Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΣΧΟΛΗ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" MΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ 47 ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ

ΣΧΟΛΗ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


 MΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 

ΓΙΑ 47 ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ



     Αν και ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης μας έχει συνηθίσει σε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις υπερβαίνοντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια, αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της μυήσεως στην Τοξοβολία και στην Ιππασία μιας πολυάριθμης ομάδος 47 μικρών μαθητών και 6 συνοδών δασκάλων, οργανώνοντας το δύσκολο αυτό εγχείρημα υπό συνθήκες υψίστης ασφαλείας και λειτουργικότητος, με απόλυτην επιτυχία, πάντοτε, στους φιλόξενους "Σταύλους" του Πάνου Μανιάτη, στη Βαλύρα Μεσσηνίας. 

     Έτσι, με την υποστήριξη του "Οικοδεσπότη" Πάνου και της "Οικοδέσποινας" Ιωάννας, μέσα στις ιδανικές εγκαταστάσεις των "Σταύλων Μανιάτη", η Σχολή των "Eλλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" με την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει κατάφερε να "φωτίσει" το ατομικό μονοπάτι των μικρών μαθητών με το "φως" της αυτοπειθαρχίας, της ισορροπίας και της αναπτύξεως του ενστίκτου, κάτι που αναδεικνύεται στο καλύτερο "μάθημα ζωής" για ένα παιδί, με οφειλόμενα εύσημα στους δασκάλους τους που επωμίσθηκαν θαρραλέα μια τέτοιαν ευθύνη, κάτι, ασφαλώς, επαινετέο!    



Παρά το ότι ολόκληρη η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" βρίσκεται σε γενική κινητοποίηση για το επικείμενο "γύρισμα" ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής με θέμα την εκπαίδευση των Σταυροφόρων, κάτι που προγραμματίσθηκε να υλοποιηθεί στην έδρα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", στους "Σταύλους Μανιάτη" , εν τούτοις, ο ακούραστος τοπικός Αρχηγός και Εκπαιδευτής κατάφερε να φέρει σε επιτυχές πέρας μια τόσο δύσκολη ημερίδα κατά την οποία, 47 μαθητές δημοτικού με τους 6 δασκάλους τους, ήρθαν σε πρώτη επαφή με την Τοξοβολία και την Ιππασία, έργο διόλου εύκολο ακόμη και υπό τις ιδανικότερες συνθήκες.

     Επιστρατεύοντας ως βοηθούς του τις δύο μικρές αλλά άριστα εκπαιδευμένες θυγατέρες του, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", κατάφερε να μυήσει επιτυχέστατα στην Τοξοβολία και στην Ιππασία το "κοινό" του, χωρίς να παραλείψει κανένα μέτρο ασφαλείας, κάτι που, βεβαίως, τηρεί στην Σχολή του η οποία είναι διεθνώς παραδεκτή ως και η μόνη, παγκοσμίως, η οποία διδάσκει Τοξοβολία και Ιππασία σε τυφλούς!  

     Βεβαίως, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης ως διαπεπιστευμένος Αρχηγός Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων" και  Εκπαιδευτής, έχει ήδη μια πολύ μεγάλη εκπαιδευτικήν εμπειρία έχοντας διδάξει επιτυχέστατα πανεπιστημιακούς φοιτητές της Σχολής Σωματικής Αγωγής (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) αλλά και μαθητές ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

     Mε μία σοφή, πραγματικά, διάταξη χώρου, δικής του εμπνεύσεως, η οποία παρείχε ασφάλεια αλλά και λειτουργικότητα στην όλη διδασκαλία των, δύο, τόσο δύσκολων "αντικειμένων", ο Αθανάσιος Ψωρομύτης εισήγαγε ξεχωριστά, ένα προς ένα τα παιδιά, στην Τοξοβολία και στην Ιππασία, δίνοντας στο καθένα την δυνατότητα να τοξεύσουν αλλά και να ιππεύσουν ώστε να κατανοήσουν το Τόξο και τον Ίππο με όλες τις ψυχωφελείς επιδράσεις και των δύο αυτών διαχρονικών "εμπειριών" στον Άνθρωπο. 

     Χωρίς καμιάν, απολύτως, "έκπτωση" στην τάξη και στην πειθαρχία που επικρατούν στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και ανεξαρτήτως των ισχυόντων σε μια μπαχαλοποιημένη "κοινωνία" ...δικαιωματισμού και αναρχίας, στην ημερίδα αυτή οι μικροί μαθητές χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια του Εκπαιδευτή τους Αθανασίου Ψωρομύτη αντελήφθησαν αμέσως την σημασία της τάξεως και της πειθαρχίας και λειτούργησαν όπως πρέπει σε μιαν ανάλογη διδασκαλία αποδεικνύοντας ότι το παιδί είναι δεκτικότατο κάθε αγαθής διδασκαλίας κι εκπαιδεύσεως εφ΄ όσον οι ενήλικες που το περιστοιχίζουν είναι νουνεχείς!

     Έτσι, οι νεαροί Μεσσήνιοι μαθητές, όχι μόνον πειθάρχησαν στις οδηγίες του Εκπαιδευτή και των δύο θυγατέρων-βοηθών του αλλά και χάρηκαν την Τοξοβολία και την Ιππασία με εμφανή θετική διάθεση.

     Το αδιάψευστο οπτικο-ακουστικό "υλικό" αυτής της ημερίδος "μιλά" για την επιτυχία των προσπαθειών όλων των νεαρών εκπαιδευομένων και του τελικού της, θετικότατου αποτελέσματος. 

    Και μακάρι το θάρρος της αναλήψεως της ευθύνης για την καρποφόρα σημερινή ημερίδα από τους Μεσσήνιους δασκάλους να βρει μιμητές και από άλλους συναδέλφους τους της υπόλοιπης Ελλάδος ώστε, με την ίδιαν ασφάλεια και επιτυχία, να έχουν τα ίδια οφέλη πολύ περισσότερα Ελληνόπουλα, κατανοώντας την μεγάλη σημασία της πειθαρχίας, της αναπτύξεως του ενστίκτου και της αυτοσυγκεντρώσεως καθώς και της ψυχοπνευματικής ισορροπίας σε μία διάδραση παιγνιδιού και ασκήσεως όπως είναι ο συνδυασμός Τοξοβολίας και Ιππασίας.    

     Τα παιδιά μας αξίζουν πολύ περισσότερο απ΄ όσο νομίζουμε και ως νοήμονα πλάσματα και ως θαρραλέες προσωπικότητες και ως μέλλοντες υπεύθυνοι Πολίτες! Αυτό απέδειξαν και τούτη την φορά και οι 47 μικροί Μεσσήνιοι μαθητές με την βοήθεια τόσο του Αρχηγού της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" όσο και του άξιου ιδιοκτήτη των "Σταύλων Μανιάτη"  Πάνου Μανιάτη και του επιτελείου του. Όταν οι Έλληνες συνεργαζόμαστε το μόνο βέβαιο είναι ένα λαμπρό αποτέλεσμα όπως εν προκειμένω κι αυτό είναι και το ζητούμενο σε μια κοινωνία η οποία δεν παρέχει περαιτέρω περιθώρια διχασμών και διασπάσεων. Κι αυτό διδαχθήκαμε σήμερα στη μεσσηνιακή Βαλύρα!  

Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.