Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΣΠΑΘΑΣΚΙΑ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙ

 ΣΠΑΘΑΣΚΙΑ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙ



     Πραγματικός εργάτης Πολιτισμού, ο Σπύρος Λουμάνης , προσφέρει έγκυρη και διαρκή, διαδικτυακή, πληροφόρηση για όλες τις πολεμικές τέχνες από το 2017, καθηλώνοντάς μας στις οθόνες των υπολογιστών μας εστιάζοντας την προσοχή μας σε ζητήματα τα οποία, εν πολλοίς είναι πολύτιμα για την διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων μας αναφορικώς με τις πολεμικές τέχνες.   

     Σε πρόσφατη ενημέρωσή του το «Dojang Club» το οποίο διευθύνει ο Σπύρος Λουμάνης, εφιστά την προσοχή μας σε ένα πολύ σπάνιο πεδίο συγκρίσεως και ...συγκλίσεως του Kendo με την Δυτική Σπαθασκία όπου εξετάζεται η χρήση της Ιαπωνικής Katana με Δυτικές τεχνικές.

     Θέμα πρωτότυπο όσο και ρηξικέλευθο, αυτή η «ζεύξη» Ανατολής και Δύσεως στο πεδίο της Σπαθασκίας δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους ως ρέκτες της Οπλομαχίας και, δη, της Έφιππης Σπαθασκίας η οποία περιλαμβάνεται και στην διδασκαλία της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων».

     Σε μιαν εποχή που «βαλλόμεθα» από αστοιχείωτους τσαρλατάνους, ακόμη και... «βυζαντινόπληκτους», οι οποίοι παριστάνουν τους «Δασκάλους» αγνοώντας, όχι απλώς την Σπαθασκία, αλλά ακόμη και αυτή την ...μητρική τους γλώσσα, η παράθεση του σοβαρότατου βίντεο που ακολουθεί και του οποίου η μελέτη συνεισφέρει τα πλείστα σε βαθύτερη οπλομαχητική γνώση, δεν είναι απλώς «εκπαιδευτική» αλλά ...λυτρωτική, «αποτοξινώνοντάς» μας από τους ρύπους του τσαρλατανισμού που μας περιβάλλει. 

     Απολαύστε το, αν μη τι άλλο, ακόμη και για να χαρείτε την πληρότητα ενός βίντεο που διδάσκει πολεμική τέχνη και δεν την ευτελίζει όπως τα αμέτρητα που μας κατακλύζουν και προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.