μνήμη του απελθόντος Πολεμιστή!


     Στην αίθουσα του Υ.Σ.Ε.Ε., στο κέντρο μιας Αθήνας-φαντάσματος του εαυτού της, κάποιοι Έλληνες τίμησαν τον κορυφαίο Ιάπωνα, το έργο και την ζωή του…


     Το ακροατήριο λιγοστό, μία κυρία μάλιστα επέμεινε στο ότι ο γενναίος Πολεμιστής και τρεις φορές νομπελίστας λογοτεχνίας ήταν …επιλήψιμος διότι φωτογραφήθηκε με ...δυτικά ενδύματα αντί με κιμονό!... «Ου γαρ οίδασι» οι σύγχρονοι δια βίου αυτόχειρες οι οποίοι γεννήθηκαν νεκροί και ζουν …πεθαμένοι!


     Όμως, αυτό το πολιτικό μνημόσυνο στην αίθουσα του Υ.Σ.Ε.Ε. ήταν ό,τι πιο ποιοτικό για Εκείνον που θα αναρωτιέται από τα ύψη της περιδιαβάσεώς του αν, πράγματι, αυτό που βλέπει εδώ κάτω είναι εκείνη η Ελλάδα που γνώριζε… Και για μας η καλύτερη επαναπροσέγγιση του λίκνου που μας τροφοδοτεί με διδάγματα Αξιών αλλά και διδασκαλία στο εφιπποτοξοτικό μας Αντικείμενο.


     Βλάση Ρασσιά, σε ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.