Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ


     Ο Ίππος, δεν είναι ένα αφύσικο πλάσμα "κλειστού χώρου" που μπορεί να επιβιώνει ανάμεσα σε τοίχους και περιφράξεις όπως νομίζει ο "εντοιχισμένος" άνθρωπος, αλλά ένα φυσικό δημιούργημα με μία "μνήμη" εξ απωτάτης καταβολής του που όχι μόνον του υπαγορεύει την υπαίθρια διαβίωση αλλά και το καθιστά μέρος της ίδιας της ελεύθερης και απερίφρακτης Φύσεως. Δυστυχώς, η επικρατήσασα φοβική "αντίληψη" ζωής, έχει καταντήσει τον Ίππο ...οικόσιτο και περιοριζόμενο εξ αιτίας των νοσηρών φοβιών από τις οποίες διακατέχονται οι σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες που "αντανακλούν" την δυσαρμονία τους με την Φύση ακόμη και στην συμπεριφορά τους έναντι των φυσικών πλασμάτων που διαχειρίζονται.


     Η, φυσιοκεντρική, Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία ακολουθεί το παγκόσμιο ρεύμα Φυσικής Ιππικής που, πλέον, αναδεικνύεται σε κυρίαρχο στον χώρο της Ιππικής με Δασκάλους παγκοσμίου κύρους, παραμένει προσηλωμένη στην θεώρηση του  φ υ σ ι κ ο ύ  ε δ ά φ ο υ ς  ως "λίκνου" της Ιππασίας, παρά το ότι, υπό προϋποθέσεις που αφορούν στην πλέον τελέσφορην εκπαίδευση, δεν αποφεύγει και την άσκηση σε ανθρωποκατασκεύαστα και περιφραγμένα Manèges, όπως μέχρι σήμερα.


     Ανακατευθύνοντας, επί το φυσικότερο, την εκπαιδευτική μας δραστηριότητα και με την βοήθεια των Συνασκουμένων μας Αγλαίας, Ρίας, Ηρούς, Φοίβης κ.ά. που τα ανεκάλυψαν, από την επόμενη εβδομάδα θα απολαύσουμε ένα νέο, φυσικό και δενδροφυτευμένο, τερέν μαζύ με ένα σύνηθες περιφραγμένο Ιππευτήριο αλλά και με την δυνατότητα εξωτερικής περιιππεύσεως (βόλτα) σε παρακείμενο ορεινό έδαφος, κάτι που θα μας αναπτύξει περισσότερον ως Ιππείς και Εφιπποτοξότες!


     Στον νέον αυτό χώρο μας, θα έχουμε την χαρά να ιππεύσουμε ιδανικότερους Ίππους και "ιδανικότερους" τόσο από πλευράς συμπεριφοράς όσο και από πλευράς ύψους (εδώ είναι χαμηλότερα ζώα) που έχουν το πλεονέκτημα να ιππεύονται, ήδη, χωρίς μαστίγιο, μακράν της εξοντωτικής υπερπηδήσεως εμποδίων και με κανόνες Φυσικής Ιππικής.


     Έρρωσθε, λοιπόν και ιππεύετε, με την επιπρόσθετην ευχή για καλήν αρχή!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.